Máte rádi kaše?

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

Dneska mě jedna vložená potravina donutila zamyslet se nad tím proč např. u ovesné kaše lidé kupují instantní polotovar, který obsahuje éčka než aby si připravil ovesnou kaši za pár minut doma? Nejčastěji připravuji ovesnou nebo jáhlovou kaši, kterou máte rádi vy a jak ji připravujete? Vyhledáváte instantní vrobky nebo radši připravujete vlastní?

0
před 5 lety Dita

Mě zase zaráží, že lidi kupujou ty hnusný limonády, kdyby si natočili vodu z kohoutku a koupili si nějakou kvalitní šťávu, tak je to výjde levněji. Kde mají hnusnou kohoutkovou vodu to chápu, ale jinak za ty 100,- bych si mohla koupit třeba i džus z ovoce.
Jinak kaše dělám, nejčastěji je mám k večeři, je to rychlé a zasytí. Někdy s ovocem (švestky, jablíčko) co mám tak pokrájím do kaše, jinak sladím třtinovým a javorovým sirupem, někdy dávám i kokos, čokoládu se 70%kakaa.

0
Obrázek uživatele elllzi@
před 5 lety elllzi@

Ja delam jen jahlovou nesladim ji nekdy tam dam ovoce a horke kakao.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Já si často dělám od ovesných, kukřičných po rýžové k snídani, s ořechy, sladím třtinovým cukrem nebo medem, popř. sirupem a vždycky na sladko, obměňuji třeba s kakaem (čokoládou) a super jsou např. z kokosového mléka nebo jiná varianta za kravské.

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Tříletá dcerka má od malička ráda instantní kaše od Humany, kupuju je v lékárně, nejsou tak drahé a ve složení jsem taky nenašla nic špatného. Já sama moc kašová nejsem, ale třeba časem na to příjde.

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

Lucka: můžete dát nějaký návod na rýžovou kaši? tu jsem ještě nedělala... z jaké rýže ji připravujete?

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

Dita: co se týče limonád, nedá se jinak než s Vámi souhlasit... to je fakt humus nějvětšího kalibru...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Pokud mám doma a obvykle ano, tak jí dělám z té kulatozrnné (dává se myslím i na sushi), a klasicky obdobně jako třeba ostatní - vařím jí v mléce do úplného změknutí, tahle rýže má právě výhodu, že je jakoby lepivá a dobře vsaje mléko (to je potřeba přilévat), já osobně mám raději v tomto případě "rozvařenější", nakonec jen osladím podle chuti třtinovým cukrem a přidám buď to kakao, ořechy, kokos nebo jsem zkoušela i s domácí marmeládou a moc mi chutnalo:)

0
před 5 lety Jitka

karča:ale pořád je to instantní výrobek,který je ochuzený o spoustu prospěšných látek.

0
Obrázek uživatele monikki
před 5 lety monikki

Mňam mňam kaše :-). Nejčastěji dělám z pohankové krupice, někdy z ovených vloček nebo kulaté rýže. Kaši sladím třtinovým cukrem. No a nejraději máme navrchu granko nebo nastrouhanou čokoládu a máslo.

Často vaříme zeleninovou kaši podle Jamieho Olivera - kotel různé zeleniny uvařím, rozmixuju s máslem a na talířích zakápnu olivovým olejem, trošku másla a čerstvě namletý pepř.

0
Obrázek uživatele Mritamira
před 5 lety Mritamira

U nas mame nejradeji ovesnou kasi. Delam ji z klasickych ovesnych vlocek, mleka se spetkou morske soli a lzici trtinoveho cukru. Ovesna kase vyborne zasyti a procisti streva :o)

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

monikki- jakou zeleninu dáváte do té kaše? zní to dobře, nikdy jsem to nezkoušela...

0
Obrázek uživatele monikki
před 5 lety monikki

Jani, co najdeš doma, přidala jsem právě recept, ale ještě se nezobrazuje, tak tu mám odkaz na recept na mých stránkách http://monikki.wordpress.com/2009/06/16/zeleninova-kase/
Třeba syn je frfla co se týká jídla, ale tuto kaši všichni doma doslova sežerou :-).

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

monikki- kouknu na to, dělám spoustu kaší spíš s ovocem, občas s javorovým sirupem, ale tohle zní dobře a nějak mě to nenapadlo.

0
Obrázek uživatele Verča
před 5 lety Verča

Dřív jsem kupovala ovesné kaše, teď už si je vařím sama :-) Klasika, nic objevného, prostě mléko+vločky, ochucení co dům dá.
Díky monikki za tip na kaši zeleninovou, vyzkouším.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Moje oblíbená kaše je hrachová, posypaná osmaženou cibulkou.

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Tak jsem začala dcerce (díky této diskuzi) místo instantních kaší dělat ovesné, s mlékem z automatu, do toho mixnu jablko nebo jiné ovoce, skořici, máslo a med a přistihla jsem i manžela, jak po malé dojídá. Teď už ji vařím i jemu:-) Sice by to měla být vydatná snídaně, u nás je to hold večeře. Ale ani s tou nejlepší instantní kaší se tahle nemůže rovnat.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Karčo, to děláš moc dobře. Připomněla jsi mi, že nedávno jsem objevila výhody mletého hřebíčku: přisypu na jakoukoliv sladkou kaši- rýžovou, ovesnou, a je to i lepší než skořice (nebo se mi to jen teď ze začátku zdá ), ale i ostřejší: musí se s ním opatrně, jinak štípe na jazyku.

0
Obrázek uživatele 6sense
před 5 lety 6sense

Několikrát týdně se pokouším zařazovat mezi jídla pohanku, z pohankové krupice si teda občas různě na slano i na sladko dělam ke svačině. Před pár dny jsem si třeba vytvořil pohankovou s půl kilem jahod a medem.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jo, na medové kaše by mě utáhl každý:D Ať už je základ pohankový, jáhlový, nebo ovesný, vždycky s medem a ovoce to dovrší:D

0
Obrázek uživatele monikki
před 5 lety monikki

Pro ty, co mají malé děti, můžu doporučit knížku od Judity Hofhanzlové - Polévky a kašičky pro nejmenší. Hodně jsem z ní čerpala.

0
Obrázek uživatele Dany
před 5 lety Dany

Kaše miluju a snídám několikrát týdně. Nejraději mám ovesnou, vařím ale i jáhlovou,pohankovou nebo rýžovou. Sladím třtinovým cukrem, přidám ovoce nebo kakao,mňam :)
Chtěla bych se zeptat na váš názor na instantní vločky např. tyto: http://www.chemievjidle.cz/obilne-vlocky-a-obiloviny/arax-jahlove-vlocky-instantni-foodish

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 5 lety Ivanqa

Taky by mě zajímaly vaše názory na instantní vločky. Kaše dělám snad ze všeho, co se dá - home made, nikoli obarvené polotovary v sáčcích, ale tyhle instantní vločky nebo jak je nazvat (třeba kukuřičné, pohankové apod.) si taky výjimečně kupuju, obzvlášť tu pohankovou, protože klasicky uvařenou pohanku úplně nemusím, leda tak v polívce, ale tu jemnější chuť kaše mám ráda a nemusím ji ani nijak sladit, je dobrá jen tak.

0
před 5 lety Veronika

Já kaše mám hrozně ráda. Na snídani, nebo k večeři jsou výborné. Stačí menší porce a jsem hned "plná". Bezvadně zasytí, přidávám tam většinou sušené ovoce, čokoládu nebo ořechy.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 - 1


Přidat příspěvek