Pečivo z hypermarketů a supermarketů

1
před 5 lety Kuba

V e-shopu Tesca mají aspoň u jednoho jejich chleba uvedené složení, konkrétně jde o šumavský bochník:

http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001015178423


Z Intersparu mám ofocené složení dvou chlebů:

http://2i.cz/2i/i/5036a1a5/f05995b45d1a4bd6762d9d6651dcbea2/687cc1eb38.f.jpg

http://2i.cz/2i/i/5036a1c5/0309466fb2ccd83f61c3f556b3c3c0df/796dd0fa29.f.jpg

Jak lze z těch fotek vidět, tak v Intersparu používají E920, tedy to éčko vyráběné z lidských vlasů.

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Skvělý příspěvek. Když vidím kolik složek ten chleba obsahuje to je teda děs. Chleba by měl být z mouky, kmínu, soli, kvásku a vody. Místo kvásku ještě to droždí, správnej pekař by měl mít ale kvásek.

Ty fotky se mi pod tím odkazem nezobrazují.

0
před 5 lety Kuba

Díky. Tak jsem je nahrál jinam:

http://imgup.cz/images/f/1.jpg
http://imgup.cz/images/f/2.jpg

snad už to bude fungovat.

0
Obrázek uživatele Lucy
před 5 lety Lucy

Kuba
pekný hnus čo všetko dávaju do obyčajného chleba :(

0
Obrázek uživatele Januse
před 5 lety Januse

No nazdar - nebo spíš dobrou chuť? :-( Éčka vyráběná z lidských vlasů??? Lidská vynalézavost nezná mezí... :-( A to tam ani neuvádějí, že těsto obsahuje starý namletý chléb co se neprodal. Pečivo v supermarketu už nějaký čas nekupuju. Ráda si totiž krajíc něčím namažu a u těch supermarketových abych jedla namazané drobky lžičkou...

2
Obrázek uživatele Peta
před 5 lety Peta

Není nad to si péct domácí chléb, vím, co do něj dám, složení o pěti položkách maximálně, ne o celým odstavci podivnejch látek...

0
před 5 lety Kuba

Albert bude nabízet pečivo jen od regionálních dodavatelů...

http://byznys.lidovky.cz/albert-odmitl-babisovo-pecivo-nabidne-jen-regionalni-vyrobky-pt5-/firmy-trhy.asp?c=A121008_163457_firmy-trhy_mev

0
před 5 lety Marta

Tak jsem zvědavá, jaké to pečivo bude. U nás už všechny pekárny zrušili a to je velká škoda, protože tu teď není k dostání nic dobrého. V malém městečku máme narvané Tesco o 100 metrů dál Kaufland a hned vedle Lidl a o 500 metrů dál Albert a 2 Penny markety. To by zruinovalo snad každého. Jediné co se tu drží, tak je takový fajný obchůdek, ve kterém ráda nakupuji. Dováží tam místní zeleninu, maso a nemají to předražené. Bohužel pečivo tam vozí rozpékané a celkem dost hnusné. Chleba peču doma, ale rohlíky se mi moc nedaří. Vždycky je mám suché a na spodku spálené, že bych s nimi mohla vybíjet okna. Ale teď mám místo plynové trouby elektrickou, tak to ještě zkusím. Doufám, že nebude tak vysušovat.

0
před 5 lety Dita

Příklad jak si sám národ sobě likviduje podničky. Pak už budeme opravdu jen odkázáni na nekvalitní blitčky ze super. Ano, pojďme všichni na dávky a nakupovat popelnicový dovoz.

0
před 4 roky Bledá Tvář

To, že Albert bude nabízet pečivo jen od regionálních dodavatelů, tak to BYLO ... .
Karlovarský Albert si vybral profláklou firmu Pekosa. Když mi od ní začal chleba plesnivět po 3 dnech (dávno před tím, než ji vybral) udělal jsem si o celé akci obrázek. To byl lepší ten původní PENAM.

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 4 roky Sunriska

Dnes jsem si po dlouhé době koupila v Albertu celozrnné rohlíky..Vypadaly, že jsou opravdu "poctivé". Ovšem po rozkrojení a namazání máslem mi zůstala asi 2 milimetrová vrstva těsta! Takže po nadýchaném rohlíčku se rázem stala mini placička, která navíc byla chuťově mdlá, prostě absolutně bez chuti...To jsem se teda zas jednou spálila..I nadále zůstávám výhradně u vynikajícího psyllium chleba ze zdravé výživy. Po něm se můžu utlouct a nikdy nezklamal..:)

0
Obrázek uživatele Eva
před 4 roky Eva

S pečivem v supermarketu mám podobné zkušenost. Pečivo vypadá nádherně a velmi lákavě, když ho přinesete domů, je nepoživatelné.  Kupuji už jenom v pekárně nebo peču doma.

0
Obrázek uživatele Eva
0
před 4 roky Miriam

Inu já si koupila 2 kraiserky z tesca, vypadaly samozřejmě krásně, čerstvě a křupavě. Když jsem se zakousla do jedné z nich, měla jsem chuť obsah vyplivnout, chutnala tak nějak zatuchle. Ale vzhledem k tomu, že jsem měla obrovský hlad, snědla jsem ji celou.

 Druhou jsem si nechala na další den. Ráno jsem si tedy na snídani chtěla dát onu kraiserku, klasicky jsem ji rozdělala na dvě půlky (ručně) a trochu mě zaskočilo, že spíš vypadá jak pečivo po týdnu a ne 1 den staré. Nicméně jsem si řekla, že to risknu. Zakousla jsem se a tak špatně se mi už dlouho neudělalo. Zatuchlina byla tak silná, že jsem celý obsah musela vyplivnout. Navíc byla gumová jak týden stará.

Je mi z toho smutno, jak si z nás tady tropí šašky, prodávají nám nějaké plesnivé nebo jaké to pečivo a kdo ví, z čeho vyrobené... 

1
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

Nechápu, proč jste chtěla jíst kaiserku druhý den, když už ta první vám nechutnala a chtěla ji vyplivnout. A je všeobecně známo, že rozmražované pečivo, je druhý den gumové a je jak bláto. To, když si koupíte rohlík v pekárně, tak je druhý den sice také gumový, ale stále dobrý a měkký. Já od té doby, co se zavedlo označování pečiva, které je čerstvé a které rozmražované, tak jsem si už žádné rozmražované nekoupila, ani ty lákavé bagetky, vše si kupuji v pekařství. No, a kdyby byl váš hlad tak ukrutný, jak píšete, asi byste "zblafla" ty kaiserky obě, takže to nebylo asi tak "žhavé". A pokud cítíte, že vám něco nechutná, tak to přece nejím a raději si koupím něco jiného - třeba obyč rohlík, posloužil by vám stejně.

0
Obrázek uživatele koralky-ivet
před 4 roky koralky-ivet

pečení domácího chleba je sice časově náročnější než koupit kaiserku rozmraženou v albertovi..na druhou stranu, aspoň už nemusím řešit ty slohy přidaných látek:/

0
Obrázek uživatele Karlička
před 4 roky Karlička

Představte si, dnes jsem navštívila Albert a jen tak zkusmo, protože se snažím v supermarketech pečivo nekupovat, poohlídla jsem se po pořádném chlebíku. A ejhle, našla jsem půl bochníku, složení tedy není na jedničku, ale obsahoval jen dvě Éčka do skóre škodlivosti 1. Takže paráda. Sice jsem musela přihmouřit oko a svůj obvyklý standart žitných, kváskových chlebů obejít, ale příjemná cena 14ti korun to hravě zasklila :D

0
před 3 roky Dan Malý

jestli všechny pořádný pekárny zajdou na přebujelou byrokracii, viz http://www.pekarske-technologie.cz/jsou-si-u-nas-podnikatele-v-potravinarstvi-rovni--detcl_114.html , zůstanu nám nakonec už jen ty gumáky ze supermarketů :(

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 8 - 6


Přidat příspěvek