Okurky a sacharin

0
před 7 lety Pavel

Tak vážení to je hnus. Zaznamenali jste taky, že do kyselých okurek se místo cukru dává sladidlo sacharin ? Copak, u levných okurek za 15 Kč z hypermarketu bych to čekal, ale že se k tomu sníží i Hamé, to mě překvapilo. Donedávna jsme je kupovali, ale teď jsem zjistil, že už i oni místo cukru používají toto sladidlo. Máte někdo tipy na okurky bez umělých sladidel, slazených jen cukrem ?

0
před 7 lety Had

Okurky Bonduelle jsou bez sladidel a jsou moc dobré. Myslím, že i od Znojmie, ale nejsem si jistá, ale nebyly moc dobré. Pak ještě Česnekové okurky (krájené ale sladidla mají) od Machlandu.

0
před 7 lety Ingrid

Značku Znojmia vyrábí taky Hame, takže asi dělají 2 varianty, jednu s cukrem o pár korun dražší (je na tom napsáno - Znojmia - prémiová značka) a pak levnější okurky "jenom" Hamé.

0
před 7 lety nahrazka

Nechápu, proč se vlastně okurky musí sladit, natož ještě uměle. Kyselé okurky mají být přece kyselé. To samé kysané i sterilované zelí - většina značek taky chemicky slazená...

0
před 7 lety Pavel

No tak sladit se musí, to by potom asi nebylo moc k jídlu, respektive ten sladkokyselý nálev s koprem co se pro okurky dělá by už nebyl sladkokyselý, ale jenom kyselý a asi bysme se u toho tvářili všelijak :-) Mě štve, že jsem skoro celou sklenici vylil do záchoda. Umělý sladidla, je to hnus. Se divím, proč se vůbec cukr prodává ? Když je ten sacharin několikasetnásobně sladší než cukr, tak by doma babička už nemusela do svojí výborné bábovky dávat dvacet deka cukru, ale 5 zrníček sacharinu a ušetřilo by se. Jenomže kdo by ten hnus pak jedl, žejo ?

0
před 7 lety Renata

V Lidlu mají okurky Freshona. Menší sklenice je s cukrem a větší se sladidlem. Kupuji ty menší s cukrem. Navíc jsou pěkně křupavé.

0
před 7 lety Pavel

Renata: díky za tip. Nejvíc mě štve, že člověk musí studovat ty malý písmenka složení. Mělo by to být povinný to tam napsat velkými písmeny, protože tohle člověk prostě jednoduše přehlídne.

0
před 7 lety petra

Pavle: ale o to jde

0
před 3 roky Žampach

bez sladidel vyrábí z moravských okurek "TRADIČNÍ MORAVSKÉ OKURKY" efko. Ty jsou úplně bez "chemie" - receptura tak, jak to opravdu dělaly babičky. Jsou dražší, ale skvělý. Pak jsou bez sladidel ještě Kořeněné okurky taky od efko a jejich Dětské okurky - tam to chápu a je to správná cesta! Ještě do dětí cpát sladidla :-(  Ty Dětský jsou vynikající a křupají :-D

0
před 3 roky Oscar

Vite co je nejvetsi prasarna dneska ? Ze vsehcny "osvedcene recepty od babicky" na domaci okurky maji same umele sladidla uz v receptu i na ty "domaci". Myslim, ze tahle zeme speje do zahuby. To je samej cukerin, sacharin, spolarin (nektere jsem ani v zivote neslysel). Toto leto chci zavarovat okurky a kdyz jsem se podival na internet, chtelo se mi brecet. Asi vyhrabu nejakou starou knizku, kde jeste tyhle nahrazky ani neznali.

0
před 3 roky Pepa

Tak nejlépe si zavřit svoje okurky a bez chemie, třeba jako tady: není tak ani umělé sladidlo, ani žádné deko a jiné blbosti

0
před 2 roky Juras

Pepo, potvrzuji, podle toho receptu jsme zkoušeli už loni a okurky byly skvělé, jenom bych trošičku ubral octa :)

0
před 5 měsíci Hanka

Taky nemám ráda okurky s umělými sladidly. 
Mám recept od kolegy, který chodil opravovat velkokuchyňská zařízení.
3 litry vody, jenom 0,5 l octa, 12 dkg soli a 28 dkg cukru - svařit, nejdříve svaříme vodu s cukrem a solí, pak přidáme ocet.
Do každé sklenice dáme 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, malý kousek bobkového listu půl lžičky hořčičného semena, potom podle chuti - kousek cibule, křen, stroužek česneku, kopr.....
na ozdobu kolečka mrkve. Nálev je příjemně sladkokyselý. Většina nálevů je moc kyselá. 

0
před 5 měsíci Ivana

Pepa: Velmi děkuji za recept, už jsem ho kdysi používala,ale ztratila a teď jsem prohledávala všechno možné... a všude cukerin nebo DEKO. :(

0
před 5 měsíci Věra

Pepa : Děkuji a děkuji!!!!

0
před 5 měsíci Ditt

Zkuste kořenící přípravek NOVA. Ten je bez chemie (je tam jen cukr, sůl a koření). Octa dle návodu, podle chuti je možné přidat ještě trochu cukru. Do sklenic přidat mrkev, cibuli a snítku kopru, myslím že i kousek křenu. Musí se sterilovat. Takto dělali okurky moji prarodiče že Znojma. Okurky byly vždy výborné a křupavé, vydrželi v chladu a temnu ve sklepě i několik let. Tento lák je prý jako Znojmia, když se ještě vyráběli ve Znojmě. Tajemstvím je zřejmě koriandr, který ve většině receptů chybí...

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 + 9


Přidat příspěvek