pojmenování potravin

0
před 3 roky Kuba

Zdravím,

je v nějaké vyhlášce/zákonu/normě definováno, jak se můžou potraviny nazývat podle obsahu? Jde mi o názvy, v kterých je třeba přídavným jménem vyjádřena látka, která by v té potravině měla převládat. Jako např. "Špaldové těstoviny" apod. našlo by se spousta dalších potravin. V poslední době mě štve, když v obchodech se zdravou výživou vidím třeba ty těstoviny na kterých je napsáno "Špaldové těstoviny", ale když je vezmu do ruky a podívám se na složení, je tam uvedeno např. 45% celozrnná pšeničná mouka, 35% špaldová mouka a ostatní látky. Logicky by člověk předpokládal, že v těch daných těstovinách bude jen špaldová mouka a žádná jiná mouka nebo v nich bude ta špaldová mouka aspoň převládat.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 8 - 1


Přidat příspěvek