PŘÍSPĚVEK K ČLÁNKU JE LIBO PROŠLÉ POTRAVINY?

0
před 7 lety Bořík Milan

V dnešním Blesku je článek o prošlích potravinách.Což je dobré že se stím zabíváte,ale jaksi opomíjíte pultový prodej v na šich supermarketech.Obvzlášť se to týká sýrů,různých pomazánek,salátů atd.Zákazník totiž vůbec neví jak dlouho zmíněné produkty pod tím pultem leží.Při jeho zakoupení vyjede z váhy lísteček který prodavačka nalepý na váš zakoupený vlašský salát(příklad)nakterém je datum výroby nebo datum balení právě ten den co jste ten zmíněný salát zakoupil-la.Zákazník vůbec nemá představu kdy a z čeho byl zmíněný salát vyroben.Mám s tím skušenost proto vám to píšu.V Tescu v Mostě jsem byl svého času vždy těsně před šestou než otevřeli(vozil jsem ženu do práce).U pultového prodeje jsemsi zakoupil 10dkg sirečkových kousků v nálevu.prodavačka mi to navážila do kelímku a lísteček s kodem a ostatními ůdaji nalepila na kelímek.Doma jsem si všiml že na lístečku je datum výroby den kdy jsem ty sirečky koupil a upozornění spotřebovat do 3dnů.Nedalo mi to a začal jsem to sledovat.Trvalo 10dní než zmíněné sirečky prodali.Z mísi postupně ubývali a až po deseti dnech se tam objevila mísa nová plná,ale to zase zákazník neví jak dlouho to leželo někde ve skladu v lednici.Vážení a tak to je se saláty pomazánkami krájeným sýrem,ale i s uzeninami.Prostě u pultového prodeje nenakupuji,tam vám prodají staré uzeniny prošlé saláty pomazánky s nálepkou že jsou čerstvé.Dokonce jsem se dozvěděl od jedné nejmenované pracovnice Tesca to že když neprodají třeba vakuované párky do data které je uvedené na obalu,tak to prostě rozbalí a prodá se to u pultu.Zdravím vás a jsem Bořík Milan

0
před 7 lety Dana

Boříku, úplně s váma souhlasím. Je to hnus, co se prodává, ale hlavně, co jsou lidi ochotni koupit!! Nedávno jsem koupila v Tescu pravou čabajku, ale byla nic moc, tzn. stará, a určitě to není levná uzenina. Člověk si chce připlatit za kvalitu, ale nakonec si nepomůže, když koupí výrobek bůhví jak starý. Ještě jedna perlička, mám známou co dělala taky v obchodě v lahůdkách a ta zase říkala, že měli nařízené prodávat staré makrely, když už byly olezlé a smrděly, tak je umyly, osušili a prodávali dál. To samé s uzeninama.

0
před 7 lety petra

Já nechápu, proč to tam teda kupujete, není nad to si zajít do normálního kamenného obchodu s uzeninami,

0
před 7 lety Pavel

Tak pultový prodej, obzvlášť v hypermarketech, to je síla to je jasný. Přesně jak to píše Milan, tak podobné zkušenosti mám taky. Teda já tam vůbec nenakupuju, ale mým známým se stalo něco dost podobného. Koupili si párky u pultu a domů si to přinesli i s červíkama, bohužel účtenku už neměli...

0
před 7 lety sl. Mirka

Dana: já mám zase známýho, kterej pracuje v hospodě. To byste nechápala jak se tam jídlo recykluje, jeden den vám udělaj guláš, druhej den z toho masa udělaj sekanej řízek a třetí ten z toho máte ještě milánský rizoto :-(

0
před 7 lety Dana

sl.Mirka, tak to je teda hustý. Mám známého malíře a ten maloval ve výrobně masa, normálně po tom šlapal, míchal barvy a maloval úplně za provozu a ještě si z toho dělal srandu.

0
před 7 lety dave

Re: petra Obecně to zřejmě platí, ale já jsem měl přesně opačnou zkušenost. Zásadně jsem nakupoval maso u řezníka. Fungovalo to léta, ale před cca rokem jsem začal zjištovat, že jaksi kvalita pokulhává. Poté co jsem si několikrát donesl opravdu špatné (smradlavé) maso jsem naprosto pozbyl důvěry. Bez jakékoliv naděje jsem naštvaně koupil balené mleté v Albertu, s tím že horší to nebude. Po vybalení maso docela pěkně vonělo a po upečení chutnalo opravdu báječně. Říkal jsem si náhoda, tak jsem to zkusil ještě několikrát a nikdy nebylo maso špatné. Tak fakt nevím co je lepší. Asi už neplatí že soukromník si chce udržet dobré jméno a kvalitu. Zřejmě maximální zisk je důležitější než dobré jméno.

0
před 7 lety jojohanka

Kdysi mi dělala šéfovou-už zcela v jiném oboru- paní,co dřív prodávala v lahůdkách.Vyprávěla nám tuto historku:Ve skladu se našlo velké množství prošlých párků (snad v plechovce,nebo vakuované-nevím).Pan šéf nařídil-nadělat párek v rohlíku a párkový salát.Přišly zákaznice.Jedná-jéé,já si dám párek v rohlíku,ta druhá..no,mě se ten párek nějak nezdá,raděj si dám párkovej salát.Historka možná pro zasmání...takovej černej humor.Nedělám si iluze,že by dneska bylo něco jinak.

0
před 7 lety Jurena

Pokud kupuji maso, uzeniny, sýry ap. tak zásadně Makro. Prodávají balené od výrobce, nic nepřebalují a na obalu jsou dány veškeré údaje od výrobce. Makro nic nevyrábí jen prodává výrobky od výrobců s označením. Běžní prodejci prodávají vážené prošlé potraviny, co projde na záruce se rozbalí a klidně rozvažuje. Nejhorší jsou maloprodejci - nakoupí ve skladech prošlé vlašáky, salámy..... za likvidační cenu a tyto rozvažují do kelímku. Nevěřím malým prodejcům stejně jako supermarketům. O hospodách se nebudu vyjadřovat, pohyboval jsem se pár let v zákulisí s volným přístupem na provoz a byl to hnus. Myslíte že nedojedené jídlo končí v koši??

0
před 7 lety 6sense

http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2010/02/08/jak-prezt-v-zime-na-ulici-pepa-s-pepikem-vam-porad/ 6. fotka... - no některé obchody je vyhazují..., ale určitě věřím tomu, že některý semelou do salámu, či přebalí trvanlivost + pár dnů.

0
před 7 lety 6sense

* salátu

0
před 7 lety Ano, máme

Vzpomínám si, že někde v Praze poblíž metra Jiřího z Poděbrad byl takový malý obchůdek, kde přišel jeden pál a zeptal se, jestli tu pořád mají ty prošlé brambůrky za pár korun. Prodavačka za souhlasného kývání hlavou přistoupila k regálu s brambůrkami, kde odhrnula první vrstvu a zezadu je vytáhla... Inu, dokonce poptávka tu existuje...

0
Obrázek uživatele Uriel
před 7 lety Uriel

Já osobně mám svou oblíbenou masnu. Jinak já tescu ledatak pečivo,drogerii, různý krámy, ale uzeniny atd maj fakt nechutný

0
před 7 lety Gulag

My kupujeme jenom balené salámy, maso... Právě při představě, jak dlouho to tam mají, kolik prodavaček na to kýchlo, kolik much na tom sedělo... tak raději jen balené. Stejně tak s pečivem.

Z brigády z tesca vím, že oschlá kolečka salámů se dají ze shora doprostřed, oschlý salát se promíchá. Dražší klobásy, salámy jsou tam týden a více. Na pizzu dají žampiony, které by se měly vyhodit...

0
před 7 lety Tweetka

tomu se říká recyklace

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Podle mých zkušeností jsou nejhorší samoobsluhy Bala, plesnivé, červavé, shnilé můžete si vybrat.

0
Obrázek uživatele Uriel
před 7 lety Uriel

Myslíte, že jim tam na takový hnusy někdo chodí?

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Bohužel ještě se nějací lidi najdou.

0
Obrázek uživatele Uriel
před 7 lety Uriel

Já co chodím kolem tesca, tak tam mamce beru balený maso a u pultu tam vidím většinou jen starouše.Málodky jsem tam viděl nakupovat mladý lidi.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 12 - 1


Přidat příspěvek