Proč je lepší si péct pečivo doma

1
před 3 roky Pepa

Dobrý den, chtěl bych se s vámi podělit o zkušenost z chodu pekárny, kam jsem se náhodou dostal a nestačil jsem se divit...Nebudu radši psát přesně která to je ale prezentuje se něco jako "pekárna s klasickou domácí výrobou" V první řadě jsem dost koukal na ty pytle se zlepšujícími přípravky, které jsou plné éček (podle složení v každém pytli tak minimálně 10) jejichž obsah se sype úplně do všech těst při výrobě, i do chleba (tam je jich nejvíce), éčka se sypou do těst od oka, takže si těžko pohlídáte doporučené denní množství, do výrobků pro diabetiky se sype umělé sladidlo taky od oka "aby to bylo pěkně sladký" a to co zbude se zamíchá do další neDIA várky, takže papkáte sladidla ani o tom nevíte...Nejlepší na tom je, že éčka a ani další svinstvo co se tam běžně používá (ztužené tuky atd...) se vůbec neuvádí ve složení, je tam třeba jen: mouka, tuk, kvasnice, cukr, sůl, voda, vejce, mák. Potom další hnus-hygiena jestli se tomu vůbec dá tak říct, třeba zadělané chleby se dají kynout do ošatek kde je takový hadřík který vypadá, že se nikdy nepral, protože je tak plesnivej, že se divím, že ten chleba z toho neuteče. Nádobí se umývá bez čistícího prostředku, jen vodou...stoly se umývají plesnivejma hadrama, který se zároveň používají i na čištění země a další chuťovky...Teď tam byla 2krát za sebou hygiena a všechno v naprostém pořádku, takže nějaká hygiena je úplně na h*ovno, protože bejt po mím tak to tam ze dne na den zavřu!!!

0
Obrázek uživatele Dita
před 3 roky Dita

Děkuji, že jste se podělil o zkušenosti s jednou pekárnou. Ovšem samozřejmě to nejde paušalizovat. Jeden známí, dělal lehké stavební práce v jedné firmě na výrobu baget a bramboráků a nestačil se divit. Takový důsledek na hygienu ještě neviděl. Ale věřím, že je to výjimka. Taky jsem se dozvěděla, kam jsme chodili na jídlo, protože tam vařili vegetariánská jídla, že tam vaří z plesnivých surovin. A to je z ověřeného zdroje, navíc několik lidem prý už taky potom bylo špatně. Všude i v kuchyni mělo čisto, řekli by jste si, jak se o to starají, jenže pak vám odkrojí z mrkve hnilobu a použijí dobrý konec a je po návštěvě tohoto podniku na jídlo. No, je to těžké a hodně záleží na lidech. 
A ještě jeden případ, řezník, který pracoval v jedné soukromé malé firmičce s prodejnou na své výrobky, dodával párky na hřiště, když se konal fotbal nebo jiné akce, ten zaměstnanec (řezník) si jeho klobásy, už nikdy nedal. Se slovy - od té doby, co viděl z čeho to vyrábí by to nedal do pusy.

0
Obrázek uživatele Karlička
před 3 roky Karlička

Člověk se nestačí divit, co si ti lidi dneska dovolí. Nad tím se snad radši nezamýšlet. V pořadu Ano, šéfe! bylo nejednou vidět, v jakých nehygienických podmínkách kuchaři připravují jídlo. Já bych byla pro, abyste zveřejnil název té pekárny. Ráda bych se ji v budoucnu vyhla, i když se ve velkých řetězcích a neoznačované potraviny snažím nenakupovat.

0
Obrázek uživatele Kloky
před 3 roky Kloky

Já brigádničím v supermarketu v pekárně. Také se divím, co jsou lidé schopní si koupit. Rozpékané pečivo, přijde mi divné pečivo předpéct, pak zamrazit a poté znovu rozpéct. Ještě horší mi přijde rozmrazované pečivo, prostě se jen vytáhne z mrazáku. Pečivo, co se peče na místě mi přijde jako nejmenší zlo, vidím postup výroby a ten je naštěstí ještě poctivý a na hygienu si stěžovat nemůžu.
Jediná moje výhoda je, že pečivo nejím už asi rok a když, tak si upeču svoje, ale naučila jsem se bez něj žít, nechybí mi, ani když mi voní čerstvě upečené pod nos. :)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 + 11


Přidat příspěvek