Kysané mléčné nápoje

0
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

Chtěla bych se optat, jak často se mají pít kefíry, podmáslí, jogurtové kysané nápoje. Je dobré to pít denně nebo si dávat třeba denní pauzy.Občas tyto nápoje střídám s actimelem. Jaký je váš názor na tyto zakysané nápoje. Když tak dejte typ na ty, které máte rádi vy a i osvědčené. A co si myslíte o actimelu?

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 4 roky Sunriska

Actimel je kapitola sama o sobě. Ten už se tu řešil tisíckrát v jiných diskuzích.
Rozhodně se nedá říct pijte kysané mléčné výrobky každý den nebo jednou týdně, já osobně mléčné výrobky nekonzumuji vůbec a je mi také dobře...:) Pozorujte sama na sobě, jestli máte po nich lepší trávení, pravidelnější stolici, atd.. Pořád to jsou však mléčné výrobky, takže si dejte pozor na možné zahlenění.
Mimochodem, věděli jste, že kefír je řazen mezi alkoholické mléčné výrobky? Při výrobě kvasnou cestou tam totiž vzniká asi 1% etanolu...:)

0
Obrázek uživatele Stana
před 4 roky Stana

Výrobky jako Actimel, Activia jsou pouze dobrá reklama, jsou to nekvalitní jogurty,jejich účinky nejsou takové jak slibují v reklamě, v Německu je reklama na ně již zakázaná. Neobsahují živé kultury!Pouze jde o reklamní tah! Nic víc. Jinak kysané kvalitní výrobky s obsahem živých kultur (Hollandia, Choceňský.., kefíry, jsou prospěšné pro trávení, po léčbě antibiotiky, kdy máte zničenou celou střevní mikroflóru, i jako prevence a k udržení správné mikrofóry.
Jinak kefír je alkoholický nápoj, ale v ČR se prakticky takto nevyrábí původní alkoholický kefír. Sice se tak jmenuje ale alkohol neobsahuje.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Holky, nestrašte, v Česku jsou lidé, kteří přestanou pít kefír proto, že se začnou bát metanolu v něm:DDD

0
Obrázek uživatele Stana
před 4 roky Stana

:)bát se fak nemusí, sice pravý kefír vzniká kvašením a obsahuje cca 1% alkoholu, ale u nás se takto nevyrábí:)nejdená se tak o vlastně o kefír.
EU si toha asi nevšimla, jinak by název zakázala, když už nesmí být ani pomazánkové máslo:DD

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 4 roky Sunriska

To by mě teda zajímalo, jak se chuťově ten "etanolový" kefír liší od toho klasického. I když vlastně ani nevím, jakou chuť má ten klasický, přemýšlím, jestli jsem kefír někdy měla, ale asi ne...:D
Ale když má člověk na výběr, tak bych sáhla určitě po těch "živých" čili s probiotiky.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Sunrisko, mám doma kefírové houbičky, tudíž 100% čistý kefír, jaký může vůbec exisotvat, který nevyrobí žádná mlékárna na světě:) Jelikož používám pouze kravské čerstvé mléko, co si vozíme z kravína, nepřevařuji a jen vložím houbičky, za dva dny mám opravdový kefír, chuťově absolutně nesrovnatelný s kupovanými, ty mi sice chutnají, ale je to úúúplně o něčem jiném, ta chuť plnotučného čerstvého mléka a tekutiny z láhce...no prostě nebe a dudy a přitom cenově vyjde mě kefír litr na cca 15-20,-maximálně, kdežto v obchodě téměř za 30,-, ne-li víc;)

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 4 roky Sunriska

Lucko a nechtěla bys začít podnikat? :D I když to je tak na rychlou spotřebu, že? A ty houbičky to je nějaký Lactococcus? Ne, že bych se chtěla opičit, ani to nekonzumuju, zajímá mě to čistě z principu...:)

0
Obrázek uživatele karča
před 4 roky karča

Lucka: ten domácí kefír, o kterém píšeš, jedná se o Tibetskou houbu?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Sunrisko, myslíš ten hotový kefír? Mám zkušenost, že v lednici mi vydržel "fit" mnohem déle, než koupený, tím že v tom není fakt žádná chemie se prakticky ten kefír nedá zkazit ani překefírovat:D Ale věř, že mě zmizí obvykle i půl litru jako nic...je to fakt bašta:)

karčo, přesně, jou to ty tibetské/kefírové houbičky, na internetu je o nich spoustu článků, někdo to mylně zaměňuje za Tibi krystaly nebo kombuchovou násadu a dává to do čaje místo do mléka:D
PS: kombuchu mám doma také:D Násada se dá koupit celkem běžně v bio obchůdkách, už se mi rozrostly asi na 3 kombuchy:)

0
Obrázek uživatele Mritamira
před 4 roky Mritamira

Kefir z tibetskych houbicek je skvely. Tady je odkaz na clanek: seznam-receptu.rodinnapohoda.cz/tibetska-houba.html
Ted nejakou dobu ho nedelam, houbicky, ale jsou porad fit. Jednou za 14 dni jim menim mleko. Kdyz tady ctu tuto diskusi, tak jsem na nej zase dostala chut :o) V dobe chripek je to nejlepsi prostredek na podporu imunity pro celou rodinu!

0
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

Mohli byste mi dát typ na nějaké vámi osvědčené zakysané mléčné nápoje, ale ty co se běžně kupují a jak to vidíte s tím jejich pitím denně. Trochu se tu ta diskuze odsunula jinam. Tak se nezlobte.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

katlie: šla bych v obchodě dle nabídky a volila asi spíš domácího výrobce (Madeta apod.), pak vidíte složení, neměly by být žádné se škrobem ani ničím jiným, vyvarovala bych se všech odtučněných, light atd. (to nevěstí nic dobrého) a za mě můžu říct, že jsem schopná pít kefír na litry a nic to se mnou nedělá:)

0
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

Děkuji Lucko.

0
Obrázek uživatele karča
před 4 roky karča

Lucka: ten kefír dělávala mamka, když jsem byla menší, vím, že mi to moc nechutnalo. Možná do toho ale zase na chvíli půjdu. Kombuchu jsem měla od tety (zase po delší době jsem dostala chuť), ale vždy v zimě mi zplesní. Zkusím to, až se oteplí. Omlouvám se za opětný odsun v diskuzi:-)

Z kysaných výrobků kupuju klasickou červenou Kyšku v kelímku a Podmáslí v zeleném.

0
před 4 roky Marta

Katlie@: já nedávno objevila jihočeský zákys od agro-la. Je ve skleněné lahvi a naspodku má jahodovou složku, ale musím říct, že ačkoliv je s těmi jahodami (čistý jsem u nás nikde neobjevila) tak mi strašně moc chutná. A nemá ani žádné chemické hnusy. :-)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 1 + 3


Přidat příspěvek