Na čem smažit jíšku, palačinky....

0
Obrázek uživatele jitkaadamcova
před 3 roky jitkaadamcova

Dobrý večer. Zajímalo by mě na čem je nejlepší dělat jíšku (např. do bramboračky). Dělám jí na másle, ale dočítám se, že má nižší bod zakouření tak teď nevím. Co taková Stella? (ta vyhrála dTest jedlých rostlinných tuků). Ale zase nevím jestli v ní není palma nebo slunečnice. Začala jsem pročítat stránky o zdravé výživě a člověk je z toho jen rozladěný, ani nevím co budu zítra snídat :-(
A na čem smažit palačinky? Dočítám se, že kokosový olej je nejlepší, Já nevim, neni to moc exotické? Klasické maso restuju na řepkovém oleji od firmy Fabio, když dojde na řízky tak domácí sádlo. Peču buchty z Hery, na chleba jíme máslo a studenou kuchyni jistí olivový olej. Pes aby se v tom vyznal....

0
Obrázek uživatele Dalibor
před 3 roky Dalibor

Třeba já používám olivový, jen ty levnější, i v teplé kuchyni- ikdyž si uvědomuju, že to nejlepší z něj nejspíše zničím...ale chuť je úplně jinde..Na zásmažky a vůbec smažení se řepkovému vyhýbám, když už, tak slunečnice. Lepší lisovaný za studena. Sádlo jen na konkrétní recepty....Chci sehnat alternativu teflonové pánve...V ní se olejovat nemusí, ale zase teflon je plast :-( ...

0
před 3 roky janka

konkrétne napríklad do polievky robím zápražku tiež na masle, ale tak, že najprv osmažím múku nasucho,kým trochu nenaberie farbu a potom odstavím, nechám trochu schladiť a až potom pridám maslo, nechám rozpstiť, už nepražím, len pridám do polievky.

0
Obrázek uživatele jitkaadamcova
před 3 roky jitkaadamcova

To je dobrý Typ Janka, děkuju. Na slunečnicovém bych určitě nesmažila, podle těchto stánek se nehodí pro teplou kuchyni. Ale co člověk to názor. Jen by mě zajímal názor na tak vychvalovaný kokosový olej. Mě osobně se moc nezamlouvá, nemám zkušenosti, ale ráda se případně poučím :-)

0
Obrázek uživatele jitkaadamcova
před 3 roky jitkaadamcova

A ještě jedna věc, jaký bod zakouření má Hera, Stella,,,atd.? Nikde jsem to nenašla.

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Jinak na jíšku (pokud chcete tmavší) je dobrý recept: opražit nasucho mouku a olej (jsme vegani, máslo nepoužíváme) přidat až pak a už nesmažit. Takhle se může i olivový.

0
Obrázek uživatele superjohnny
před 2 roky superjohnny

Na oleje nejsem žádný odborník. Kdybyste se ale chtěli inspirovat recepty na palačinky, můžete se podívat na mém blogu palačinky.org
Jsou tam sladké i slané recepty + několik variant na přípravu těsta.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 - 4


Přidat příspěvek