Miso pasta - kam, kolik, jak, co :-)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

Včera jsem si udělala ve zdravé výživě radost a kopnečně koupila Miso pastu ze sójových bobů, na internetu je samozřejmě tisíc receptů a tipů, kam s ním, od klasické Miso polévky až po nevím co:-)
Chtěla jsem se ale zeptat, zda máte nějaký vy speciální a dobrý tip, kde je skvělé? Nebo obecně, kam jej používáte? Na obale píšou, že se nemá vařit, takže spíš za studena... je to podobmé chutí jako třeba Shoyu či Tamari?
A ještě se chci zeptat, jak a kde ho uchpváváte před a po otevření?
Moc děkuji za případné tipy.

0
Obrázek uživatele Peta
před 3 roky Peta

Klasika, miso polévka nebo dochucení jakékoliv jiné polévky - rozmíchat lžičku v troše vody a vytvořit pastu, která se po uvaření do polévky rozmíchá. Chuť tohohle misa je hodně výrazná - pro pokročilejší, ale osobně ho mam ze všech nejraději... Nebo si jen orestovat zeleninu, a na ní jako zálivku postříkat rozmíchanou lžičku miso pasty s vodou a tahini.
Miso "natlačím" do sklenice a uchovávám v lednici.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

Já se toho nebojím Péťo, když už jsem zmákla přírodní tempeh, tak počítám se vším :D
Já polévky víceméně moc nedělám, tak jej spíš budu přidávat k uvařeným hotovým pokrmům na konec.
Na tu chuť jsem ale hodně zvědavá. Našla jsem, že po otevření se má uchovávat v lednici, vy ho ale z toho obalu všechno přendaváte do sklenice?

0
Obrázek uživatele Peta
před 3 roky Peta

I tak to lze ;)Přendávám ho z čistě praktických důvodů, v tom pytlíku se mi s tím blbě manipuluje a špatně zavírá ;)

0
před 9 měsíci Marek

Kazde MISO zabalene v plastovom sackovom obale je PAZTERIZOVANE, takze ho mozes kludne varit (a na enzymy z neho zabudni, pasterizovane ho neobsahuje).

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 8 + 9


Přidat příspěvek