Pečivo z pekárny a hypermarketů

0
Obrázek uživatele Irča
před 5 lety Irča

Ráda nakupuji pečivo v pekárně, ale v některých hypermarketech mají také své pekárny, myslíte si, že jejich pečivo je také kvalitní. Nemyslím tím rozmražované - to nekupuji vůbec od srpna, kdy vše vyšlo na jevo.

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 5 lety Ivanqa

U pečiva, kde není napsané složení se těžko určuje, zda je kvalitní či nikoli. Ze zkušeností se složením pečiva baleného však již nedůvěřuji ani nebalenému. Většinou obsahuje tolik "zlepšovadel", že to musí výrobce vypisovat na několik řádků. Přitom z čeho je pečivo? Mouka, voda, kvásek, sůl. Pečivo v obchodech proto již nekupuji, dělám vše doma. Zpočátku, kdy jsem ještě měla elán, jsem se prodávajících ptala na složení, ale vždycky se jen zašklebily a nevěděly. Tak jsem to vyřešila nadobro a už se ptát nemusím.
Bylo by mi jedno, jestli to bylo zmraženo a na prodejně rozpečeno, kdybych si mohla přečíst složení. To je pro mě důležitější. Doma, když mám pečiva víc, taky ho zmrazím a žádnou vadu jsem na něm potom nezaznamenala.

0
před 5 lety Kuba

Složení pečiva by měli v obchodech předložit na vyžádání. Ale ještě jsem to nezkoušel se na to ptát.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Jsem hlavně zklamaná chutí: všechno je nějak nasládlé! Chleba chutná skoro jako buchty. Chybí mi ta nakyslá chuť, kterou má chleba mít. Když se ještě poctivě pekl z kvásku a ne z podezřelých enzymů- hlavně aby bylo všechno honem rychle upečeno! Je mi líto, ale bohužel sáhnu po německém žitném chlebu.

0
Obrázek uživatele Kewar
před 5 lety Kewar

Jsem vyučený pekař a nějakých 10 let jsem pekl určitě.

Z technologického hlediska není možné aby jakýkoliv hypermarket byl schopen vyrobit dostatečné množství čerstvého pečiva ve vlastní pekárně. Vzhledem k množství lidí které takovým hypermarketem projde by museli mít jedině průběžnou výrobní linku (tedy průběžná pec, průběžná kynárna s hnětačem těsta) a na to prostě memají dost místa. Výrobní linka na chleba zabírá v odkolku několik pater. Na rohlíky by stačila o něco menší ale i tak je to slušný obr. Když si vezmete že taková linka jede většinou pouze jeden druh pečiva tak i kdyby tam nacpali linku na rohlíky tak už nemají kam nacpat tu housky :-)

Takže pokud pekárna v hypemarketu tak jedině rozpékané pečivo.

0
Obrázek uživatele Griotka
před 5 lety Griotka

Musím souhlasit s Kewarem, můj bratr byl pět let zpátky na praxi v Delta pekárnách, sdělil mi teda hodně, jak to tam chodívá, co všechno se do pečiva zapeče - ale to je vedlejší.

Každopádně většina pečiva v supermarketech jsou rozpíkané kousky. Aby to vonělo a lidi kupovali, však to znáte.

0
před 5 lety Lenka

Mě by zajímalo Tesco tam to dle mého pečou vše je to možné nebo to jen nemají označené?

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

Já se ptala ve zdejší soukromé pekárně na chleba z kvásku.Ze tří druhů jeden kváskový,ostatní z droždí.

0
Obrázek uživatele Kewar
před 5 lety Kewar

pro Lenku
V Tescu určitě nic sami nepečou. Maximálně rozpékají nebo dopékají. To ale neznamená že se tam nedá koupit čerstvé pečivo. Takové to základní pečivo jako housky a rohlíky čerstvé mít budou protože je i několikrát denně mohou zavážet z velkých pekáren. Navíc vzhledem k tomu že rohlíky a housky si koupí většina lidí, je tu minimální důvod do nich cpát různá éčka aby dlouho vydrželi.
Pokud ale jde o různé koláče, koblihy a vánočky tak to bych si v Tescu raději nekupoval. Jenom jednou jsem ochutnal Vánočku z Tesca. Takové ty placky z pufované rýže jsou proti tomu harmonie chutí a vůní.

0
Obrázek uživatele Peta
0
Obrázek uživatele Sunriska
před 5 lety Sunriska

Sice zajímavý nápad, ale za problém s plýtváním nemůže chleba, ale lidé...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jak říká Sunriska, já bych takový chleba v životě nechtěla, osobně nepamatuji, kdy jsem naposled vyhodila něco z jídla...to už musí být hódně dávno. A navíc to není jen o chlebu, lidé vyhodí běžně cokoli, znám takové, kteří se jídla zbaví prostě proto, že už to nechtějí,nemají na to chuť...aniž by tomu cokoli bylo:/

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

Griotka:A co všechno se do pečiva zapeče?Teď už si peču svoje,tak bych to chtěla vědět. :o)
Lucka:to taky nechápu.Někdo si udělá svačinu do práce a ten krajíc co nesní přece nebudou tahat domu,tak to hodí do koše. :o(

0
před 5 lety Jana

Úžasné, ozáří nám potraviny, aby měly delší trvanlivost, ať jdou někam. Stačí už modifikované paskvily, pesticidy a přidávaná aditiva v potravinách. A vyrábět potraviny v 3d tiskárně v plánu nemají? hrozná to doba.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jano, bude hůř, je neuvěřitelné, co všechno až jsou schopní vymyslet a kam daleko za hranice zajít jen kvůli lidské tuposti a lenosti...
Já už jen žasnu, čeho všeho se tady na Světě ještě nedožiju, myslím, že bábinkám, které žily před naší generací by vstávaly vlasy hrůzou:/
Ale oni to možná ani nestihnou vyzkoušet, když toho 21. zase bude konec světa.. :)

0
před 5 lety Snipp

Lucko: Ale nevstávaly by jim vlasy, viděly by v tom úžasnou věc, že jim chleba vyrobí v pekárně a dovezou pomalu až pod ruku, a ještě k tomu vydrží třeba týden. Nemusely by totiž každý den vstávat ve čtyři ráno a zadělávat na nový. A Griotce taky nevěřte. To co píše jsou takzvané urban legends. Přečtěte si třeba černou sanitku nebo podobnou knížku. Pravidelně se v diskuzích kolem jídla na internetu vyskytne někdo kdo má známého který dělal praxi/pracoval/exkurzně navštívil pekárnu/masozávod/mlékárnu a tam viděl jak se do rohlíků zapékají sřepy a do párků melou krysy a do jogurtů dávají plesnivé marmelády atd... Jsou to lži. Pokud by frekvence takových nehod byla taková jak tito lidé popisují, tak byste v každém rohlíku měla krysu a střep :-D Jinak, některé hypermarkety opravdu pečou vlastní pečivo, třeba Globus. samozřejmě že nepokryjí celou denní spotřebu všeho pečiva, proto mají v nabídce i dopékané a dovezené nebalené a balené pečivo. Prostě si zkuste co vám chutná a to si kupujte. Ještě k tomu složení. Oni to taky mají mnohem těžší. Vy doma dáte kvásek mouku sůl a vodu, ale pro zlepšení chuti přidáte třeba špetku koření a pro kypřejší těsto, co já vím, lžíci octa. To nezní nijak hrozně, ale výrobna to musí rozepsat jako přídavné látky kyselina octová a octan sodný a koření dají jako ochucující směs a hned to zní úplně jinak.

0
před 5 lety Snipp

Jo a úplně bych zapomněl na to "ozařování". Je to skvělý nápad. Pečivo by méně plesnivělo a nebylo by třeba žádných konzervantů, super. A když se tak bojíte ozařování, tak doufám že chodíte úplně zahalená před sluncem Jano, sluneční záření je poměrně dost škodlivé, tím spíš když je přítomno po celý den.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Jasně, sluníčko je tak škodlivé, že už se žádná zelenina, určená do supermarketů, na slunci nepěstuje: pěkně se zahalí plastovou fólií, a pak všechno chutná i voní jak polystyrén.

0
před 5 lety Snipp

Slunce je škodlivé, na zem dopadá nejen viditelné záření ale i UV, které je škodlivé. A nemyslete si že bio a eko "farmáři" nepoužívají skleníky a pařníky. A když už tady haníte plasty, tak si dovolím oponovat. Plasty jsou výborný vynález. Pevný, lehký, inertní, nevodivý materiál. Kombinace jeho vlastností je naprosto unikátní v celé škále přírodních látek. Z velké části díky plastům dnes žijeme v moderní a vyspělé společnosti.

0
Obrázek uživatele Kewar
před 5 lety Kewar

Nevím k čemu vymýšlejí nějaké ozařování a pořád někam cpou úplně zbytečná éčka.
Když si udělám chleba doma tak i po týdnu je pořád měkčí než ty šílenosti z hyper obchodů druhý den. A že by se na něm objevila plíseň se mi ještě nestalo.

0
před 5 lety Dita

Moderní svět díky plastům :). Předci a není to tak dávno měli lepší, kvalitnější a chuťově lepší potraviny. Nevím proč tady obhajute činy znetvořování potravin a jití proti přírodě. Že chce jíst někdo nezmutované jablko nebo chleba? proč to jako mám jíst. Ať si jí každej co chce, ale tohle já jíst nebudu i kdyby to obhajoval kdo ví kdo.

0
před 5 lety Snipp

Kewar, jestli se vám na něm ještě neudělala plíseň, tak ho zkuste dát do uzavřené náby nebo na vlhké nevětrané místo a určitě se vám tam objeví.
Dito, chutnost potravin je jedna věc a dostupnost druhá. Navíc o té chutnosti dřív by se taky dalo polemizovat. Jinak nevím v čem vidíte jití proti přírodě. Příroda nejsou jen lesy a lány, ale přírodní jsou i počítače. A to že si přírodním postupem(ozářením přírodním mikrovlnným zářením)pomůžeme k prodloužení života potravin není nic proti přírodě. Příroda je všechno. Člověk nic nevytvořil, všechno už tu bylo. Člověk to pouze pozměňuje podle svých potřeb.

0
před 5 lety Dita

Snipp líbí se mi vaše moudré odpovědi zvláště když tu s vašemi názory snad asi nikdo nesouhlasí, pokud jsem nepřehlédla. Jsem ráda, že sem chodí převážně lidé co chtějí jíst potraviny a ne žádné mutanty nebo potraviny napěchované chemií. Příjde mi to pro člověka a jeho organismus přirozené.

0
před 4 roky Jana

Zdravím,

mám dnes (31.12.2012) nalezenou vánočku, kterou jsme koupili před svátky a má minimální trvanlivost do 24. 12., nesnědla se a už si moc nejsem jistá, zda je dobré ji jíst, i když je nerozbalená a vypadá v pořádku. Chci se zeptat, zda tu není odborník na tuto problematiku? Je třeba dobré z ní udělat žemlovku nebo ji prostě máme vyhodit? Celou dobu byla uchovávaná ve spíži v chladnu a temnu. Děkuji. :-)

0
před 3 roky Markéta

Já pečivo v obchodech už nekupuji, snad nikde jsem nenarazila na klasický chleba bez přidaných éček a stabilizátorů, přitom na tom nevidím nic složitého, upéct chleba bez těchto srágor. Takže za mě jedině domácí a co nedojíme dostanou slepice... :-)

0
před 3 roky Justýna

Já jsem si teď oblíbila pečivo z Globusu. Přijde mi, že se hodně zlepšily a pečivo mají kvalitní a velmi chutné. 

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

Jen se kouknete,zda je skutecne cerstve nebo jen dopekane ci rozpekane,musi to byt na stitku uvedeno

0
Obrázek uživatele marcela
před 3 roky marcela

U nás kdysi fungovala Hypernova, kde sami pekli. Bylo tam vidět i do prostoru, takže člověk mohl sledovat, jak tam skutečně hnětou těsto na některé výrobky. Bylo to fajn. Teď to předělali takže člověk ví prd. Už chodím jen do pekárny.

0
před 2 roky Sabina Š

Zdravím, nemáte prosím nějaký tip na výbornou pekárnu v Ostravě? Nejlépe kolem centra? Chodívala jsem na Stodolní, ale teď, jak je to rozkopané už to fakt nejde. Navíc den dopředu nakoupené pečivo v Albertovi je pak už další den skoro nepoživatelné...
Děkuji za jakékoliv tipy

0
před 2 roky Lucinka

Hmmm to je podle mě nejlepší pekařství. Už by to ale mělo být zase v pohodě, tak už zase budeme chodit tam! ;-) Pak jsou Illíci ještě různě po Ostravě, ale samozřejmě už mimo centrum. ;-)

0
před 2 roky Sabina Š.

Taky jsem slyšela, že bude stodolní zase v provozu. Těším se až si budu jezdit pro výbornou snídani každý den! :-) Illíci jinde jsou mi celkem na nic, protože to mám všude z ruky.

0
před 2 roky Zdeněk

Taky mám nejraději Illíka. To jsou prostě nejlepší pekárny v celé Ostravě. Nikam jinam bych ani nepáchl!

0
před 2 roky Lucka

Přesně! =) Taky bych jinam ani nešla. Prostě Illík The best!

0
před 2 roky Barunka

A co vlastně v tom Illíkovi prodávají tak skvělého, že ho tady všichni vychvalujete? Já jsem tam teda popravdě nikdy nebyla, ale zašla bych si.

0
před 2 roky MemeX

Barunko, no přece chutné pečivo, které je v dnešní době celkem problém sehnat ;)

0
před 2 roky MemeX

Ale jinak můžete mrknout na jejich webovky  a uvidíte jejich nabídku :)

0
před 2 roky Lenka

Čus čus a jaké mají webovky prosímtě?

0
před 2 roky MemeX

Dej do googlu pekárna Illík a vyjedou ti jejich stránky, hned ty první myslím :-) to poznáš ;)

0
před 2 roky Lenka

Ahaaa..jo mám to super dííky :-) a mají v pekárnu i v našem městě, super..za chvíli tam asi zajdu a vyzkouším :-)

0
před 2 roky MemeX

Tak, ať ti chutná, věřím, že bude :-)

0
před 2 roky Lenka

Pekárna ILLík se mi zalíbila...chodím tam skoro každé ráno :-)

0
před 13 měsíci Terka

Do pekárny Illík chodím vždycky o pauze jak máme ve škole...se tam vždycky nadlábnem..mají tam výborné salátky a pomazánky :-) mňam :))

0
před 12 měsíci Lenka Stošková

Též tam chodíme vždycky přes školou. Nakoupíme si zásobu pečiva do školy a pak to ve Vesmíru dlabem, když je mikro nebo makro. :-D Pohodka! :-) prostě nejlepší pekařství v Ově. Navíc za mě mají obrovské PLUS, že mají otevřeno už ráno před 7:00! :-)

0
před 12 měsíci Emík

jj přesně! Též chodíme vždycky před školou! A co kafčo? No prostě parádička - ještě když si k tomu dáte nějakou skvělou koblihu, tak máte nebe v ústech! :-) Já bych nechal udělat illíky na každém rohu a všude bych si pro něco chodil. Prostě illík je nejlepší pekárna na světě! A ani v Singapuru Bread talk se jim nevyrovná! :-) Miluju illíka :-D

0
před 12 měsíci Kamila

Jak vydržet ranní drcení se statistikou? Jedině s pečivem od Illíka! :-)

0
před 12 měsíci Emík

No hlavně když Friedrich začne vysvětlovat. :-D Nejlepší vzít si slaďoučký koblížek a vychutnávat si k tomu doušky kávy. To je mi pak všechno upřímně jedno! :-D

0
před 12 měsíci Kamila

Přesný - to bychom se mohli domluvit a udělat takový malinkatý dýchánek ve statistice s pečivem od Illíka. :-D Určitě bychom nebyli sami!

0
před 12 měsíci Verča

Tak co? Jak to vidíte s tím dýchánkem u Illíka? Teď by se to zrovna hodilo, třeba před zkouškou u Friedricha ;-) :-D Pokud nic, tak tam stejně půjdu, protože už se těším na jejich dobrůtky (celé Vánoce jsem tam nebyla)

0
před 12 měsíci Emík

Já bych to dal třeba příští týden v úterý. Třeba někdy okolo 8 ráno před zkouškou z makra? Já tam jinak i tak budu, tak mě tam najdete. Bez kafe a skvělého koblížu od Illíka na zkoušku prostě nemůžu. :-D

0
před 11 měsíci Emík

Chtěl bych poděkovat všem včerejším zúčastněným našeho Illíkovskéh dýchanku (sešlo se nás víc, než jsem předpokládal). Tak, kdy dáme další sešlost v Illíkovi? Já tam jinak jsem teď skoro každý den, protože se mi nechtějí dělat svačiny. :-D

0
před 11 měsíci Verča

Za mě klidně můžeme dát hned příští týden. Třeba ve středu - to mě čeká hnusná zkouška z mikra, tak to by chtělo povzbuzení v podobě výtečného pečivo, což? ;-)

0
před 11 měsíci Kamila

Já bych taky dala ve středu. Též jdu na to mikro a taky by se mi před tím hodila nějaká příjemná vzpruha! :-)

0
před 11 měsíci Katušenka

Hej, dětska. Jak to tady máte s tím Illíkem? Chodíte tam ještě? Chtěla bych tam jít něco vyzkoušet, tak chci nějaký tip, co je u Illíka nejlepší?

0
před 11 měsíci Kamila

U Illíka je super všechno. podle toho, co máš ráda - jestli spíše sladké, nebo slané. Já třeba mám nejraději housku bramborku. Měla by být totiž z bramborového těsta a tu fakt můžu pořád.

0
před 11 měsíci Lucie

Já jsem croissantová, takže mě u nich nejvíce chutnají croissantky na všechny způsoby. :-D

0
před 10 měsíci Lukáš

Já zas miluju bagety. Vím, že je mají dovážené a že to nejsou přímo jejich, ale mají je nejlepší široko daleko.

0
před 10 měsíci Kamila

Jo ty jsou též úplně krutořpísné! Týjo, jsi mi úplně udělal chuť, asi si dneska koupím, a rovnou dvě! :-D

0
před 10 měsíci Lukáš

Též jsem si dneska koupil, ale rovnou tři, aby mi to na celý den vyšlo. Máme totiž dneska makro, takže to bude náročné. :-D

0
před 10 měsíci Kamila

Ty jsi ale ďábel! A jaké byly? Předpokládám, že výborné jako obvykle z Illíka! :-P Já si též dneska v Illíkovi koupím a k tomu ještě jejich skvělé kafíčko na cestu, abych venku nezamrzla. :-D

0
před 10 měsíci Lukáš

jj výborné! U illíka jsem nikdy nejedl nic, co by snad nebylo dobré! :-D Neuděláme u něj zase teď někdy nějakou seassion?

0
před 10 měsíci Kamila

Já jsem pro - co takhle teď v pátek před statistikou? Už jsem teď u illíka nějakou chvíli nebyla, tak už zase mám absťák. :-D

0
před 10 měsíci Lukáš

V pátek tedy budu zase čekat u Illíka. Tentokrát si uděláme koblihové hody!

0
před 9 měsíci Gábi

Tak, co? Jak dopadly tehdy ty koblihové hody? Říkala Kamča, že se k vám nemohla nakonec přidat, ale že by zase něco brzo ráda uspořádala, protože se zase za chvíli bude blížit zkouškové, a to k Illíkovi zase nebudeme mít cestu. Tak co?

0
před 8 měsíci Lukáš

Jasně, že zase něco uspořádáme. No tehdy to dopadlo tak, že jsem se přežral koblihama a pak už jsem celý den nic nejedl. :-D Nic zvláštního. :-D Co tedy tento pátek?

0
před 8 měsíci Kamila

Lidi, co zase tenhle týden něco u Illíka? Už jsem tam zase strašně dlouho nebyla a už mám chutě. :-D Hmmm??? =)

0
před 8 měsíci Lukáš

Určitě! jsem pro všemi deseti! =) Zase dáme jejich hříšné donuty? ;-) Už se těším na Illíka! =)

0
před 8 měsíci Lukáš

Tak dneska to bylo fakt epické!!!!! Takhle dobré koblihy jsem teda ještě nejedl! Fakt se Illík dnes překonal a ty koblihy snad připravoval s láskou jen nám protože to jinak není možné! :-D Nechcete se k nám ještě někdo přidat? Domlouvali jsme se totiž, že bychom se sešli zase příští pátek.

0
před 8 měsíci Míša

Chystáte nějakou párty u Illíka či co? :D 

0
před 8 měsíci Lukáš

jj jasne. Brzo zase bude zkouškové, tak toho ještě musíme využít. Pojďme zítra k Illíkovi, bando! =) Mají zase nové pečivo! :-D

0
před 7 měsíci Lukáš

Příští týden v pátek zase dáváme akcišn v Illíkovi! Tentokrát topinkový mls forever! :-D :-P

0
před 7 měsíci Kamila

A kromě Illíka mi ještě teda hodně chutnají ty Juddy bagetky... Už jste je taky měli? Mě nejvíce chutí kuřecí. :-P

0
před 7 měsíci Lukáš

Hmmm - ty jsem též jednou měl, ale už jsem pak na ně nikdy nenarazil... Co vím, tak v illíkovi mají jiné bagety. Ale též jsou strašně dobré - furt si je kupuju do školy - už to taky na mě (na postavě) jde vidět... :-D

0
před 7 měsíci Kamila

Tak já právě jsem fanynka nejvíce Juddy baget, protože ty jsou podle mě nejchutnější... Chtěla bych si je kupovat častěji a vyzkoušet všechny příchutě, ale málokdy na ně narazím normoš v obchodě.

0
před 7 měsíci Lukáš

Hmmm... v Illíkovi je fakt nemají... :-( Nevadí, jak se vystačím s croissanty, rohlíčky apod. :-D

0
před 7 měsíci Kamila

škoda no... Juddy bagetky jsou fakt nejpeckovnější. Já je miluju! =) Dávám si je vždycky, když na ně narazím... Třeba naposled to byla super kuřecí - ta byla boží! =)

0
před 7 měsíci Lukáš

Mám to sice stejně, ale zase kvůli bagetám nebudu chodit po všech čertech. Raději si zajdu do Illíka, kde mají taky naprosto skvělé pečivo a kterého mám hned po cestě a nemusím tak nic řešit.

0
před 7 měsíci Simona

Tak to já klidně po všech čertech kvůli juddy bagetám chodit budu - jsou fakt nejlepší, jaké jsem kdy měla! A to teď vůbec nepřeháním - jsou naprosto boží. :-) Úplně jsem teď na ně zase dostala chuť.

0
před 7 měsíci Marika

jj dětska, juddy bagety jsou naprosto nejlepší. Též bych je jedla každý den, kdybych jen nebyla tak hnusně tlustá... Občas si ale i přesto zahřeším.

0
před 7 měsíci Michaela

Já nedám dopustit na pečivo od Illíka, doma máme nejraději šestizrnný chléb. Výborné pečivo mají také v Globusu, ale to máme fakt hodně daleko, tam jezdíme jen když jedeme navštívit dceru :(

0
před 7 měsíci Jana

Jéé, to Illíka si chodím cestou z práce a když nestíhám v práci na oběd, tak si dopřeju juddy bagetu, mňam..zrovna dneska jednu budu mít :D

0
před 7 měsíci Naty

Zdravím, teď jsme viděla v Illíkovi asi novinku (nevím, zda už to nemají delší dobu) - ten topinkový mls. Znáte taky?

0
před 7 měsíci Lukáš

jj - to už tam mají delší dobu, ale je pravda, že je skoro vždykcy vyprodaný, tak jste si ho asi nevšimla. Jinak je fakt hodně dobrý - já sám si ho kupuju i několikrát do týdne - ten mám fakt rád. U illíka ale ještě vyzkoušejte i ten nopálový chleba - ten je též dobrý. =)

0
před 6 měsíci Naty

Ahá... Tak to se omlouvám, že jsem taková neinformovaná, ale fakt jsem ho tam ještě ani jednou neviděla a teď, když jsem se tam konečně dostala brzo ráno jsem ho tam viděla a zaujalo mě to, ale neměla jsem čas si vymýšlet, tak jsem ho nebrala a chtěla jsem se na to zeptat tady... A navíc když jsem viděla, že vy tady Illíka asi hodně dobře znáte.

0
před 6 měsíci Lukáš

jj - tak to bylo určitě tím, že už to bylo vyprodané, jinak to celkem žádná novinka není. Oni mají ale různé jiné novinky - třeba zkouší různé nějaké nové chleby, nové těsta, nebo třeba mají různé zákusky. =)

0
před 5 měsíci Nina

Kamilo, díky za tip na kuřecí bagetu Juddy! Je fakt peckovní!!!!

0
Obrázek uživatele Tira
před 5 měsíci Tira

Pečivo z hypermarketu je úplně jiné pečivo než to z klasické pekárny, možná bych tomu ani pečivo neříkala.

0
před 5 měsíci Petra

Tak mě osobně ta kuřecí juddy bageta neoslovila. Ale miluju tu česnekovou.

0
před 5 měsíci Nina

Neee, ta kuřecí je fakt luxus, šťavnaté masíčko a zeleninky, hmmmm :) Ale česnekovou jsem ještě neměla, možná taky vyzkouším.

0
před 5 měsíci Veronika

Jo ty bagetky od Juddy jsou top, nemám ráda bagety ani nic takového, ráda si vše dělám sama, ale byla nouze a já si to koupila a paráda. Byla jsem velmi mile překvapena.

0
před 5 měsíci Nina

A kde koupím tu bagetu?

0
před 5 měsíci Petra

My jí máme u nás v hrušce, ale několikrát jsem na ni natrefila v automatech. Člověk musí mít štěstí... :D

0
před 5 měsíci Vea

Super tak tam si skočím! Díky za inspiraci :D

0
před 5 měsíci Míša

A co pekárna nebo supermarket?

0
před 5 měsíci Marie

Rozhodně pekárna! Chodím i do řeznictví a uzenářství, nepodporuju ty velké řetězce, co jen chtějí ždímat prachy!

0
před 5 měsíci Míša

A do které pekárny a uzenářství chodíte? Máme tu toho spoustu, jen se rozhodnout kam jít.. :D

0
před 5 měsíci Marie

Pekárnu mám tady pod nosem Illíka, mají super sladké i slané pečivo, chlebíky atd a do uzenářství do Chodury.... Parádní šunčičky a klobásky, můžu jen doporučit.

0
před 5 měsíci Míša

A mají v té choduře třeba i nějakou specialitku?

0
před 5 měsíci Marie

Mají tam naprosto fantastickou medovou šunku a klobásky jsou absolutně nedostižné. Kam se na to hrabou jinde... Musíte si tam někdy zajít :))

0
před 5 měsíci Míša

Tak jo zajdu si tam stopro díky :)

0
před 4 měsíci Radka

A jak je vlastně chodura na tom cenově? Nemám totiž moc ráda ty klobásky, kdy kilo vás vyjde na 200 Kč a stejně to potom za to moc nestojí. Jako neříkám, že je tomu tak v tomto případě, ale jak píšu, nechci za to dávat majlant, tak se raději ptám. Máte s tím nějakou zkušenost?

0
před 4 měsíci Chich

Chodura je na tom vklidu. To jsou super klobásky za pár kaček a hlavně hodně kvalitní. Já si velmi pochvaluju. =) I třeba na grilovačku nebo třeba jen tak k televizi jsou prostě nejlepší. Když si navíc k nim dám nopálový chleba z Illíka, tak je to naprosto bomba! :-P

0
před 4 měsíci Radka

Tak to jsem ráda, protože jsem se bála, že to bude další super hyper klobáskář, který ale kilo neprodává normálním lidem s normální výplatou. :-D To tím pádem vypadá chodura velmi dobře a háže to na něj velmi dobré světlo. :-)
 Vyzkouším

0
před 4 měsíci Chich

nene takto to u nich nefunguje. Navíc ještě k nim vyzkoušejte perfektní pečivo od illíka - to je kombinace k nezaplacení. Tak si nejí ani největší králové a prezidentové. :-D

0
před 4 měsíci Radka

ttj... A jaké jsou nejlepší od chodury klobásky? Mají jich totiž strašně hodně, tak nevím, které vybrat...

0
před 4 měsíci Chich

Tak třeba chalupářská klobáska, maďarská klobáska, nebo já osobně naprosto miluju kabanos. ten je naprosto boží. =) Ten fakt miluju. Ale chce to zkoušet. Já jsem třeba na začátku tohoto roku každý týden kupovala jiné klobásky, abych vyzkoušela všechny a abych si pak vybrala svoje nejoblíbenější.

0
před 4 měsíci Marta

Dětska zkoušeli jste už dát tu maďarskou klobásku od chodury do guláše? Naprostá parádička!  Mohu směle doporučit! :-D

0
Obrázek uživatele Slunew
před 4 měsíci Slunew

tohle je diskuze o pečivu, ne klobásách :) - Chodurovy uzeniny se řeší jinde :)

0
před 4 měsíci Lenka

Jo přesně! Klobásky nám sem nepleťte! :-P Mě stejně nejvíce chutná nopálový chleba z Illíka a nepřekecáte mě k ničemu jinému, i kdyby to měly být zlaté klobásky! :-P

0
před 4 měsíci Janička Nožička

No  anavíc klobásky nejsou tak zdravé jako ten chleba navíc ještě z Illíka. Taky jsem teda spíše na pečivo než na klobásky, ale to vám říkám jasně. Lepší je rozhodně nopálový chleba než nějaké klobásky. Navíc když je to čertvě upečený chleba z Illíka, který když si přinesete domů, tak je ještě teplý...

0
před 2 měsíci Matěj

Čaute pečivofandové :) já teda ráno bez pečiva nedávám. Vždycky si ho musím ráno dát, sladké slané to je fuk! A ted rád chodívám do illíka pro ty jejich koláčky, protože to je ranní pochoutka :)

0
před 2 měsíci Ondra

Illík jede Illík jede :D ne fakt teď vážně :D mám tu pekárnu rád :)

0
před 2 měsíci Kiki

Já bych vraždila pro ty jejich koblížky :D to je prostě něco tak dobrého :D

0
před 2 měsíci Oldřich

Já si teda pečivo z hypermarketu nekupuju, všichni na to prskají, je to omacané ode všech, popravdě je to nechutné! Jedině lokální pekařství!

0
před 2 měsíci Patricie

Ano souhlasím tady s Oldřichem! Stejný důvod proč kupuju pečivo k klasické pekárně! Navíc Illíka mám pár kroků od baráku, takže dvojitá výhoda :)

0
před 2 měsíci Pepča

Je toto diskuze o pečivu nebo o klobáskách ? :D je to sice vtipné to číst :D já bych to shrnula asi tak, kupte si chleba od Illíka a klobásku od Chodury a pošmáknete si :)

0
před 2 měsíci Matěj

Ještě jednou abych se vmísil do konverzace, tak za mě je top top nejlepší nivový rožek, když je čerstvě upečený a teplý, tak se ta niva ještě krásně roztéká... dostávám hlad :D

0
před 2 měsíci Peťka

Já zbožňuju slané pečivo, jsem doslova závislá na croissanech se šunkou :D ten nivový rožek zní taky moc dobře, ještě jak to tady popisujete :D

0
před 2 měsíci Kuťanka

Pějme ódy na Illíkovo pečivo ... díky ti Illíku za křehké pečivo, jež zasytí naše prázdná bříška :)

0
před 2 měsíci Petr

Já mam nejradši Illíkův makový pletenec :)

0
před 2 týdny Jarek

Nesnáším rozpékané polotovary. FUUJ!!! Pečivo musí být hezky čerstvé!

0
před 2 týdny Jenda

To souhlasím :) ...u illíka mají čerstvé, teplé pečivo, ráno je to pohádka.

0
před 2 týdny Jarek

Tak to je jasné! Illíka znám, to je tradiční pekárna, že jo. na tu si stěžovat nemůžu.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 1 + 8


Přidat příspěvek