Křechčená masa

0
před 8 lety Josef

Dobrý den, mám dotaz,proč nám výrobci nabízí na naše pulty křechčená masa krůtí,kuřecí atd.Drůbeží maso je samo o sobě lehce stravitelné.Do křechčených mas musí zákonitě dát více soli aby bylo maso ještě měkší.Je to úplně zbytečné.Složení E301,E450,E451,E407,E415,E1442,E508.Proč!!!!!!

0
před 8 lety Webmaster

Dobrý den, díky za Váš postřeh. Souhlasím s Vámi, že drůbeží maso je zbytečné ještě nějak takto upravovat. Myslím si ale, že název křehčené maso je trochu zavádějící, protože podle aditiv, která jste uvedl bych se domníval, že jsou přidávány pro prodloužení trvanlivosti masa. Udrží ho déle barevně a chuťově stálé.

0
před 8 lety ladin

Krehcene maso je jen o penezich. Do masa se napicha voda a aby se tam udrzela, tak se k tomu pridaji prave vyjmenovane fosforecnany. A lide se pak raduji, ze kilo kurecich prsou stoji stovku...

0
před 8 lety Petra

No a za ty peníze "nekup to" ,

0
před 7 lety Katka

Taky jsem na to uz prisla. Porad mi bylo divne, proc krehcene stoji mene. Nejaky ten patek uz to vim a krehcene maso uz nejim. Ale kdo vi, co mi davaji v menze, ze? Nejlip je si varit doma.

0
před 7 lety Fifka

Jo,je to samý sajrajt...atˇ si to Ti výrobci žerou sami.Konečně lidi přicházejí na to,že své zdraví mají ve svých rukou.Vždytˇ 90% nemocí pochází z jídla.A přišla jsem na to,že už ani kolikrát nepíšou E a číslo,ale název toho éčka,aby lidi oblbli.Na to aby už měl pomalu člověk vysokou školu.Samé podvody na lidi.Já už válku těmhle "levným" výrobcům vyhlásila dávno.To radši nekoupím nic než takové sračky,co kolikrát vyrobí.

0
před 7 lety ruzenka

když už o tom mluvíte,tak jsou to "křehčená masa",jsme češi!,je mi 63 let a nikdy bych to nekoupila.Maso nesmažím,upravuji je pečením na pečícím papíře v troubě,zkuste karbanátky a pod.

0
před 7 lety Peťule

Růženka díky za tip, určitě vyzkouším. To by mě nenapadlo péct karbanátek a vyhnout se tak smažení

0
před 7 lety charluska

do křehčeného masa je nastříkána slaná voda,určitě né pro chuť,ale aby bylo maso těžší.Já bych to teda nekoupila.Souhlasím s Růženkou,také spoustu mas připravuji na pečícím papíře a nejlépe horkým vzduchem a vyzkoušela jsem i obalované rybí prsty,zbytek plechu vyplním hranolky a mám oběd bez smažení.

0
před 7 lety Saša

Taky si už dávám pozor a tohle maso nekupuji. Jednou za čas k nám do obce přijede z drůbežárny s chlaďákem a maso si nakoupím u něho. A mohu říci, že je to o moc lepší maso než ze supermarketu. Když jsem koupila např. kuř. stehna, při pečení to pouštělo tuk, což odpovídá tomu, čím tu drůbež krmí, kdežto u přespolního zemědělce mi tohle ty stehna nedělají.

0
před 7 lety iveta

Saso, muzu se Vas zeptat cim si myslite, ze krmi kurata prespolni zemedelec a cim je krmeno kure, ktere si koupite v supermarketu?

0
před 7 lety Eva

No, taky by mne zajímalo, čím se zvířata krmí, ale to asi s určitostí nezjistíme? Dnes je těžké čemukoliv důvěřovat. Ale např. hovězí maso mi v Bille připadá pěknější a čerstvější než v různých masnách, taky je tam dražší než v masně, tak nevím...

0
před 7 lety Saša

To nevím, čím drůbež krmí, ale u tepelné úpravy mi to kuřecí ze supermarketu pouští tuk, kdežto kuřecí zakoupené u zemědělce mi to nedělá, tak rozdíl v něčem být musí a zřejmě asi v krmení, sama si to nedovedu vysvětlit

0
před 7 lety Pavel

Křehčená masa jsou jedním slovem podvod na zákazníky. V jednom kile masa si kupujete koktejl vody a éček. Takže skutečná hmotnost masa je mnohem menší než to kilo, které si koupíte. Navíc ten éčkový koktejl - děkuji, nemám zájem.

0
před 7 lety vika

Já maso nejím teda vůbec jsem vegetarián a je mi suprově.Na soju jsem si krásně zvykla,je to jen otázka času. Zvířata krmí pěkným hnusem a navíc jsou jim podávany růstové hormony a antibiotika které zůstanou v mase, to vše pak konzumujete i vy. Nejhorší je že od začátku tohoto roku schválili používání geneticky modifikovaných surovin !!! fuj humus největší, i v dětských přesnidávkách už to je...

0
před 7 lety ivet

Viko, rustove hormony ani antibiotika nejsou v EU a tedy ani u nas povoleny ( a opravdu se na to dba, jsou hodne kontroly, mleko s obsahem antibiotik vam v mlekarne nevezmou apod.). Zvirata krmena "peknym hnusem" nejsou, maji vyladenejsi krmnou davku a vyzivu nez vetsina lidi. Pekny den preji

0
před 7 lety Studentka

viko to že se změní v potravině jeden gen z miliardy ji nedělá nijak toxickou (pravděpodobně nevíte co vlastně GMO potraviny jsou)..navíc ke genovým mutacím dochází v přírodě běžně a všechny odrůdy plodin, které běžně konzumujeme vznikly prakticky šlechtěním což můžeme označit také za jakousi genovou manipulaci..

0
Obrázek uživatele Jirka
0
před 5 lety Vlasta

V jednom pořadu jsem viděla, jak maso napichují vodou. Velikostně se zvětší až na jednou tolik. V tom pořadu jedno naprali chemickou vodou, aby se voda udržela a pak maso položili vedle sebe. To druhé původní bylo opravdu zákrsek.
Ještě, že tyhle humusy nekupuji.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Jůů, tolik masa- není ho pro lidi škoda? :-)))

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Vlasta: viděla jsem asi ten samý dokument, přesně jak píšete, injekční stříkačkou napichovali kuřecí masíčko a jak krásně narostlo, nezbývá než ještě přidat další vodu, zamrazit, zabalit a hurá na pulty za bezva cenu, ať se o to lidi pořádně porvou:-)

0
Obrázek uživatele vojtano
před 5 lety vojtano

To ivet: Obávám se, že antibiotika v alespoň minimálních dávkách zrovna drůbeži podávána jsou, jinak by každá druhá epidemie skolila celý velkochov, tedy tisíce kusů...

0
Obrázek uživatele vojtano
před 5 lety vojtano

U kuřat, resp. drůbeže obecně je to zbytečná úprava, u vepřového a hovězího masa je pro mě nástřik pragandou do 15-20% akceptovatelný. Např. uzená krkovice bez nástřiku nasolená jen klasickou lázní, je tuhá nerovnoměrně prosolená (pro prodejce je navíc lehká a pro spotřebitele nevábné barvy).
Množství dalších éček v podobě emulgátorů, stabilizátorů, barviv a nevím čeho ještě v mase je nesmysl hraničící s trestným činem obecného ohrožení.

0
před 5 lety Diana

S křehčeným masem nemám dobré zkušenosti,maso většinou je blátivé,hadrovité,při opékání se připaluje a má divnou pachuť.V obchodech bývá většinou levnější než obyčejné.Myslím,že je to jen tah na zákazníkovu liknavost a peněženku.A proč se křehčí jen drůbeží maso?Třeba takové hovězí se vaří a upravuje daleko déle než drůbež.

0
Obrázek uživatele Jirka
0
Obrázek uživatele Karlička
před 4 roky Karlička

Výborně tento problém osvětlil pan Vaněk ve svém pořadu Peklo na talíři. Spolu s dalším kuchařem tu napíchanou vodu z masa vyloženě vymačkali. Vypočítali i, že takové maso je vlastně dražší.
Mám dojem, že se tam s vodou vpravují i fosfáty.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 9 - 6


Přidat příspěvek