Máslo

0
před 8 lety xi xao

Jde mi o klasické, pravé máslo. Bohužel nevím, jak ho líp popsat. Které "máslo" koupit, abych dostal opravdu máslo? O složení se z obalu dozvím jedině, že obsahuje 82 % tuku. Toť vše, milý spotřebiteli chráněný ČOI! Ale jaký je to tuk a co je ten zbytek? Jde mi o to, že i když koupím ne nejlevnější máslo ozn. KlasA, tak po rozpuštění je cítit jako něco mezi kyselým mlíkem (kdo ho ještě zná) a krémem na boty. Typická nasládlá vůně ani náhodou! Mám podezření, že ty "másla" jsou přinejmeším hodně stará.

0
před 8 lety iveta

pokud se vyrobek oznacuje jako maslo musi obsahovat minimalne 80% mlecneho tuku, dale obsahuje 16-18% vody a zbytek tvoti netuky - trocha laktozy, mineralni latky, vitaminy rozpustne v tucich.

0
před 8 lety Magdush

Doporučuju bio máslo, má výbornou chuť jako z dětství.

0
před 8 lety Zora

Já jsem bio máslo zakoupila nedávno a chuťového rozdílu o proti máslu co kupuji běžně jsem nepostřehla,

0
před 8 lety iveta

Ja bych chtela podotknout k biovyrobkum asi toto: bio neznamena, ze je to zdravejsi, znamena to to,ze to zvire (kdyz mluvime o maslu) zije v prijatelnejsich respektive prirozenejsich podminkach - plati se za to, ze ta krava se ma lepe...nektere vyrobky moho byt lepsi, kvalitnejsi..nektere i horsi - napriklad zelenina.

0
před 8 lety Martinas73

Zora: Nemáte někde v okolí stánek s ovčími sýry Terchová-Zázrivá? Podívejte se, bývají v obchodních centrech nebo u motorestů a čerpacích stanic. Prodávají i čerstvé hroudy másla ze směsí mléka. Je to výborné a opravdové máslo. Jinde již nekupuji. Iveto: Jste zkušená harcovnice tohoto webu, jen bych Vás trochu ve vašem popisu biopotravin poopravila. Ta kráva by se samozřejmě měla mít lépe, ale také by měla být živena potravinami geneticky neupravovanými, tzn. bez použití pesticidů a herbicidů, které se do následně do masa i mléka dostávají a navíc i použitá léčiva jsou kontrolována a značně limitována, jako např. podávání antibiotik a růstových hormonů. Nemocná zvířata by měla být z chovu okamžitě vyřazována. Lepší je biopotraviny tedy popisovat jako potraviny pěstované a chované přirozenou cestou, bez použití výše uvedených chuťovek, hovoříme-li potravinových surovinách. Ale pozor! To že potravina získala certifikát BIO ještě neznamená, že nemůže obsahovat nějaké to ohavné É-čko. Nedávno jsem ke svému úžasu zjistila, co všechno se dá v BIO potravinách nalézt. Takže zase, číst a studovat a číst a studovat... A co se týká bio ovoce, zeleniny a masa tak "věřit", že jsou opravdu BIO.

0
před 8 lety iveta

O tom, ze musi krmiva take pochazet z bio produkce samozrejme vim.Ja bych vas chtela zase poopravit co se tyce antibiotik(jako stimulatory) a hormonu - ty jsou v cele EU zakazany (v USA jsou pooleny) A co se tyce antibiotik jako leciv - existuje ochranna lhuta a az po te dobe muze mleko od lecene kravy do mlekarny.Ja nejsem proti biopotravinam, ale zase bych je neprosazovala uplne.Spis bych prosazoval potraviny vyrabene v regionu, kde clovek bydli, malovyrobce a pod.proste podpora ceskeho zemedelstvi, at uz bio nebo nebio.

0
před 8 lety iveta

Jo jeste k tem krmivam z bio produkce pro zvirata - je to stejne jako pro rostlinne potraviny pro lidi - vzhledem k tomu, ze nejsou osetrovany proti skudcum, plisnim apos. mohou byt temito napadeny, nemusi to jit videt, a mykotoxiny produkovane plisnemi se z krmiva dostanou do mleka apod...takze opravdu neni zadny extrem dobry.Jo a jeste geneticky neupravovane neznamena bez pouziti pesticid a herbicidu. A opet k tem Eckam -viz diskuze bezpecnost potravin - je to tam pekne ucelene..

0
před 8 lety Dita

máslo má tu výhodu jako jedno z mála, že o proti jiným potravinám se do másla ze zákona nemůžou dávat žádné přídatné látky, klidně bych ten seznam o něco prodloužila,

0
před 8 lety kenif

zde je odkaz na výsledky testu másla: http://data.idnes.cz/g/eko/infografika_vysledky_testu_masel.html

0
před 8 lety kenif

http://www.data.idnes.cz/g/eko/infografika_vysledky_testu_masel.html

0
před 8 lety Dita

Tak to mě docela pobavilo, máslo bio v testu dopadlo nejhůře,ale nakolik je ten test pravdivý, a kde je napsaný jak má máslo skutečně vypadat (roztíratelnost, barva, chuť) test netest, já budu kupovat máslo to, který je vyrobený v ČR, nebudu podporovat jiný trh jen proto, že ušetřím třeba dvě kačky, a stejné to mám i u jiných potravin, kde kladu důraz na původ,

0
před 8 lety

Pro Ivetu Konal se pokus s potkany. Bylo jim dáno na výběr - jedno zrno bio a druhé ze současné zem. produkce. Hádejte, které si vybrali. No přeci to BIO.

0
před 8 lety iveta

bezejmenny, to me opravdu presvedci,abych jedla bio :D

0
před 7 lety

Jedině Dr.Halíř.

0
před 7 lety Zase Já

Mě jo - v potkanech je budoucnost.

0
před 7 lety Ondrej

Kdyz jsme u potkanu(milackove), tak ohrome me potesil a zajimal jeden pokus co jsem cetl kdysi, tusim v Science(VTM). Znelo to asi takhle : Vedci(Eng.?) dokazali izolovat(najit) a nasledne uspesne aplikovat GEN, ktery zapricinuje rust novych ZUBU.Brzy se "dockame" pokusu na lidech. Ohrome me to potesilo, ze by neco takoveho mohlo jednou prijit. Rostli by nam 3.4.5. zuby jak by bylo potreba. Pak tam uz jenom rozepisovali vyhody prirozenych zubu oproti keramickym/zlatym atd. coz si myslim, ze to tu nema vubec cenu rozepisovat :D.. na mysich a potkanech se jim to pry podarilo a me zajima jeslti nekdo nema informace jak pokracujou pokusy, nebo jestli vubec je to pravda. Protoze jsme to uz nikde pak nedohledal :(.. PS: Ohledne masel(a vetsinou cehokoliv jineho) jdu hlavne po domaci produkci a zkusenostech.

0
před 7 lety Ondrej

No snad tu nebude vadit dotaz mimo misu :D..

0
před 7 lety Martina

Ondro: nechtělo by to založit nové téma zvlášť, nemusí každého napadnout, že v sekci máslo máte tento dotaz na zuby, tudíž nemusíte mít tolik odpovědí, v diskusi a názory je dole tabulka, kde je možnost si nové téma založit

0
před 7 lety LULI

NEJLEPŠÍ MÁSLO JE OD DR.HALÍŘ!!!!!!!!!!!! Jen pro mé zjištění ho prestali mít v obchodech neboť bylo vyhlášeno jako nej máslo a od té doby se minimálně vyskytuje v ragálech.Když je něco dobré a nej..soudruzi se nám to snaží zarazit.

0
před 7 lety Mirka

Lidl byl vyhlášen jako nej. obchodník roku a že by proto prodejny rušili. Navíc většina potravin není českého původu, kterým dávám přednost, takže tam moje noha ani nepáchne. S máslem od DR. HALÍŘE zatím nemám tu čest nikde ho v regálech nenalezám. Škoda.

0
před 7 lety iveta

My taky kupujem Dr. Halir (mimo jine) a je dobry..

0
před 7 lety Jirka

Muj nazor je ze kazdy z nas by mel všechno zboži vyzkoušet. Nedam na Lidl dopustit. Lidi prosim nekoukejte na nejakou tu kačku a kupujte chutne věci. Takove brambory z Lidla 2,5kila za 39korun to je parada. Vracim se o dvacet let zpatky.Nebo je lepsi dojet do Kauflandu koupit kilo za pet korun a pak ho vyhodit. Jen me mrzi že asi u nas čechu nezvítezi zdravy rozum. JIRKA

0
před 7 lety Zuzka

Docela jsem prekvapena tim, ze v Lidlu by nemely byt ceske potraviny... Jiste ,spousta jich je nemeckych, ale ja tam kupuji mrkev, zdaleka nejlepsi v okoli a je CESKA... Zrovna tak znacka PILOS je vlastne znackou jen pro Lidl a vyroba je v MADETE, z ceskeho mleka... Je pravdou,ze krabicove mleko neni nic moc,ale treba zrovna maslo je v Lidlu vyborne a za bezkonkurencni cenu. To same jogurty Florian, taky jsou ceske...

0
před 7 lety Toro

Docela by mě zajímalo, jak by biomáslo mohlo chutnat jinak než normální máslo? Vy na chuti poznáte biosmetanu nebo biomáslo od normálního? Pro xi xao, Vy opravdu z másla cítíte krém na boty?, tak tam asi bude něco v nepořádku s nádobím nebo chuťovýma buňkama... Pro Ditu, pokud vím, tak do másla se mohou éčka přidávat a to konkrétně barvivo beta karoten, které se i do kvalitních másel přidává.

0
před 7 lety iveta

beta karoten bývá už obsažen v mléku (tuku) proto kravské mléko má lehce nažloutlou barvu, narozdíl od kozího, které má čistě bílou barvu, protože beta karoten do mléka nepřechází.

0
před 7 lety Toro

Ano to jistě, ale do některých másel se přidává navíc a na obalu je označen E kódem.

0
před 7 lety iveta

je to možné ,ale osobně v beta karotenu nevidím problém..

0
před 7 lety Toro

já taky ne, to Dita výše psala, že se do másla podle zákona nesmí dávat žádné přidatné látky...

0
před 7 lety eva

Martinas-máslo z Terchové u stánku jsem si koupila jednou,v představě,že si pochutnám jako kdysi,ale nechutnalo mi,mělo jakoby žluklou chuť.Ale třeba to byla výjimka.

0
před 7 lety Máslo

V Černých ovcích kdysi dávali díl zabývajících se právě máslem. V testu nejlépe dopadl tady už zmíněný Dr. Halíř. A sám můžu potvrdit, máslo je skutečně dobré i cenově přívětivé.

0
Obrázek uživatele Uriel
před 7 lety Uriel

To mě vživotě nenapadlo že i máslo může být hnus...

0
před 6 lety Tomáš

U másla Dr.Halíř jsem narazil na 2 typy. Jeden byl ten výše zmíněný co vyhrál v testu iDnes. Výrobce byl na obalu uveden - mlékárna Čejetičky. Druhý jsem viděl v jiném hypermarketu, výrobce uveden nebyl, pouze tam byl uveden prodejce "Alimpex". Země původu též nebyla uvedena. Obal byl jinak naprosto stejný. To ve mě důvěru nevyvolalo, takže jsem volil raději úplně jiné máslo...

0
Obrázek uživatele 6sense
před 6 lety 6sense

Také jsem na něj dneska koukal v jednom hypermarketu, máslo Dr. Halíř mělo oválné razítko DE. Milk-In má máslo z mlékárny Čejetičky.

0
před 5 lety eva

Máslo A7B-Bohemia sice nevím jak dopadlo v testu, ale docela mě šokovalo, že jsem z něho cítila rostlinný tuk(při ponechání v pokojové teplotě se "vůně" zvýrazní). http://ekonomika.idnes.cz/test-levne-belgicke-maslo-muze-mit-za-sebou-az-dva-roky-v-mrazaku-px1-/test.aspx?c=A110127_120138_test_fih
Nejenže jíme žluklá dovážená másla, uchovávaná v mrazácích a následně upravená do poživatelné podoby, ale člověk si není jistý ani označením na obale.

0
před 5 lety Dita

Já dovážená másla nekupuji, nikdo mě nenutí to kupovat a ani jíst. Kupuji Tatru a jelikož ta fabrika sídlí nedaleko nás, vím že se z toho člověk nemusí hrozit jakým způsobem je máslo zpracováno.

0
před 5 lety Hana

Tento týden v Kauflandu prodávají máslo z Kunína, ale jako země původu je uvedena Francie. To je klamání spotřebitele.

0
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

já kupuju jedině Jihočeské máslo, to je nejlepší. JE sice dražší, ale ostatní másla se nedaj jíst

0
Obrázek uživatele Monika
před 5 lety Monika

V diskuzi o potravinách s pí Jílkovou říkali, že pravé máslo je to, které má název " Čerstvé máslo" Takže ho kupuji a moc nám chutná.

0
před 5 lety Diana

Kupuji másla česká a sleduji obsah tuku a popř.dovozce.Tuk od 80% výše.Madeta,Kunín,Choceň,Čejetičky....

0
před 4 roky Petr

Všichni se zaobírají jestli to má tuk a ne na to jeslti má nasycené mastné kyseliny a vitamíny třeba vitamín k2 o ,kterém všichni ví hovno ...

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 11 - 1


Přidat příspěvek