Klasický český kvasný lihový ocet

0
před 8 lety Petr

Miluji nakládané okurky, papriky, houby, cibulky, ... prostě v klasickém kvasném lihovém octu. Nikde nemůžu najít podrobnější informaci o zdravotních účincích kvasného lihového octa, jen občasné střípky typu "lihový je nezdravý, použivejte pouze vinný, jablečný apod." Může se k tomu někdo vyjádřit? Díky

0
před 8 lety Silwerwind

No, víš to opravdu nevím ale jestli to máš rád tak si to dej. Vem si kolik např. nadýcháš splodit od aut. Já si myslím že kvůli Nějakýmu éčku se nezblázníš když si ho dáš 1 za čas. Až donedávna jsem pil Rajec a pak jsem zjistil že obsahuje bezoát sodný vyráběný z toluenu :-D

0
před 7 lety ms

...je to jedno...rozdíl je možná v tom, že lihový ocet je čistá 8% kyselina octová (vyráběná z lihu, který se vyrábí ze škrobu,popř.cukru....lihovar Kolín vyrobí líh, který převeze kousek do Pardubic, a tam z něj vyrobí klasický lihový ocet...:-)), kdežto jablečný a vinný ocet bude směs různých organických kyselin + taky octová kys.z kvašení jablek nebo vína .... snad jenom by mohl být vliv při nadměrné konzumaci...ono by to asi dost porušilo rovnováhu pH, ale protože je to slabá organická kys., tak se stejně v těle rozloží na H2O a CO2...možná je spíš výhoda jiných "octů" v chuťovém vjemu....

0
před 7 lety Studentka

Toto je poměrně obtížná otázka. Záleží na množství které konzumujete. Jedná se o 8% kyselinu octovou, takže očekávejte ovlivnění pH těla což bych neviděla jako nějaké velké nebezpečí (pokud teda nevypijete celou vodu z okurek). Navíc se i kyselina octová objevuje v přirozeném metabolismu jako acetylCoA, ale tady vzniká rozkladem sacharidů. Uvědomte si ovšem, že se jedná o konzervované potraviny a to nejen ošetřené sterilací, ale také chemickými konzervanty proti působení mikroorganismů jako například již zmiňovaným benzoátem sodným E211 (jedná se o látku kterou produkují i bakterie při mléčném kysání) a mnohými jinými...Zelenina je navíc tepelně ošetřena, takže část vitaminů je navíc degradována. Ztotožňuji se s názorem, že konzervovaná zelenina není příliš vhodná a že není dobré konzumovat ji ve větším množství.

0
před 7 lety venca

to ms: kys octová je slabá org. kyselina!!! a pro to se rozloží v těle na H2O a CO2! Co to probůh meleš?

0
před 7 lety Pavel B.

Ad Studentka: Tak tu sklenici okurek naprosto bez problemu a s chuti vypiju :-) Miluju okurkovy nalev :-))

0
před 6 lety Vašek Bárta

Jsem asi hloupý ,ale má otázka zní -je v lihovém octu alkohol -to znamená např i v utopencích ??Ptám se proto ,že jsem abstinující alkoholik ,a mám na utopence šílenou chuť ,ovšem brzdí mě ocet lihový 8%..Kdo ví ať mě odpoví .Budu velice rád

0
před 5 lety Ocet

Ten ocet vzniká při nějakém typu zpracování alkoholu,ale alkohol jako takový se do octa prakticky nedostane.

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 5 lety Sunriska

Vašek: Proces výroby octa spočívá v oxidaci ethanolu na kyselinu octovou za použití octových bakterií. Lihový ocet znamená, že kyselina octová se vyrobila z čistého ethanolu, ale žádný alkohol už neobsahuje. 8% znamená koncentrace té kyseliny. Další druhy octa jako vinný a ovocný vznikají z vykvašeného vína nebo ovocných moštů.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 4 + 6


Přidat příspěvek