Jogurty se sušeným mlékem

0
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

Dobrý den, chtěla bych znát něčí názor nebo radu. Nedávno jsem si koupila jogurt - jednalo se o Nature bílý od Zott a doma jsem zjistila, že je v něm sušené mléko. Jogurt nebyl chuťově špatný, ale proč to sušené mléko. Je to kvalitní jogurt nebo je lepší se jogurtům se sušeným mlékem vyhýbat a raději kupovat ty klasické nebo s bifi kulturou.

0
před 4 roky Bledá Tvář

Pokud je jogurt kvalitní, tak proč tam přidávat sušené mléko, že?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

katlie, když si dáš tu práci a koukneš na ostatní diskuze o jogurtech (a že jich tu je:)), tak se dozvíš možná i víc, než potřebuješ:) Sušené mléko se dává prostě pro zahuštění, samozřejmě pokud chcete 100% "přírodní" bez čehokoli navíc, být by tam nemělo, ale sušené mléko samo o sobě tolik myslím nevadí (lepší než želatina, škrob apod. ne?). Sama si kupuji jogurty, kde to sušené mléko, mě nevadí, pokud je jogurt dobrý, nevidím v tom problém, sušené mléko není ani žádné "éčko" a myslím, že žádné následky po něm mít nebudete:)

0
Obrázek uživatele Peta
před 4 roky Peta

Já bych jogurty se sušeným mlékem nevolila, nemá to tam co dělat... už je to zase nějaký prášek, za který se kdeco schová.. Vzpomeňme si na Čínu a melamin...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Péťo, jak říkám, určitě nezbytné to tam není, ale přijde mi to jako lepší, než zahuštovat to želatinou apod. Mě třeba překvapilo trochu, že sušené mléko např. bylo i v bio jogurtu, kde tím spíše bych čekala "čistý" jogurt, ale vyloženě mě tam tolik nevadí ;) (Sama bych ho tam určitě nepřidávala:D)

0
před 4 roky Olga

Souhlasim s Luckou a pristupuji k tomu stejne, i kdyz kupuji v naproste vetsine nejcasteji Hollandii

0
Obrázek uživatele 6sense
před 4 roky 6sense

:D, To protože ta reklama - Správný jogurt by měl být hustý aby se v něm držela lžíce" či tak nějak.
A) jsou zahuštěný želatinou nebo škrobem (což myslim vůbec by nemuselo být, mléko se škrobem je puding, pod zahuštěním želatinou bych si asi představil mléčnou tlačenku :D)
B) mléčná bílkovina. Je to zahuštěním syrovátkou nebo tvarohem. (většina jogurtů na trhu - hollandia, ...)
C) Sušeným mlékem (Používá Madeta, možná ještě nějací výrobci)
D) bez zahuštění (jen mléko a jogurtová kultura, jogurty moravia, možná ještě nějaké jiné a také některé smetanové se smetanou ve složení.

Další aditiva v jogurtu jsou ještě bifidokultury, které by ale měli být standartně v jogurtech obsaženy, přidávané se ale vyrábějí ze stolice plně kojených dětí. Najít jogurty bez nich dá v dnešní době taky trochu práce.

0
Obrázek uživatele Miloš Kavický
před 4 roky Miloš Kavický

Sušené mléko není zdravé, protože jsou v něm oxidované tuky. Velmi nezdravé.

0
Obrázek uživatele Miloš Kavický
před 4 roky Miloš Kavický

Správný jogurt je ten, který vám spíše nechutná!

0
Obrázek uživatele Danah
před 4 roky Danah

V jogurtu nemá sušené mléko být- to už se třeba dočkáme toho, že tam bude například namletá omítka, protože ta obsahuje hodně vápníku!

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 8 - 7


Přidat příspěvek