Pečící papír nebo formu vymazat

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Ráda peču a proto bych chtěla při pečení zvolit lepší alternativu. Je lepší zvolit raději pečící papír nebo formu vymazat tukem.
Na první pohled se zdá jako jednoznačná volba pečící papír. Napadlo, ale vůbec někoho jak se vlastně takový papír vyrábí?
Jaký způsob si myslíte, že je vhodnější.

0
Obrázek uživatele Snow.angell@
před 6 lety Snow.angell@

No složení pečícího papíru neznám, ale vzhedem k tomu že peču na zakázky osvědčil se mi slunečnicový olej ve spreji na vymazávání. Je to jednoduché, rychlé a hlavně neni tam vrstva jako při vymazávání máslem. Je to je slaboučký film, a dobře se vyklápí.

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

já teda zásadně jen pečící papír. ušetří to čas při umývání plechu :-)
existují i silikonové "pečící papíry", které jsou sice dražší, ale zas mají neomezenou životnost. Problémem je daný rozměr, který nemusí sedět na každý plech.

0
Obrázek uživatele Snow.angell@
před 6 lety Snow.angell@

happy.lenulka:
no to je také pravda ale u dortových forem to vyjde skoro na stejno.

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Já nevím, možná mám obavy nepřiměřené, měla bych strach, že z těch silikonových věcí se při pečení uvolňují do jídla nějaké jedy. S máslem nebo tukem si tělo lépe poradí. Je pravda, že při použití pečícího papíru je umytí snažší a šetří opravdu čas.
A kolik stojí ten sprej, kde se dá koupit? už jsem o něm slyšela, ale nikde neviděla.

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

no tak je pravda, že jsem četla článek, kde se varovalo před kupováním levných silikonových forem, že se z nich něco uvolňuje. a radili sáhnout po těch kvalitnějších a dražších...

jinak u bábovek a dalších taky používám máslo, protože si nedovedu představit, jak bych bábovku vykládala pečícím papírem...

0
Obrázek uživatele 6sense
před 6 lety 6sense

popis některého pečicího papíru
http://www.neograph.cz/cz_tec.htm
starší oznámení škodlivosti
http://www.agronavigator.cz/default.asp?ch=13&typ=1&val=13589&ids=162

0
Obrázek uživatele Snow.angell@
před 6 lety Snow.angell@

Dita:
já ho kupuji ve skladu (chodí tam nakupovat i jako do obchodu) v Praze.
Tady je odkaz:
http://www.fialapraha.cz/eshop/cukrarske_pomucky/formy_a_formicky_na_peceni/olej_ve_spreji_do_forem

cena je cca okolo 150Kč ale vydrží dlouho

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Moc informací o pečícím papíru jsem nenašla. Dočetla jsem se jen, že na povrchu je tenká vrstva silikonu. Kdyby jste přeci jenom někdo věděl jak se vyrábí budu ráda. V odkazech toho moc nepíšou. Spíš mě to připadá jakoby byl něčím napuštěnej.

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

Zjistila jsem kromě té silikonové úpravy to, že má nějakou sulfátovou úpravu - ten klasicky kupovaný.
Existuje taky "jedlý pečící papír", který sice není až tak levný, ale při pečení se jakoby spojí s těstem a plech zůstává čistý. U tohoto jsem složení našla a je vyroben z lisované bramborovo-kukuřičné směsi.

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

To je docela zajímavý, nikdy jsem o tom neslyšela a ani nikde neviděla. Našla jsem za 15 ks chtějí 35 kč. Tak nevím zda je to drahé. Asi zůstanu u vymazávání tukem (máslem).

0
Obrázek uživatele Snow.angell@
před 6 lety Snow.angell@

Dita:
záleží na objemu, toto je obchod pro cukráře, kde tento olej kupuji, ráda bych jej přidala do seznamu potravin, ale nemá českou etiketu :(

0
Obrázek uživatele Jirka
před 6 lety Jirka

To nevadí, přidával jsem i potraviny s německým názvem

0
Obrázek uživatele 6sense
před 6 lety 6sense

Ty velkoodběratelé mají hold občas jiné "balení", když se zajde do makra, tak je to dost poznat, dost věcí co se jinde prostě nesežene, protože to je přímo pro ty podnikale na přímé použití. Ty jedlé papíry občas mají obrázky a tím potravinářská barviva. Pečícímu papíru se zatím vyhybam. Ale když jsme u těch nádob, tak za zmíňku by stál i teflon, ale tomu se snažím vyhybat zas pomocí keramiky :)

0
Obrázek uživatele 6sense
před 6 lety 6sense

To ano, německý a podobný výrobky jsem také přidával, ale přidal jsem například nějaký ruský bio borůvkový sirup s názvem v azbuce, co mi přistál v dárku, ale dosud jsem ho tu nenašel, i když měl štítek v češtině na druhé straně. Snažím se přidávat vše co mi projde rukama, pokuď je na to čas.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Už několikrát se mi při pečení chleba (z kvásku) stalo, že se mi úplně přilepil k papíru:( Prakticky to pak "odtrhnu" a půlka chleba zůstane na papíře přilepená, je to škoda, když to musím vždycky i s tím přilepeným zbytkem vyhodit, dřív se mi to ale nestávalo, může to být pečicím papírem nebo spíše chlebem? (Dělám stále stejně a nemyslím, že by bylo třeba málo mouky...)
Napadlo mě, že příště zkusím ještě papír poprášit moukou, nevím co to udělá, ale dnes jsem musela opět celé dno vyhodit i s papírem:(

0
Obrázek uživatele karča
před 4 roky karča

Lucko, myslím, že je to papírem. Taky jsem kdysi koupila jiný než vždycky a všechno se mi na něj lepilo. Je jich víc druhů, některé zřejmě šmejdy:-(

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 - 1


Přidat příspěvek