Pecičky v ovoci - jíst?

0
před 6 lety Anna

Jíte pecičky v melounu nebo v hroznovém víně a nebo je vybíráte? jsou pro tělo něčím prospěšné a nebo prostě jenom projdou.

Jak jste na tom vy, zajímalo by mě jestli je někdo kdo je také nejí a vybírá je jako já. Nebo jsem spíše ojedinělý blázen.

0
Obrázek uživatele Danah
před 6 lety Danah

Jím pecičky v melounu i v hroznovém víně. Jsou to podle mě semínka, co obsahují to nejlepší pro nový život rostliny. Jen jsem poslední dobou vůbec nemohla najít a koupit hrozny s pecičkami a byla jsem opravdu zklamaná.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Já je také jím, sice je z toho melounu přece jen občas všechny vydloubu,ale jen proto že miluji samotnou chuť té dužniny z melounu, třeba ve víne ho jím běžně, myslím, že je to třeba jako u dýně-leckdo semínka/pecky vyhází i když dýňový semínka třeba jen upražená nebo s trochou cukru jsou pro tělo prospěšná téměř víc než samotná dýně:-)

0
před 6 lety Jitka

Pecičky z melounu prý prospívají trávení.

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

já pecičky nejím. ne že bych si myslěla, že to škodí, spíš mi to kazí chuť ovoce...

0
Obrázek uživatele btgreen
před 6 lety btgreen

Já třeba konzumuji semínka citrónu, jsou skvěle hořká, to mi chutná a zatím žiju. Jablek radši nejíst, meloun ok, ale chuťovka to pro mne není.
K tomu Lucky pražení, nejlepší jsou oleje za studena lisované nebo drcené mezi zuby.

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Když jsme u těch peciček, zkoušel jste někdo doma lisovat lněné semínko? a udělat si olej doma? Mě to roztlouct ve hmoždíři nešlo a mlýnek třeba na mák nemám. Má někdo zkušenost?

0
Obrázek uživatele MartinSX
před 6 lety MartinSX

Funkce peciček je ta, aby se pomocí hostitele neporušeně rozšířily a rozmnožily po zeměkouli. :) Tudíž odolat žaludečním štávám a projít a vzklíčit někde v novém teritoriu. Nemají moc dobře chutnat, aby je poživatel bud vyplivl, nebo nerozkousal. Obsahují také jed zvaný kyselina kyanovodíková. :) Ale tento kyanid je v molekulární vazbě s glukosou a benzaldehydem a tím se z něho stává B17ctka. Takže není škodlivý(aspoň doufám :)) Měla by tam být atomární vazba v bezpečné formě. Tudíž milé slečny, paní a děvčátka, semínka si papejte, ale po kilech je jíst nemusíte. :) Dejme tomu v množství, ve kterém jíte to ovoce.

0
Obrázek uživatele ajkap7@
před 6 lety ajkap7@

Dita, neviem, či ti pomôžem, ale ja pridávam ľanové semienko do doma pečeného chleba a tiež do jogurtov a semeno si meliem v elektrickom mlynčeku na kávu

0
Obrázek uživatele mitternacht@
před 6 lety mitternacht@

Jíst, čistí střeva a to není nikdy na škodu.

0
Obrázek uživatele Lucka
0
před 5 lety Olga

Jablka jim cele i s jadry a jadyrka cerna v melounu uplne miluji rozkousnout! Jim je i v hroznech. Muz to ma stejne. Vytaci mne, kdyz syn z hroznu pecicky preparuje, u melounu uz se naucil je snist :-)

0
Obrázek uživatele Lucy
před 5 lety Lucy

Jem,ale nie všetky :) Suhlasim s MartinSX ,že semienka z ovocia možu byt prospešné, ale nie v nejakom prehnanom množste . B17 je v poslednom čase velmi chválený vitamín,ktorý ževraj posobí rakovinotvorne, aj ked neviem, čo je na tom naozaj pravdy :)

0
před 4 roky Jitka

Lucy: myslíte proti rakovině? Neslyšela jsem, že by způsoboval rakovinu.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 3 + 6


Přidat příspěvek