Pohanková kaše

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

mám ráda různé kaše, chtěla jsem vyzkoušet pohankovou a úplně nevěděla jak na ni, tak jsem si koupila instantní a ta chuť mě nějak neoslovila. Na balíčku je napsáno, že je možné použít na zahušťování omáček a polévek, máte s tím někdo zkušenost? Nebo jak jinak tuto kaši zužitkovat?

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 5 lety Sunriska

Ano, na zahušťování používám tyto kaše velmi často, jak do polévek, omáček nebo guláše. Jenom rozmíchám v hrníčku s vodou a přidám do hrnce do požadované konzistence.
A jelikož se vyhýbám mléčným výrobkům, tak si to dělám jako základ pomazánky. Kaši zase rozmíchám ve vodě do hustší konzistence, přidám zeleninu nebo cokoliv co dávám do pomazánek a dochutím. Má to trochu specifickou chuť, to ano, ale už jsem si na to zvykla. :)

0
před 5 lety Jitka

A co takhle zkusit jáhlovou kaši? Mně moc chutná.

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

Jáhlovou kaši taky dělám a chutná mi, ale chci zužitkovat tu pohankovou, aby neskončila v koši, to mi přijde přeci jen trochu škoda.

0
před 5 lety Jitka

Nevím, jestli to jde i z instantní, ale já pohanku přidávám do rizota. Jinak na zahuštění polévek bude určitě dobrá.

0
Obrázek uživatele monikki
před 5 lety monikki

Místo klasické krupice kupujeme pohankovou krupici od Bio Harmonie. My ji rádi naskladko s máslem a grankem nebo medem :-).

0
Obrázek uživatele amazonit
před 5 lety amazonit

Pohanka má svou specifickou chuť i ve své instantní podobě. Ne každému sedne, někdo k ní prostě nenajde cestu. Jedině nějak ,,přebít" tu chuť, něčím doplnit. Co zkusit dát to do nějakého ,,pečení", nahradit tím část mouky?

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

Mně přijde zbytečné nutit se do pohanky na kterou naliju velké množství třeba javorového sirupu jen abych přebila chut pohanky... to si dám radši jáhly nebo ovesné vločky, které mi chutnají a nemusím příliš ničím dochucovat...do pečení to vyzkoušet můžu, dělám hodně chleba, tak tam by se to třeba ztratilo.

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 5 lety Ivanqa

Jana H.: Do chleba to zkusit můžete a uvidíte, ale osobně si myslím, že pokud Vám to nechutná normálně, v chlebu se to moc neztratí. Já teda do chleba přidávám celozrnnou pohankovou mouku (na 700g jiných druhů mouk dávám pouze 50g pohankové) a cítit to jde hodně. Ale třeba má mouka výraznější chuť, nikdy mě nenapadlo použít tu instantní kaši. Spíš bych Vás ale varovala. Možná by se to lépe ztratilo ve výraznějším sladkém pečivu, jako perník nebo tak něco, kde je koření.
A normálně Vám pohanka chutná?

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

toto byl prakticky můj první pohankový pokus... takže asi nechutná :-)

0
Obrázek uživatele ajkap7@
před 5 lety ajkap7@

ja si pohánkovú kašu robím mierne na sladko a veľmi mi chutí. Skúste ochutiť van. cukrom, škoricou malinovým džemom alebo malinovým kompótom - to mi chutí najviac - pravdaže nie všetko naraz

0
Obrázek uživatele ajkap7@
před 5 lety ajkap7@

zabudla som napísať, že ju robím s mliekom



0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 5 lety Ivanqa

Tak Vám poradím asi jediné, ať v rodině najdete někoho, komu to chutnat bude :) pohanka je opravdu specifická, takže chápu, že někomu nechutná, ikdyž já osobně ji mám ráda. Ale když si to vezmu, její chuť je cítit ve všem.
Ještě mě napadá, pokud Vám nezachutnala s javorovým sirupem, zkuste jak psala ajkap7, nebo já mám ráda i skořice-med a hlavně míchat do mléka a ne do vody. Jestli to nepůjde nasladko, zkuste slanou variantu, třeba s osmaženou cibulkou a přidat nějakou tepelně upravenou zeleninu, třeba mrkev, cuketa a přikořenit. Možná byste slané zvládla líp, jen se nedívejte na tu konzistenci ;) ono v neinstantní formě to vypadá líp...

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

určitě mohu použít třeba sirup z agave, který mám ráda, ale moc na to sladké nejsem a kaše mám radši čisté, navíc trochu musím hlídat váhu.. tak asi budu i nadále žít bez pohanky... je spousta dalších zdravých věcí, které mi chutnají

0
před 3 roky Věra

ahojky, já jsem ji dnes zkusila  poprvé.Měla jsem ji doma a chtěla zkusit kaši ale nevěděla jak.Potom mě někdo poradil vařit ve vodě a zahustit smetanou.Já jsem ji vařila ve vodě  a ke konci vodu vylila a nalila mléko a osladila,protože má specifickou chuť přidala jsem na zahuštění a ke konci zakysanou smetanu.Chuť se přerazila a byla bezva.Chutnalo to i mému muži,kterému v polévce nechutnala prý je divně cítit..nakonec máslo a kakao.Dobrou chuť

0
před 5 hodinami Martina

Kaši si často dělám doma sama. Dělám to podobně jako ovesnou....Občas se mi ráno stane, že nstíhám, tak používám od Semix. Jsou dobré a když k nim přidám ovoce, tak je to dokonalá snídaně. http://www.zdravyzivot.com/mix-bezlepkove-kase-4x65-g/

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 + 5


Přidat příspěvek