Máslo nebo Flóra či Rama

0
Obrázek uživatele Irča
před 5 lety Irča

Dobrý den, poraďte, je lepší používat klasické kvalitní máslo např. Madeta nebo rostlinné margaríny, hodně se o tom všude píše, každý má jiný názor, já to zatím střídám. Ale co je vlastně zdravější.

0
před 5 lety Jitka

Margariny jsou přeci jen uměle ztužené. Rostlinné tuky jsou zdravé, ale ve formě panenských olejů. Máslo je podle mě zdravější a samozřejmě chuťově se nedá s margarinen srovnat.A navíc ho nikdo nejí na kila.

0
před 5 lety Jana

Rozhodně máslo. Pro organismus je přijatelnější a vstřebatelnější, lépe si s tím poradí. V reklamách nás na margaríny krmí na srdce, proti cholesterolu, ano to mají pravdu, jen v opačném významu než prezentují. Za mě rozhodně máslo.

0
Obrázek uživatele amazonit
před 5 lety amazonit

Souhlasím, z těchto dvou možností - margarín/máslo raději to máslo. Nevím, zda je to jen můj pocit, ale toho margarínu si lidé na chleba, pečivo maží více než másla:-)
Nejsem si jistá, ale když jsem minule byla v obchůdku se zdravou výživou, měli v chlaďáku nějaké ,,rostlinné máslo - bio" či co, tak to by možná mohla být alternativa k mléčnému produktu, jméno ani složení jsem ale nestudovala.

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 5 lety mrkvicka

Máslo. Určitě. Ač sama maso nejím, pro rodinu preferuji na vaření sádlo, hlavně pod maso, než levné oleje. A k zeleninovým salátům si s chutí namočím pečivo do olivového oleje :-)

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

amazonit:nejspíš to byl margarín Alsan bio.Proti složení se nejspíš nedá nic namítat-palmový tuk,slunečnicový olej,sojový lecitin,voda,mrkvová šťáva,citronová šťáva,přírodní aroma.Proti ceně ano,stojí cca 60kč 250g.

0
před 5 lety Jitka

Palmový tuk je nejhorší na cévy.
http://www.ireceptar.cz/zdravi/nekolik-duvodu-proc-nepouzivat-palmovy-olej/

0
Obrázek uživatele Boo67
před 5 lety Boo67

Tak už mě ta cena nemrzí. :o)

0
Obrázek uživatele amazonit
před 5 lety amazonit

Boo67, patrně to bude ono, ten název mi něco říká.

Tak to jsem ráda, že jsem to nestudovala a nekupovala, za tu cenu:-)

0
Obrázek uživatele anubis91
před 5 lety anubis91

Přikláním se k máslu. Abych pravdu řekla, margarín (Floru, vzpomínám si přesně :-D) jsem koupila naposledy v lednu...a nespotřebovali jsme jí ani půlku a minulý týden jsem jí musela už vyhodit...takže my tyhle tuky už opustili...u nás frčí máslo, pomazánkové máslo, sádlo....ano, ještě jsme si sice nenašli nějakou vazbu k olivovému oleji (částečně má na tom vliv i cena), takže co se týče smažení, vede sádlo (lze ho použít skoro do všeho), akorát když se smaží třeba řízky a takovýhle věci, tak olej...a to už mi je jedno jestli řepkový nebo slunečnicový. To jsem asi odbočila, ale to je fuk :-D

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

anubis: to vám ta Flora vydržela v lednici načatá skoro rok? :-)) Za mě taky MÁSLO, jednoznačně. Není nic lepšího, než čerstvý chleba s máslem a solí nebo rajčatem a solí... Vzpomínám si na dětství, jak nás mamka nutila jíst Ramu, v době jejího rozmachu a reklam na pozitivní zdravotní účinky. Já se jí od mala bránila slovy, že mi SMRDÍ. Dnes už mě mamka chápe :-(

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Jinak na občasné smažení používám domácí sádlo, na rychlo-smažení oliv.olej. Smažené brambory na cibulce vždy jen na másle a chleba si bez másla taky neumím představit. Žádný margarím bych pozřít neuměla, brr.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 3 + 5


Přidat příspěvek