Okurky a sacharin

0
před 9 lety Pavel

Tak vážení to je hnus. Zaznamenali jste taky, že do kyselých okurek se místo cukru dává sladidlo sacharin ? Copak, u levných okurek za 15 Kč z hypermarketu bych to čekal, ale že se k tomu sníží i Hamé, to mě překvapilo. Donedávna jsme je kupovali, ale teď jsem zjistil, že už i oni místo cukru používají toto sladidlo. Máte někdo tipy na okurky bez umělých sladidel, slazených jen cukrem ?

0
před 9 lety Had

Okurky Bonduelle jsou bez sladidel a jsou moc dobré. Myslím, že i od Znojmie, ale nejsem si jistá, ale nebyly moc dobré. Pak ještě Česnekové okurky (krájené ale sladidla mají) od Machlandu.

0
před 9 lety Ingrid

Značku Znojmia vyrábí taky Hame, takže asi dělají 2 varianty, jednu s cukrem o pár korun dražší (je na tom napsáno - Znojmia - prémiová značka) a pak levnější okurky "jenom" Hamé.

0
před 9 lety nahrazka

Nechápu, proč se vlastně okurky musí sladit, natož ještě uměle. Kyselé okurky mají být přece kyselé. To samé kysané i sterilované zelí - většina značek taky chemicky slazená...

0
před 9 lety Pavel

No tak sladit se musí, to by potom asi nebylo moc k jídlu, respektive ten sladkokyselý nálev s koprem co se pro okurky dělá by už nebyl sladkokyselý, ale jenom kyselý a asi bysme se u toho tvářili všelijak :-) Mě štve, že jsem skoro celou sklenici vylil do záchoda. Umělý sladidla, je to hnus. Se divím, proč se vůbec cukr prodává ? Když je ten sacharin několikasetnásobně sladší než cukr, tak by doma babička už nemusela do svojí výborné bábovky dávat dvacet deka cukru, ale 5 zrníček sacharinu a ušetřilo by se. Jenomže kdo by ten hnus pak jedl, žejo ?

0
před 9 lety Renata

V Lidlu mají okurky Freshona. Menší sklenice je s cukrem a větší se sladidlem. Kupuji ty menší s cukrem. Navíc jsou pěkně křupavé.

0
před 9 lety Pavel

Renata: díky za tip. Nejvíc mě štve, že člověk musí studovat ty malý písmenka složení. Mělo by to být povinný to tam napsat velkými písmeny, protože tohle člověk prostě jednoduše přehlídne.

0
před 9 lety petra

Pavle: ale o to jde

0
před 5 lety Žampach

bez sladidel vyrábí z moravských okurek "TRADIČNÍ MORAVSKÉ OKURKY" efko. Ty jsou úplně bez "chemie" - receptura tak, jak to opravdu dělaly babičky. Jsou dražší, ale skvělý. Pak jsou bez sladidel ještě Kořeněné okurky taky od efko a jejich Dětské okurky - tam to chápu a je to správná cesta! Ještě do dětí cpát sladidla :-(  Ty Dětský jsou vynikající a křupají :-D

0
před 4 roky Oscar

Vite co je nejvetsi prasarna dneska ? Ze vsehcny "osvedcene recepty od babicky" na domaci okurky maji same umele sladidla uz v receptu i na ty "domaci". Myslim, ze tahle zeme speje do zahuby. To je samej cukerin, sacharin, spolarin (nektere jsem ani v zivote neslysel). Toto leto chci zavarovat okurky a kdyz jsem se podival na internet, chtelo se mi brecet. Asi vyhrabu nejakou starou knizku, kde jeste tyhle nahrazky ani neznali.

0
před 4 roky Pepa

Tak nejlépe si zavřit svoje okurky a bez chemie, třeba jako tady: není tak ani umělé sladidlo, ani žádné deko a jiné blbosti

0
před 3 roky Juras

Pepo, potvrzuji, podle toho receptu jsme zkoušeli už loni a okurky byly skvělé, jenom bych trošičku ubral octa :)

0
před 2 roky Hanka

Taky nemám ráda okurky s umělými sladidly. 
Mám recept od kolegy, který chodil opravovat velkokuchyňská zařízení.
3 litry vody, jenom 0,5 l octa, 12 dkg soli a 28 dkg cukru - svařit, nejdříve svaříme vodu s cukrem a solí, pak přidáme ocet.
Do každé sklenice dáme 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, malý kousek bobkového listu půl lžičky hořčičného semena, potom podle chuti - kousek cibule, křen, stroužek česneku, kopr.....
na ozdobu kolečka mrkve. Nálev je příjemně sladkokyselý. Většina nálevů je moc kyselá. 

0
před 2 roky Ivana

Pepa: Velmi děkuji za recept, už jsem ho kdysi používala,ale ztratila a teď jsem prohledávala všechno možné... a všude cukerin nebo DEKO. :(

0
před 2 roky Věra

Pepa : Děkuji a děkuji!!!!

0
před 2 roky Ditt

Zkuste kořenící přípravek NOVA. Ten je bez chemie (je tam jen cukr, sůl a koření). Octa dle návodu, podle chuti je možné přidat ještě trochu cukru. Do sklenic přidat mrkev, cibuli a snítku kopru, myslím že i kousek křenu. Musí se sterilovat. Takto dělali okurky moji prarodiče že Znojma. Okurky byly vždy výborné a křupavé, vydrželi v chladu a temnu ve sklepě i několik let. Tento lák je prý jako Znojmia, když se ještě vyráběli ve Znojmě. Tajemstvím je zřejmě koriandr, který ve většině receptů chybí...

0

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 10 - 1


Přidat příspěvek