Rýže

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Při přečtení tohoto článku se zas děsím o trošku víc kvality rýže.

http://www.vitalia.cz/aktuality/eu-zprisnuje-podminky-pro-dovoz-ryze-z-ciny/

Chtěla jsem se zeptat, jestli máte nějakou dobrou ověřenou značku rýže, kterou používáte a jaký typ? Vaříte z BIO rýže nebo víte o nějaké dobré i obyčejné?

0
před 5 lety Renata Šimíčková

Vaříme z BIO rýže, máme záruku kvality. Výborné, voňavé a vždy se povedou jsou Fair Trade rýže jasmínové. --- Odkaz odstraněn z důvodu reklamy na vlastní stránky ---
Zdravím Renata

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Dlouhozrnná rýže je dobrá.Ale milovníci rizota, toho pravého italského, kde má rýže lepit, používají rýži arborio: ta obsahuje víc lepku, a rizoto je pak pěkné- ne každé rýžové zrníčko zvlášť.

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Koupila jsem si dlouhozrnou rýži od Biolinie a právě se mi nedaří ji uvařit (furt je tvrdá), jelikož jsem se předem neinformovala o úpravě takovéto rýže. Myslela jsem, že je to jako klasická:-( Tak uvidíme.

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

natural rýže dlouhozrnná se musí vařit třeba i hoďku, záleží jak která, já kupuji Bio od Alnatury a v parním hrnci, min 50 minut...

0
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

kupuju thajskou jasmínovou a sem maximálně spokojená, je rychle hotová, nádherně voní...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Já mám - hlavně do rizot - moc ráda tu kaltozrnnou, v podstatě se vám u ní nestane, že by byla tvrdá, naopak je z ní pravé rizoto jak má být:)

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Tak ani jednu zmiňovanou neznám, láká mě ta jasmínová thajská, kaltozrnná - tohle slovo slyším prvně. Jinak já mám ráda právě když je každé zrníčko zvlášť, neslepené, proto rýži vždycky suchou osmahnu a zaliju vodou a po zavření jen nechám dojít. To ale platí pro klasickou rýži, s touhle dlouhozrnou jsem takhle nepochodila. Vařila přes hodinu a další hodinu zapékala, už jsem nevěřila, ale nakonec byla ok. Dočetla jsem se, že by se měla přes noc namáčet. To jsem si zas dala...:-)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

karča: jéžiš, moc se omlouvám, překlep jak hrom, samozřejmě to měla být kulatozrnná;D jinak s tou jasmínovou, já jí mám sice koupenou,ale ještě jsem jí nenačala, pouze jednou jsem jí měla v restauraci, ale byla dost nasákla tou omáčkou, se kterou byla podávaná, takže čiště její chuť to jaksi přebilo=( Proto se na ní taky chystám, ale ve vlastní úpravě:)

0
Obrázek uživatele Monika
před 5 lety Monika

Lucka: jasmínovou rýži mám moc ráda. Dělám jí pravidelně.
Takto : na malém množství oleje osmažím chvilku cibulku nebo pórek. Pak do hrnce přisypu hrníček neproprané,suché rýže ( klasické, jasmínové,basmati,parboiled).Osmažím krátce na cibulce a přidám dva hrníčky vody.Zamíchám, osolím, někdy přidám majoránku, někdy kari, někdy malou cibulku se zapíchanými hřebíčky ( myslím koření :) ,...
V okamžiku, kdy se začne voda vařit, zamíchám, přiklopím pokličkou a vypnu. Rýže krásně sama dojde. Množství upravíte podle počtu strávníků, vždy 2x tolik vody.
Protože máme rádi zeleninu, tak si na pánvi na malém množství másla osmažím míchanou zeleninu ( hrášek, mrkev, kukuřici, květák,... )a vše smíchám s vařenou rýži. Tuto zeleninovou rýži máme jako přílohu téměř vždy. Výborná je i samostatně.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 8 - 7


Přidat příspěvek