Rafinovaný cukr

0
před 7 lety Barbora

Ahoj, zajímalo by mě, jak moc je bílý cukr škodlivý. Nedávno jsem si koupila ten s přírodní melasou a musím říct, že chuť je výborná. Tak by mě zajímalo, proč cukr vlastně bělí (jestli to je opravdu jen o vzhledu - připadá mi to divný) a proč je přírodní cukr tak hrozně drahý - půl kila stál asi 35Kč!

0
před 7 lety Káťa

Tak jak to platí u všeho, čím více toho vyrobím, tím se cena snižuje, pokud se bude poptávka zvyšovat, tím půjde cena cukru dolů (snad), ale všeobecně to tak platí,

0
před 7 lety Van

To je nesmysl.Bělení cukru (rafinace) je operace navíc.Surový cukr (ten hnědý) se odstředivce podobné ždímačce na prádlo, kropí vodou a průběžně se voda odvádí.To co se odplaví je melasa,prakticky rafinační odpad.Dával se za komančů koním, jako přísada. Takže cukr bez technologické operace čištění je levnější než surový.Melasa se jako BIOPRODUKT prodává hodně draho.To jsou ty ekologické manýry. U nás se zrušily cukrovary a včera se cukr na burze prodával za 690 USD za tunu.

0
před 7 lety Markyta

Já slyšela, že většina "přírodních " hnědých cukrů je vyrobena tak, že se refinovaný bílý opět smíchá s melasou, což přidává na ceně a upadá na rozumu. To je bohužel komerční záležitost. Snad se dá sehnat i nerafinovaný cukr, nevím však jak se pozná a jaké obsahuje příměsi navíc.Kdyby někdo věděl víc...

0
před 7 lety iveta

nejlepsi sladidlo je med :) osobne s rafinovanym - bilym cukrem nemam problem, pokud se to s nim neprehani..lze take pouzit trtinovy cukr - ale to je zase o dovozu a je drazsi.

0
před 7 lety Majda

To je ta slavná Unie, ty budeš vyrábět to a ty zase tohle, nedaleko mého bydliště byl jeden velmi prosperující cukrovar a zaměstnával poměrně hodně lidí, za zbourání tohoto cukrovaru dostali šťastlivci hodně tučné částky, nevím jaký to má význam, že tahle země bude na brambory a jiná zase na cukr, aby pak díky tomu jsme za kilo cukru neplatili zlatem

0
před 7 lety Jarda

Třeba proto,aby jsme zůstali na EU závislí. Z jedný suroviny se neuživýme,ale dohromady nam to půjde. Stejný jako SSSR.

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

zkoušeli jste někdo rapaduru? Je to sušená třtinová šťáva, neprochází to žádnou rafinací, bělením, tvrdí že je to čistě přírodní. Výborné. Má to spoustu vitamínů http://www.bioletnany.cz/sortiment/ochucovadla-/sladidla-cukry-melasy-medy-/cukr/bio-susena-trtinova-stava-rapadura-bio-nebio/ a chuťově mi to připomíná med - v čaji je to výborné. :-)

0
před 5 lety Verča

Tak jo. Pár fakt:
bílý cukr = čistá sacharóza (100% cukr)
hnědý cukr = sacharóza + nestravitelné produkty mailardových reakcí ( cukr + bordel)
Proto má hnědý cukr i menší sladivost. Povídačky o tom, že je zdravější jsou nesmysl.Účinný reklamní trik, aby lidi kupovali levnější produkt dráž! To podstatný na cukru je, co s nim osladíte a kolik ho jíte!!!

0
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

Verča: vskutku zajímavý názor, to je poprvé, co slyším, že je hnědý cukr "pomlouván"

0
Obrázek uživatele Lucy
před 5 lety Lucy

Najlepší cukor je pre mna med alebo stevia :)

0
0
Obrázek uživatele Slunew
před 4 roky Slunew

nejlepší je nesladit, kde to není potřeba - jinak bílý nebo hnědý cukr směrem ke zdraví - tzn. nutná reakce systému glukóza-inzulín je naprosto stejný... takže pokud musíte sladit nápoje lepší med nebo slad , pokud musíte sladit kaše nebo jogurty - lepší použít ovoce...takže pokud mi zbyde cukr na pečení, a těch buchet nejím denně na kila, tak tady mi už nevadí :). Co se týká stévie - tak chutí dosti připomíná umělá sladidla, jinak taktéž dobrá náhrada

0
Obrázek uživatele Stana
před 4 roky Stana

Zatímco cukr bílý obsahuje 99,7% sacharózy, hnědý obsahuje 97,5%. Takže těch prospěšných minerálů, které tam mají být je zanedbatelné množství. Zdravější není. Je to opravdu jen snaha výrobců,vydávat ho za zdravý. Prostě med, stevia, jak bylo již řečeno několikrát. A pokud si jednou za měsíc upečete něco dobrého z cukru, je dobré to jíst s rozumem, ne hned celý pekáč najednou:) Určitě je dobré ale sacharózu vynechávat kde můžete, tím ale nemyslím přejít na umělá sladidla.

0
před 4 roky VikThor

Osobně preferuji nerafinovaný třtinový cukr + něco melasy, kde se to chuťově hodí. Bílý cukr vynechávám...někdy samozřejmě jím něco kde je, ale toho není tak moc, takže v pohodě.

Jinak nezazněla tu jedna důležitá informace. Jednoduché rychlé cukry vyživují svaly při fyzické zátěži, ale především tím hlavně krmíte parazity, protože právě oni v těle spotřebovávají nejvíce cukrů. Doporučuji tyto stránky na FB, je tam plno zajímavých informací...no ale nejdůležitější je to, že se tam dá najít jak právě na ty největší žrouty cukrů v těle... https://www.facebook.com/MmsMasterMineralSolution
Osobně sem si to vyzkoušel. Dříve sem sladil hodně, to vám potvrdí každý v mém okolí. Nyní ale skoro vůbec nesladím. Spotřeba cukru u mne klesla dramaticky a musím říci, že se cca po půl roce cítím ve výrazně lepší kondici a jsem zdravější. Takže určitě doporučuji se o problematiku tohoto druhu zajímat :-)

0
Obrázek uživatele Stana
před 4 roky Stana

Že je cukr potrava pro kvasinky, parazity...tu zaznělo již v jiné diskuzi. Podstatné je, že bílý cukr nedodá žádné výživné látky, pouze kalorie. Vyplavuje nám z těla důležité minerální látky, výrazně snižuje imunitu a zatěžuje slinivku. Podílí se na vzniku obezity a srdečně-cévních onemocněních. Prostě nic dobrého.

0
před 8 měsíci Filip

Stévie je hnusná. Tak snad jedině med nebo ovoce.

0
před 8 měsíci lanndstream

stevie může při dlouhodobém užívání ypůsobovat zejména u žen problémy s početím,

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 9 - 6


Přidat příspěvek