Koncentrovaná Éčka :-)

0
Obrázek uživatele Frodik
před 6 lety Frodik

Dneska jsem na pultu v prodejně zahlédnul tuhle "potravinu" a za údivu paní prodavačky jsem si ji prostě musel vyfotil a přes Nutriatlas hned vložit do databáze.
Složení je skutečně lákavé, povinné varování výrobcem o obsažených Éčkach ještě lákavější. Hlavně mě zaujalo to E174 - Stříbro. Podle všeho to vypadá, že to je opravdu opravdové stříbro :-) Zajímavé co všechno jsou lidi ochotni sníst :-)

http://www.chemievjidle.cz/polevy/cukrove-kulicky-smes-richard-fagos-celechovice

0
Obrázek uživatele Jirka
před 6 lety Jirka

Fuj to je hnus.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 6 lety Frodik

Jirka: Ale vysvětlete to dětem, když chtějí barevný dort.... Je to svízel, když chcete vychovávat děti ke zdravé výživě a eko přístupu k životu a pak pošlete děti do školy k ostatním "zdravě-nevychovávaným" dětem, které všichni rádi jedí barevné, sladké "cokoli"....

0
Obrázek uživatele Jirka
před 6 lety Jirka

Uvidím jestli se podaří někoho přesvědčit, občas, když vidím někoho za sousedů smýkat z obchodu balík něčeho vyloženě jedovatého, tak si rýpnu. Na někoho to zabere, na někoho ne. Pár lidí po mých radách začalo kupovat čerstvé ryby, bohužel farmářské trhy v Přerově asi zajdou na úbytě.
Včera jsem slyšel v rádiu nebo televizi jak se poznají dobrá jablka, podle toho, že jsou červavá.
Na to přišli brzo, to já tvrdím už 20 let.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 6 lety Frodik

Jirka: A já myslel podle toho, že si je v únoru koupím v hypermarketu čerstvá, lesklá, červená a vydrží ve stejném stavu ještě půl roku ;-) (=ironie)

Naprosto souhlasím, červík pozná co je dobrého a netoxického ....

0
Obrázek uživatele Dita
před 6 lety Dita

Červík je holt chytřejší a prostě mu nešmakuje. Dneska jsem šla z bazénu a děti si kupovaly u baru barevná brčka, než jsem stačila jít ke vchodu už je do sebe soukaly. Modrá, červená, žlutá na jakou si vzpomenete. Když si vezmu jak malý to ještě byly děti,... no až budu mít děti já (snad), tak to bude problém mu vysvětlit, že tohle jíst nesmí, když uvidí druhé jak si pochutnávají, obávám se, že to nepochopí a budu zlá máma.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 6 lety Jirka

Já mám na testování psa, když sní ohryzek, tak je jabko jedlé.

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 6 lety Sunriska

Šmarjááá, tolik éček v jedné "potravině" jsem snad ještě neviděla !! Docela se divím, že tam chybí hliník (E173), který se do těchto kuliček dává běžně (stříbrná barva).

0
Obrázek uživatele Frodik
před 6 lety Frodik

Sunriska: To se taky divím, kdepak není nad Aluminium, Jára Cimrman to věděl už dávno - "...budoucnost patří aluminiu..." .... a já dodávám "... a taky Alzheimerovi a Parkinsonovy..."

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

Stříbro?! - no dnes již tak "žádané" a očividně oblibené všude a ve všem:P Vždyť lidé přece nejí nic špatného...:D (ironie):)

0
před 6 lety Alena

Lidi buďte soudní, kolik gramů takového cukrového zdobení sníte ročně? Já tedy tak možná 2 g. Takže klid.

0
před 6 lety mrazenka

a za celý život? myslíte si že v jiných potravinách kovy a jiné nejíme, myslím že toho sníme až moc, tak proč přidávat do kamen více

0
Obrázek uživatele Danah
před 6 lety Danah

Člověk je jediný živočich, který vědomě a dobrovolně ničí sám sebe. To jsme pašáci, naše zpupná a pyšná "civilizace" .:-D

0
před 5 lety Renata Šimíčková

Je opravdu neuvěřitelné, co se dá s jídlem provádět. Na upečení chleba stačil dříve žitný kvásek, kmín a žitná mouka, dnes i v "obyčejné" šumavě je tolik "éček", že vyjmenování zabere několik řádků. Renata

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Někde jsem četla rozhovor s odborníkem z Výzkumného ústavu potravinářského. Zarazila jsem se nad větou: "Výrobce v každém případě musí určité normy dodržovat, aby potraviny byly bezpečné pro zdraví člověka. Musí také přesně dodržovat recepturu, kterou si nicméně může zvolit sám." Hahaha, výborná zpráva pro výrobce! Každý chce své výrobky prodat, proto se hlavně ohlíží na co nejnižší náklady. Tím je řečeno vše- výrobek si vesele dobarví, navoní a nakonzervuje a nedělejme si iluze, že se výrobce nějak trápí vlivem éček na lidské zdraví (vč.dětského). Ráda věřím, že výrobce svoji recepturu poctivě dodržuje. o)))Business is business.

0
Obrázek uživatele Ladybeetle
před 5 lety Ladybeetle

No já jsem tedy zastánce názoru, že se nic nemá přehánět. Domů bych si asi takové kuličky nekoupila, ale když je dá babička s velkou slávou na dort, tak z toho vědu nedělám. Dětem říkám, že je jíst nemusí, protože stejně nejsou moc dobré a ani zdravé....zatím moje názory berou za své a doufám, že budou i nadále. A co se týká zákonů na dodržování norem v potravinách.....hahaha :-) ...víc snad zde ani psát nemusím.

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 5 lety Ivanqa

Ladybeetle: Taky mě zaráží, že tyhle produkty stále tolik lidí používá, jen proto, že lahodí oku, ale přitom to snad nikomu nechutná. Když jimi hospodyňky v mém okolí ozdobí dort nebo nějaký zákusek a dané ozdoby mají takovou velikost, že se dají odstranit, téměř všichni dospělí je dávají stejně bokem, protože nač si kazit požitek z dobrého piškotu. Horší jsou ty pidi kuličky, které člověk chtě nechtě musí sníst, protože je nevybere. A když jsem viděla ceny těchto produktů v obchodě, docela se mi i protočily panenky. Myslím, že ke zdobení se dají vymyslet příjemnější alternativy.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Čím jednodušší potravina, tím lépe. Docela mě vyděsilo složení sýra Cottage s pažitkou: budeme-li líní a nepoužijeme svoji pažitku do neochuceného sýra Cottage, přibude v něm dalších 9 přísad!! Schválně kopíruji ze zdejších stránek: mléko,
voda ( součást pažitkové složky 8% )
jedlá sůl s jódem ( součást pažitkové složky 8% )
sušená pažitka ( součást pažitkové složky 8% )
cukr ( součást pažitkové složky 8% )
kukuřičný modifikovaný škrob ( součást pažitkové složky 8% )
E417 Guma tara ( součást pažitkové složky 8% )
E334 Kyselina vinná ( součást pažitkové složky 8% )
aroma ( součást pažitkové složky 8% )
smetana
E300 Kyselina L-askorbová ( Vitamín C ) ( součást pažitkové složky 8% )
jedlá sůl s jódem
Platíme daň svým zdravím za naši lenost.

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

Danah: to není případ jen sýru Cottage, stejné je to s Lučinou...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Holky, já bych to shrnula celkově na 90% běžně dostupných pomazánek a sýrů... :)

0
Obrázek uživatele Danah
před 4 roky Danah

Podtrženo a sečteno: lenost se nevyplácí, a platí se zdravím. Což je předraženému systému zdravotní péče ovšem vhod. Co by si počal bez pacientů? Systém lidi masíruje propagandou, že se nemohou o své zdraví starat sami, a nahání je do lékáren apod., straší je v reklamách chorobami, které ještě nemají, což je špatně. Jistěže se lidé mohou postarat o své zdraví, a velmi úspěšně, a hlavně levně. Prevence je přece vždycky levnější.

0
Obrázek uživatele Pipoš
před 4 roky Pipoš

Jeste k tem cervivym jablkum a tvrzeni, ze cervava jablka = dobra jablka: To je prosim pekne naprosta hloupost. Cerv v jablku muze indikovat nezvladnutou ochranu proti obaleci jablecnemu. Nic nam ovsem nerika o tom, jak se osetrovalo proti houbovym chorobam a ostatnim zivocisnym skudcum. Takze i cervave jablko muze byt plne rezidui z pesticidu. Na druhou stranu proti obaleci lze uspesne bojovat i ciste biologickymi metodami. S modernimi resistentnimi odrudami lze biologicky zvladnout i padli a strupovitost, takze i vizualne bezvadna jablka mohou byt v BIO kvalite a z hlediska sveho slozeni nezavadna.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 1 + 10


Přidat příspěvek