0
![]()
před 7 lety
happy.lenulka@
Jaký je váš názor na klasický ocet? Nikde ho nedoporučují, ale nikde jsem nenašla proč. Akorát napíšou že je lepší jablečný, vinný nebo nahradit citronem,... ale proč je kvasný lihový ocet tak škodlivý? přece jen neznám nikoho kdo by užíval ocet po litrech, ale podle mě např. ke klasické čočce patří... :-) |
0
![]()
před 7 lety
Frodik
Připojuji se k dotazu :-) A ke klasické čočce ještě připojuji tlačenku kterou jsem měl v dětství velmi rád (dnes už nejím) s octovou vodou (do hrníčku vody něco málo octa, osladit, špetka soli). Nevím jestli to tak někdo jí, ale já jsem si na tom pochutnal. Z jiných octů (které mají jinou chuť) mi to už nechutná ... |
0
![]() |
0
![]()
před 7 lety
Lucka
Já kupuji ve skle akorát jablečný nebo ten 7-bylinný, ale klasický neochucený jsem ve skle také neobjevila. Jinak si myslím, že používání octa není až tak nebezpečné, když ho nejsou litry týdně, používám ho tedy běžně a nijak nenahrazuji (zatím):-) |
0
![]()
před 7 lety
Danah
Zdravím všechny spřátelené octomily a octomilky. :-)) Řekla bych,že ocet je dobré konzumovat opatrně, neb je to kyselina: Pozor na zubní sklovinu, na atak vápníku a jiných minerálů v těle. pH krve je mírně zásadité, a přitom je dost problém nepřekyselovat organizmus: např. cukry, káva i maso tvoří kyselé zbytky. V krvi je stálá hladina vápníku. Pokud je ho v krvi málo, bere si ho organizmus odjinud (z kostí, svalů). Tím nechci strašit. Je to vždycky otázka míry a rovnováhy: jak píše Lenulka, nikdo nepije ocet po litrech. |
0
před 7 lety
eva
Kupuju jablečný ocet z DM drogerie. |
0
![]()
před 7 lety
Frodik
Danah: Hm hm, vápník ... ale jak se donutit nevypít zbytek ve sklenici od okurek ? To je otázka :-) |
0
před 7 lety
Danah
Frodíku, my disciplinovaní, co nenecháváme zbytky ani na talíři, prostě vymlaskneme nálev až do dna. :-)))Já ještě rozkoušu hořčičná semínka, to mě děsně baví. |
0
![]() |
0
![]()
před 7 lety
happy.lenulka@
Frodiku proč už nejíš tlačenku? Já se o tom bavila s jedním výživářem a přišli jsme na to, že v ní podstatě není nic špatného :-) teda pokud se jedná o domácí bez éček a jiných nesmyslů. samozřejmě s mírou. Ale upřímně takové 3 - 4 kolečka tlačenky s octem a cibulí ročně si neodpustím :-) |
0
![]()
před 7 lety
Frodik
happy.lenulka: Podívej se tomu zvířátku do očí a řekni mu, že máš chuť na jeho stehýnko... :-( Ale co se týče éček apod. je samozřejmě tlačenka bez problémů - 4x do roka je to určitě v pohodě ... Když už někdo musí maso mít, tak rozhodně tisíckrát lepší než uzenina nadopovaná v lepším případě konzervantama, v horším případě i glutamanem a barvivama. Tlačenka je opravdu vpohodě. |
0
![]()
před 7 lety
yeahwarisover
Lenulka: odpovím ti dříve než začnu pročítat diskuze níže.Takže pokud se budu opakovat,tak mě omluvte. |
0
před 7 lety
Dita
Eva: můžu se zeptat proč nakupuje v dm? Pokud jste to vy http://www.zdravapotravina.cz/diskuse-nazory/volna-diskuze/gmo, tak potom nechápu proč to píšete, když sama nadnárodní společnosti podporujete. |
0
![]()
před 6 lety
Jana H.
našla jsem spoustu receptů, kde se používá umeocet, máte s ním někdo zkušenost? Je více druhů? |
0
![]()
před 6 lety
Mritamira
Tak hlavni rozdil mezi klasickym levnym octem a pravym octem (jablecny,vinny atd.) je zpusob vyroby. V dobe rozvoje chemickeho prumyslu ocet se vyrabi syntetickym zpusobem. Proto je tak levny. Obcas vyrobce mate sveho odberatele tim, ze prida do synteticky vyrobeneho octa barvivo a jablecnou nebo jinou prichut. Cena je pak vyssi, ale prinos pro organizmus nulovy, spise zaporny:o( Jinak prirodni ocet, ktery vznikl kvasnym procesem je pro telo velmi prospesne. Ocet patri k nejstarsim svetovycm potravinam (cca 5000 let pred nasim letopoctem). Octova kyselina pomaha zrychlit metabolizmus a telo ji dokonce i samo produkuje. Jen po octu je treba nezapomenout vyplachnout pusu cistou vodou. Porad je to kyselina a tak skodi zubni sklovine. |
0
![]() |
0
před 6 lety
Alice 1
Ume ocet - používám běžně do zeleninových salátů, je víc intenzívní, tak do dávám míň |
0
před 6 lety
Olga
Letos jsem se rozhodla poprve v zivote vyrobit vlastni jablecny ocet. Uz mi tyden lita okolol plno musek a ma to tak byt mesic :-)) |
0
před 6 lety
Mirek
Já bych se octu nebránil, když se podívám na nebe jak se na nás z letadel sype hliník a barium a různé plísně, tak právě ocet je výborný prostředek proti hliníku v těle.Určitě více než MMS! Kdo chce číst více, najde si v Google: chemtrails. |
0
![]()
před 6 lety
mrkvicka
ocet? jasně! jako aviváž, na oplachování do myčky místo leštidla, kápnu do jaru na mytí nádobí, na úklid místo sava, na oplach vlasů (nebo citron nebo pivo)... využití je dost a dost... |
0
před 2 roky
jarka
ocet davam do mycky take jednou za cas na poradne proplachnuti :-) jinak mam kapsle od jaru |