Kvalitní mražené ryby

0
před 6 lety Olda

Zdravím,

zajímaly by mě vaše zkušenosti s mraženými rybami, které se dají běžně sehnat v obchodě. Vím, že nejlepší by bylo kupovat čerstvé, ale nejsou zrovna nejlevnější a jejich dostupnost není zrovna běžná...
Jaký druh ryb a jaká značka je pro nás nejzdravější a nejchutnější, neobsahující přidanou vodu a pocházející z čistých vod, prostě jako čerstvě ulovené?

Díky za příspěvky

0
Obrázek uživatele carme
před 6 lety carme

Já mám to štěstí, že přes louku jeden známý má na zahradě rybníček a tak o kapříka nemám nouzi. O trošku dál přes kopec chovají pstruhy do své restaurace a zřídka udělají akci výlovu, kde si mohou lidi nakoupit. Ryby z prodejen hyper super, diskont, nakupuji jen éček. Což mě napadá, že do teď jsem neřešila původ.

Jaký je rozdíl mezi chovnou rybou z číny a třeba z pacifiku, po stránce zdraví

0
Obrázek uživatele carme
před 6 lety carme

nakupuji bez éček

0
před 6 lety Jirka

Jak kvalitní ryby kupujeme nám vysvětlí naše odbornice, až dodělá diplomku na toto téma na stránce Jedy a těžké kovy v potravinách.
Já kupuju značku Nowaco bez éček a přidané vody.
Číňani a Japonci rabují světové oceány navzdory všem zákazům.

0
před 6 lety Jirka

Jak kvalitní ryby kupujeme nám vysvětlí naše odbornice, až dodělá diplomku na toto téma na stránce Jedy a těžké kovy v potravinách.
Já kupuju značku Nowaco bez éček a přidané vody.
Číňani a Japonci rabují světové oceány navzdory všem zákazům.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 6 lety Frodik

Jirka: Mě nejvíc pobaví představa, jak Japonci loví velryby za výzkumnými účely a maso z nich končí v Tokijských fast foodech...
Ano ano, velrybám hodně pomůže, když je budem takhle zkoumat :-)
Je to k pláči....

0
Obrázek uživatele carme
před 6 lety carme

Co budou dělat až v moři všechno zmasakrují a nepotkáš tam žádnýho rybího plaváčka. Oni snad nemyslí na budoucnost. Myslím, že pulty s rybami by mohli plně nahradit z rybářských farem.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 6 lety Jirka

Před 40 lety vyráběli Chilané ze sardinek hnojivo a teď tam není nic.
Když to bude takhle pokračovat, tak bude zeměkoule za 200 let vybydlená jak Velikonoční ostrov.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 5 lety Jirka

Ryba vyvolává oranžový průjem, Tesco rodinu nevarovalo
05:30 | Dnes
pamakrela temná
butterfish
máslová ryba

Praha - Když manželé Szendzielarzovi vybírali koncem června v supermarketu Tesco na pražské Skalce filety z přitažlivě vyhlížející ryby, mysleli si, že pro sebe a své dvě malé děti kupují zdravý pokrm.
Místo toho všichni čtyři dostali silný průjem, trápily je křeče v břiše a z těla jim co chvíli odcházela nevzhledná oranžová tekutina.
Až později si zjistili, že snědli pamakrelu tmavou, které se v Česku nesprávně říká Butterfish (Máslová ryba).

http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=710310
Nevím přesně o kterém druhu psali, existuje pamakrela tmavá a pamakrela temná, ta druhá je horší.

0
před 5 lety Anonym

Dejte si pozor na pamakrelu tmavou(máslovou rybu)!
Stačí jeden nebo dva kusy a můžete dostat oranžovy mastný průjem! Může trvat čtyři dny i víc.

0
před 5 lety Anonym

manželé Szendzielarzovi koupili pamakrelu tmavou neboli máslovou rybu.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Já kupuji sice mraženou z marketů, ale bohužel nemám jinou možnost, a to pouze tresku, přemýšlela jsem už i o pstruhovi,ale zatím jsem nevyzkoušela. Ale občas máme štěstí, že nám někdo "dodá" kapříka, tak ten je ze zdravotní stránky asi nejlepší...

0
Obrázek uživatele Jirka
před 5 lety Jirka

Lucko, pstruha ze supermarketu nakupujte, rozdíl mezi holandským pstruhem a živým českým je dost poznat. Doufám že z příštích trhů naplním mražák.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jirka: zřejmě tam mělo být z supermarketu nEkupujte, že?:) Bohužel, když už se dostanu na nějaké ty trhy, tak ryby tam nemívají, navíc cenově je pro mě ten z obchodu i více dostupný, ale určitě bych také raději přivítala čerstvého našeho;-)

0
Obrázek uživatele Jirka
před 5 lety Jirka

V Kauflandu stál vykuchaný mražený 150/kg na trzích živý nevykuchaný 150/kg. Omlouvám se za chybu.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 5 lety Jirka

Včera jsem viděl dokument Lososí farmy. Asi už nikdy nevemu lososa a jiné průmyslově chované ryby do úst, Doufám že naše ryby kapr, pstruh nejsou chované tak strašným způsobem a narvané antibiotikama.
Kdyby jsme věděli jak se co pěstuje a vyrábí, tak by jsme asi umřeli hlady. Připomíná mě to vojnu, nikdy jsem nejedl to jídlo co jsem viděl vařit. brrr, fuj

0
Obrázek uživatele Frodik
před 5 lety Frodik

Jirka: Můžete se trochu rozepsat o těch lososech ? Vypíchnout pár detailů, co tam říkali/ukazovali ? Docela by mě to zajímalo - člověk žije v představě, že právě tyhle kontrolované chovy jsou kontrolované a splňují alespoň nějaké parametry, že neplavou ve vodě s rtutí jako tuňáci, apod...

0
Obrázek uživatele Jirka
před 5 lety Jirka

Frodik: Bylo to na Chilském pobřeží, obrovské kulaté klece 40m hluboké, potápěči bez jakéhokoliv vybavení sbírali uhynulé ryby, které měli jít do kafilerie, kde se s nich a sardinek zase vyrábělo krmivo pro lososy, část mrtvých ryb ukradli zloději a potom je prodávali na místním trhu.
Moře v okolí farem bylo naprosto zdevastované od odpadků, krmiva a extrementů, klece byly natřené jedovatým nátěrem a část těch ryb byla nakažena pro ně smrtelnou nemocí, proto všechny ryby dostávaly preventivně antibiotika v dávce mnohonásobně převyšující povolenou.
Další obrovský problém je, že Chilané drancují oceán a ulovené sardinky používají na hnojivo a krmivo, myslel jsem, že toto přestali provádět před 20 lety, ale vypadá to, že nepřestanou dokud bude v oceánu rybička.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jirka: příšerné...za chvíli bude už snad málokde zdroj, kde brát kvalitní potraviny:-( A zeptám se, tyto výrobky a suroviny šly normálně do běhu prodeje? tedy jestli se pak prodávají u nás nebo jen tam v okolních zemích? A něříkali tam i jestli s tím budou něco dělat, když se ví o podmínkách toho chovu?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jinak mě tedy napdá, kam si chodíte pro vánočního kapříka? Někam na trhy nebo přímo sádky? Případně jestli kupujete živého nebo porcovaného? Nevím, jestli mám domů přinést ještě živou duši nebo už radši jen filetky:-)

0
Obrázek uživatele Jirka
před 5 lety Jirka

Myslím, že dodávali ryby do USA k nám se vozí z Norska.
Nakupuju živé ryby na trzích, (zrovna dneska je další) Když porovnám našeho a holandského pstruha, tak náš je lepší, cena je stejná 125 - 150kč/kg, kapr 90kč/kg živé váhy.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 5 lety Jirka

Nakažené ryby uniklé z průmyslových chovů devastují divokou populaci.

0
Obrázek uživatele Jirka
0
Obrázek uživatele flybee
před 5 lety flybee

Bože, tyhle velkochovy, to je strašlivý, ten dokument znám. Co dobrého z tohodle všeho vzniká? Vůbec nic. Jen utrpení ryb, živočichů v jejich bezprostřední blízkosti, ničení ekosystému, chudoba lidí a neuvěřitelný znečištění s ohromnými náklady na chov. A to se týká všeho, drůbežáren, vepřínů a chovů skotu.. Zatracená lidská snobárna a chamtivost!

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Ryby jím každý týden, nedovedu si vaření bez ryb představit. Na dovolené jsem viděla tyhle lososí farmy. Nemyslím si o tom nic dobrého, ač jsem dokument ještě neviděla. Flybee,jak píšeš pěkně, je to jen o té chamtivosti a zisku za jakoukoliv cenu.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 5 lety Jirka

Dnesla jsem koupil pstruhy, Pokusím se získat složení krmné směsi pro kapry a pstruhy.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jaká značka je podle vás z těch obchodů co se týče mražených ryb nejlepší? Já mám moc ráda tresku a kupuji v balení z Kauflandu s 5% glazurací (bohužel jiné jsou i s 10% a více). Je třeba lepší volbou Nowaco nebo máte své jiné vyzkoušené?

Jirka: ted jsem si všimla vašich vložených fotografií, koukám ryba dle fotky pěkná a ceny řekla bych velice solidní, já bych asi hned sáhla po amurovi, toho chci vyzkoušet už dlouho.

0
Obrázek uživatele whoisqi@
před 5 lety whoisqi@

když už rybu,tak jedine na farmarskych trzich a chlazenou,jakakoliv mrazena ryba z marketu je odpad a muzou si ta nalepit znacku jakou chteji,to ty ryby radeji nejist a nahradit to jinou potravinou.
Velkochovy jsou uz pro veskere prodavane maso a neni to nic dobreho,ani hezkeho na pohled.
Nakupujte lokalne a cerstve a ne z marketu.akorat podporujeme timto tuhle globalni spinu....

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

A když možnost dojít si na trh nebo jinam není? Tady blízko nikdo české ryby neprodává, samozřejmě že bych 100% preferovala čerstvé, ale možnost tu není a jiné než mražené mi nezbývají, proto bych alespon ráda věděla, když už balenou, tak jakou. A ani si nedokážu představit, jak jinak ryby nahrazovat(?)

0
Obrázek uživatele whoisqi@
před 5 lety whoisqi@

LUCKA: vlašské ořechy,tofu,apod.je toho více. Nemysli si, že umřeš pokud nebudeš mít dostatek ryb :-) Vše se dá nahradit a čehokoliv se dá zřeknout ;)

Jez to, co zrovna je k dispozici jak v ročním období tak v tvé lokalitě....

0
Obrázek uživatele Lucka
0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Dnes jsem koukala v obchodě na rybu - Tilapii? Nevíte které rybě se podobá nejvíc? Je to třeba něco jako treska? Ráda bych jí vyzkoušela, ale nechci nic, co by i jenom vzdáleně připomínalo třeba proslulého pangasia apod.:-))

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 1 + 5


Přidat příspěvek