Pivovarské kvasnice - droždí

0
před 5 lety Monika

Jak je to s pivovarskými kvasnicemi a droždím? Kvasnice jsou mrtvé a droždí živé. A jak je to s obsahem vit B.? je nebezpečné konzumovat samotné, nijak neupravené droždí?

0
před 5 lety Jana

Pekařské droždí se nedoporučuje jíst za syrova, protože je tvořené aktivními živými kvasnicemi, které se po požití množí v zažívacím ústrojí a ničí tak vitamíny řady B. Z tohoto důvodu se nedoporučuje konzumovat droždí za syrova, jen tepelně zpracované. Jak je to s pivovarskými kvasnicemi nevím. Z dětství si pamatuju, jak jsem musela jíst takové šedivé a smradlavé pilulky.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Já mám dojem, že pivovarské kvasnice jsou známé a asi zde i myšlené takové tabletky, obsahují spoustu vitamínů, hlavně B a mám dojem, že jej koupíte také pod názvem Pangamin, sama jsem jej tedy užívala, mají i příznivý vliv na stimulaci chutí a pro tělo jsou díky složení přínosem. Četla jsem, že především v době chřipek a nachlazení se doporučuje také jejich konzumace.

0
před 5 lety karča

Kvasnice a droždí bylo pro mě vždy totéž :-) Ty pivovarské kvasnice v tabletách jsem taky užívala, hlavně kvůli problematické pleti. Neužívala jsem je však v takovém velkém množství, jak bylo doporučeno, tudíž jsem ani žádný účinek na sobě nepocítila.

0
před 5 lety Michaela

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s živými pivovarskými kvasnicemi? Chtěla bych je přidávat koni do žrádla, ale nevim jaké množství ani jak je skladovat. Děkuji za info

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 - 1


Přidat příspěvek