Ocet

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 5 lety happy.lenulka@

Jaký je váš názor na klasický ocet? Nikde ho nedoporučují, ale nikde jsem nenašla proč. Akorát napíšou že je lepší jablečný, vinný nebo nahradit citronem,... ale proč je kvasný lihový ocet tak škodlivý? přece jen neznám nikoho kdo by užíval ocet po litrech, ale podle mě např. ke klasické čočce patří... :-)

0
Obrázek uživatele Frodik
před 5 lety Frodik

Připojuji se k dotazu :-) A ke klasické čočce ještě připojuji tlačenku kterou jsem měl v dětství velmi rád (dnes už nejím) s octovou vodou (do hrníčku vody něco málo octa, osladit, špetka soli). Nevím jestli to tak někdo jí, ale já jsem si na tom pochutnal. Z jiných octů (které mají jinou chuť) mi to už nechutná ...

0
Obrázek uživatele Jirka
před 5 lety Jirka

Spíš by mě zajímalo, jestli se ještě někde dá sehnat ve skle, petce nedůvěřuju.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Já kupuji ve skle akorát jablečný nebo ten 7-bylinný, ale klasický neochucený jsem ve skle také neobjevila. Jinak si myslím, že používání octa není až tak nebezpečné, když ho nejsou litry týdně, používám ho tedy běžně a nijak nenahrazuji (zatím):-)

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Zdravím všechny spřátelené octomily a octomilky. :-)) Řekla bych,že ocet je dobré konzumovat opatrně, neb je to kyselina: Pozor na zubní sklovinu, na atak vápníku a jiných minerálů v těle. pH krve je mírně zásadité, a přitom je dost problém nepřekyselovat organizmus: např. cukry, káva i maso tvoří kyselé zbytky. V krvi je stálá hladina vápníku. Pokud je ho v krvi málo, bere si ho organizmus odjinud (z kostí, svalů). Tím nechci strašit. Je to vždycky otázka míry a rovnováhy: jak píše Lenulka, nikdo nepije ocet po litrech.

0
před 5 lety eva

Kupuju jablečný ocet z DM drogerie.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 5 lety Frodik

Danah: Hm hm, vápník ... ale jak se donutit nevypít zbytek ve sklenici od okurek ? To je otázka :-)

0
před 5 lety Danah

Frodíku, my disciplinovaní, co nenecháváme zbytky ani na talíři, prostě vymlaskneme nálev až do dna. :-)))Já ještě rozkoušu hořčičná semínka, to mě děsně baví.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 5 lety Frodik

Danah: Ufff, to jsem si oddychnul, že nejsem sám :-))

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 5 lety happy.lenulka@

Frodiku proč už nejíš tlačenku? Já se o tom bavila s jedním výživářem a přišli jsme na to, že v ní podstatě není nic špatného :-) teda pokud se jedná o domácí bez éček a jiných nesmyslů. samozřejmě s mírou. Ale upřímně takové 3 - 4 kolečka tlačenky s octem a cibulí ročně si neodpustím :-)

0
Obrázek uživatele Frodik
před 5 lety Frodik

happy.lenulka: Podívej se tomu zvířátku do očí a řekni mu, že máš chuť na jeho stehýnko... :-( Ale co se týče éček apod. je samozřejmě tlačenka bez problémů - 4x do roka je to určitě v pohodě ... Když už někdo musí maso mít, tak rozhodně tisíckrát lepší než uzenina nadopovaná v lepším případě konzervantama, v horším případě i glutamanem a barvivama. Tlačenka je opravdu vpohodě.

0
Obrázek uživatele yeahwarisover
před 5 lety yeahwarisover

Lenulka: odpovím ti dříve než začnu pročítat diskuze níže.Takže pokud se budu opakovat,tak mě omluvte.
Klasický ocet je výborný,ale...to ale bych mohl používat na veškeré potraviny co dnes najdeš v marketu.
Kvalitní ocet v supermarketu nekoupíš,tak proto je lepší si koupit v bio obchodě jablečný či jiný.
A pokud chceš mít opravdu jistotu v kvalitu,tak není nic jednodušího než si vyrobit svůj domácí jablečný.Návodů je na internetu nesčetně.
Samozřejmě se předpokládá, že použiješ své jablíčka ze zahrádky(nestříkáná).

0
před 5 lety Dita

Eva: můžu se zeptat proč nakupuje v dm? Pokud jste to vy http://www.zdravapotravina.cz/diskuse-nazory/volna-diskuze/gmo, tak potom nechápu proč to píšete, když sama nadnárodní společnosti podporujete.

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

našla jsem spoustu receptů, kde se používá umeocet, máte s ním někdo zkušenost? Je více druhů?

0
Obrázek uživatele Mritamira
před 5 lety Mritamira

Tak hlavni rozdil mezi klasickym levnym octem a pravym octem (jablecny,vinny atd.) je zpusob vyroby. V dobe rozvoje chemickeho prumyslu ocet se vyrabi syntetickym zpusobem. Proto je tak levny. Obcas vyrobce mate sveho odberatele tim, ze prida do synteticky vyrobeneho octa barvivo a jablecnou nebo jinou prichut. Cena je pak vyssi, ale prinos pro organizmus nulovy, spise zaporny:o( Jinak prirodni ocet, ktery vznikl kvasnym procesem je pro telo velmi prospesne. Ocet patri k nejstarsim svetovycm potravinam (cca 5000 let pred nasim letopoctem). Octova kyselina pomaha zrychlit metabolizmus a telo ji dokonce i samo produkuje. Jen po octu je treba nezapomenout vyplachnout pusu cistou vodou. Porad je to kyselina a tak skodi zubni sklovine.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

A jak tedy poznat ten kvalitni? Co ma být uvedeno ve složení?

0
před 5 lety Alice 1

Ume ocet - používám běžně do zeleninových salátů, je víc intenzívní, tak do dávám míň

0
před 5 lety Olga

Letos jsem se rozhodla poprve v zivote vyrobit vlastni jablecny ocet. Uz mi tyden lita okolol plno musek a ma to tak byt mesic :-))

Tlacenku miluji ja, muz i deti a i moji rodice a bracha. Kupujeme primo od reznika a nechavame si deůat na prani celou nohavici, aby byla bez tucneho, protoze to ja nemuzu. Ta nohavice, kdyz se rozdeli pro 3 rodiny, tak je to jen kousicek. Tak jste mne navnadili, ze po vyplate, reznikovi zavolam a objednam. Ja mam tlacenku rada jen bez octa.

0
před 5 lety Mirek

Já bych se octu nebránil, když se podívám na nebe jak se na nás z letadel sype hliník a barium a různé plísně, tak právě ocet je výborný prostředek proti hliníku v těle.Určitě více než MMS! Kdo chce číst více, najde si v Google: chemtrails.

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 5 lety mrkvicka

ocet? jasně! jako aviváž, na oplachování do myčky místo leštidla, kápnu do jaru na mytí nádobí, na úklid místo sava, na oplach vlasů (nebo citron nebo pivo)... využití je dost a dost...

A co se týká chemtrails - u nás na dvoře to nefunguje, nebo nad námi jsou vždy pravé dešťové mraky :-))

K jídlu: kápnout do vody, mňam, lepší jak sirup, nálev na okurky a jinou zeleninu...

0
před 4 měsíci jarka

ocet davam do mycky take jednou za cas na poradne proplachnuti :-) jinak mam kapsle od jaru

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 7 + 8


Přidat příspěvek