Kombinace mléka a masa

0
Obrázek uživatele roxy789
před 7 lety roxy789

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nějak škodí kombinace masa a mléka, například když peču sekanou, jestli nevadí, když do ní přidám i mléko. Nemůže to způsobit nějaké trávicí potíže?

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Moje babička taky přidávala mléko. Je to v pohodě, ovšem nesmíte mít v rodině někoho kdo mléko nesnáší, nebo je židovského vyznání.

0
Obrázek uživatele 6sense
před 7 lety 6sense

:) To je téma pro mě, pro mě spíše taková lahůdka. Dříve když jsem se vrátil z pařby, tak jsem se občas zastavil u lednice a snědl jsem uzeniny s kečupem a zapíjel mlékem, měl jsem na tuhle kombinaci chuť. Nyní ale místo uzenin je maso (sekaná, vepřová minutka, ... ). Kečup, výrobky z rajčat a rajčata samotné se snažim jíst jen v delší než cca 24-hodinové vzdálenosti od pití alkoholu a spíše preferuju hořčici (hořčice a mléko už k sobě mi ale chuťově nepasuje :) ), ale i na kečup je občas chuť, tak pokuď se nepilo nebo nebude pít, tak no problem :). A to mléko, o trávicích potížích teda rozhodně nevim, každý na to kouká jinak, některý by řekly, že by se z toho ..., ale pro mě je to prostě chutná kombinace. Doma často jím kus masa a někdy i při kousání masa zapíjim mlékem, aby se chuť spojila.

0
před 7 lety josef

6sense: Zajímavá kombinace. Mám na mysli mléko po pařbě. Stará moudrost praví, že "sládek krávu neunese" a musím přiznat, že se mi potvrdila. Nějaký čas mi druhý den po pití alkoholu hrozně chutnala Niva s rohlíkem a vychlazené čerstvé mléko :)

1
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

toto je asi zajímavá otázka... ostaně mléko - kravské, bych každopádně z jídelníčku vyloučila zcela nebo z velké části. Ze začátku je těžké si zvyknout, ale po čase vám bude sojové mléko, obilné mléko atd chutnat daleko víc... Ono samo maso je těžko strevitelné pro tělo... a do toho pít ještě mléko a konzumovat mléčné výrobky? Akorát to zahleňuje a způsobuje spoustu nemocí...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Chtěla bych vás poprosit, jestli víte o něčem, co je vhodné a naopak nevhodné kombinovat vzájemně? Např. jsem často slýchávala, že by se měla jíst čočka s kapkou citr. šťávy, brambor se zakysaným výrobkem apod. Obvykle kvůli správnému využití živin. Máte-li někdo další informace o kombinaci různých potravin, co ano a ne, budu moc ráda.

0
před 5 lety Hebrey

Téma už je zde dlouho, ale jak vidím, příspěvky k němu stále přibývají, takže si dovolím se také vyjádřit. Zákaz kombinování masa a mléka pochází z "kašrutu", tj. židovkých stravovacích předpisů. a pochopitelně nejde jen o náboženský pokyn. V teplém prostředí, v němž Izraelité žili maso kombinované s mlékem rychleji kvasilo a kazilo se, a tím způsobovalo i nemoci. Nemyslím si, že je kvůli tomu nutné přestat vařit třeba svíčkovou, ale je vhodné jí pak sníst co nejdříve.

0
Obrázek uživatele Mritamira
před 5 lety Mritamira

Podle cinske a tibetske mediciny neni vhodne kombinovat mleko s jinymi produkty. Za zdravi skodlivou se povazuje soucasna konzumace masitych jidel s rybou. Napriklad ryba jako predkrm a pak maso (veprove, hovezi, skopove atd) jako hlavni chod. To se casto deje na ruznych oslavach a rautech.

0
před 5 lety happy.lenulka

doporučuji přestat řešit kombinace masa a mléka a spíš přestat obojí konzumovat ;-)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

:) samotné mléko nepoužívám (mimo rostlinných) vůbec, pouze zakysané produkty. Někdo možná namítne, že je to to samé, ale složením přece jen rozdílné.

Jinak mě napadlo ještě kombinace špenát a mléčný výrobek, špenát údajně odvápňuje kosti, proto je dobré ho jíst s něčím mléčným.

0
před 4 roky Dr. Malá

Mléko neutralizuje žaludeční kyseliny neboť je zásadité, takže může zpomalit trávení snědeného masa a může vám být těžko, ale žádné douhodobější potíže to nezpůsobí. Po 2-3 hodinách od konzumace masa můžete zase v klidu pít mléko bez jakýchkoliv následků.
Pokud vám tuto kombinaci nedovolují náboženské nebo etické důvody, je to věc jiná, ale se zažíváním to nemá nic společného.
A věc další - mléko je výborná, prospěšná a nezávadná potravina. Doporučovala bych ale pití čerstvého mléka (upraveného tepelně podle návodu), které jediné je organizmus schopen strávit a vzít si z něj živiny a minerály. Pokud lidé kupujeme trvanlivé mléko, které je upravené metodou UHT, rovná se to pití bílé vody. Mléko tělem projde a bez jakéhokoliv účinku ho vyloučíme.

0
Obrázek uživatele Danah
před 4 roky Danah

Dr.Malá: Mléko možná bývala prospěšná a nezávadná potravina, když se z něj dala seškrábnout nahoře smetana. Dnešní technologie homogenizace nutí spotřebitele věřit výrobcům procenta tuku v mléce a opticky dělá z mléka vodičku.

1
Obrázek uživatele Raskenius
před 4 roky Raskenius

Nekombinujte ani jedno není zdravé samostatně natož pak když to zkombinujete!!! vypusťte ze svého jídelníčku oboje a i přes prvopočáteční nesouhlasy uvidíte časem, že jste udělala jen a jen dobře!!!

0
Obrázek uživatele Pipoš
před 4 roky Pipoš

Pro Dr. Mala:

pH mleka je cca 6,5, cili je mirne kysele.

Informace o nestravitelnosti UHT mleka je vase domnenka, anebo je to podlozene nejakym relevantnim zdrojem?

0
Obrázek uživatele Voraxa
před 4 roky Voraxa

Souhlasím s příspěvky happy.lenulka a Raskenius. 

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 11 - 3


Přidat příspěvek