Modifikovaný škrob

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Při alergii jsou sójové jogurty jakousi spásou pro žaludek, já kupuji Joya Soya, přijdou mi kvalitní, ale ve složení mě štve modifikovaný kukuřičný škrob, opravdu tam musí být a jak moc škodí? Vždyť by přeci nemusel být takto zahušťován...
Nebo jde nějak sójový jogurt vyrobit i doma?

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 6 lety Sunriska

O škrobu v potravinách jsem se nedávno dozvěděla velice zajímavou informaci (tuším, že přes tuto diskusi), že geneticky modifikované typy škrobů mají nepřirozeně velké molekuly a naše tělo si s tím neví příliš rady. Neví, jaký druh enzymů má vyrobit, a to dost postihuje slinivku břišní. Takže škrob jako zahušťovadlo je po chemické stránce sice velmi výhodné řešení (nemění senzorické vlastnosti potraviny), ale kdo ví, co to s naším tělem provádí...
Co se týče těch jogurtů, bude asi dost těžké sehnat sójový bez škrobu. Možná by stálo za snahu kontaktovat přímo výrobce s dotazem, na kolik je tam zahušťovadlo nutné..Samotnou by mě to zajímalo. :)

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Dávají to tam jenom z důvodu šetření a pocitu pro zákazníka, že je hustší. Ochutnala jsem tento a poprvé mě ta řídkost překvapila, ale vypadá to, že sem škroby nedávají. http://www.chemievjidle.cz/sojove-dezerty/sojkyska-jahoda-kalma

Jinak já moc sojovým výrobkům neholduji, nevím co si o tom mám myslet a jestli sem na náš trh putuje jenom z Číny - nemám zájem. V době jedové jsem četla, že tam do hnojiva používají melamin, který se vstřebává do rostlinky i bobů.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Bohužel je to právě k zahuštění jogurtu, nicméně když je člověk alergik,co nemůže třeba kravské, jen ty sójové...? Nevíte třeba o nějakém bez škrobu nebo jiné variantě? Jinak u nás sójové výtrobky právě docela často nahrazujeme.

0
před 6 lety Alena

ty škroby nejsou geneticky modifikované, propůch, jde o chemickou modifikaci, aby měl škrob požadované vlastnosti (želírování za studena, nežmolkování atd.)

0
před 5 lety Michaela

Dita: a chutnal Vám ten jogurt ?

0
před 5 lety Dita

Jo, jo chutnalo, ale od té doby jsem ho nejedla. Proti výrobku nemám výhrady a doporučuji. Osobně k sojovým výrobkům moc neholduji a proto je ani nijak nevyhledávám k nákupu, proto jsem ho od té doby znovu nejedla.

0
před 5 lety Michaela

prosím Vás, když je na etiketě napsané, že obsahuje škrob třena kukuřičný, znamená to, že jde krycí název pro 1 z těchto látek http://www.emulgatory.cz/skupiny-ecek-a-pridatnych-latek/modifikovane-skroby ? :O děkuju

0
před 5 lety silvie

prosím o zprávičku, jestli někdo tuší, zda je rozdíl mezi bramborovým škrobem a modifikovaným bramborovým škrobem? Jde mi o jejich obsah v pomazánkovém másle. Byl by eventuálně pouze bramborový (bez té modifikace) o.k.?

0
před 4 roky Bledá Tvář

Otázka "a chutnal Vám ten jogurt ?" Je zavádějící, protože žádný přírodní jogurt bez éček, ochucovatel a aromátů nechutná tak dobře jako ... .

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 1 + 2


Přidat příspěvek