Jogurty Hollandia

0
Obrázek uživatele ovecka82@
před 6 lety ovecka82@

Dobrý mám, mám dotaz ohledně jogurtů s ovocem Hollandia - na obalu výrobce uvádí, že "jogurtová složka neobsahuje stabilizátory", ale již neuvádí jak je to se složkou ovocnou ... Jsou velmi chutné a kupuju je pro roční dcerku, tak chci samozřejmě jen to nej ;)

0
před 6 lety Marcela

Někde jsem četla, že jogurty od Hollandie se vyrábějí klasickou cestou, tedy tak jak se správně mají. Mléko, které naočkují plní rovnou do obalu, když je ovocný přidá se na dno ochucující složka a pak se obal uzavře víčkem, kelímky se pak přemístí do boxu, kde bývá kolem 35 stupňů. Během tří-4 hodin se uvnitř namnoží miliony jogurtových bakterií, ty se pak vrhnou na laktózu, cukr a promění jí částečně na mléčnou kyselinu, díky tomu se pak změní celá struktura mléka v hustou hmotu čili jogurt. Ještě se pak jogurt chladí na cca 6 stupňů, a pak už může putovat na pult.
Agrola prý tak vyrábí jogurty klasickou cestou bez želatin a zahušťovadel.
O ovocné složce nevím, ale jelikož mají na obale bez lepku, nemělo by to žádný stabilizátor obsahovat. Také kupuji jogurty od Hollandie, jsou poctivý a osobně jim věřím nejvíc.
Logicky jogurt za 5 kč nemůže být prostě jogurt, vyrobit to za tak malou částku nejde, proto tam cpou želatinu a škroby aby to tím zlevnili. Takže osobně věřím nejvíce Hollandii

0
Obrázek uživatele ovecka82@
před 6 lety ovecka82@

Marcelo, moc děkuju za odpověď. Je supr vědět, že se lidi zajímají o to, co jedí. Já jsem sice povoláním chemik, ale nikdy jsem se ke skutečné praxi nedostala a jak vidím, budu muset hoooodně dostudovat pokud se budu chtít vrátit po mateřské k oboru ;) Ještě jednou díky a ať se Vám daří. Alžběta

0
Obrázek uživatele Marass
před 6 lety Marass

Hollandiu jsem neměl, ale já nejvíce věřím Choceňské mlékárně, ta taky vyrábí výborné jogurty, jejich nevýhodou však je, že mají malou výrobnu, takže to nemůžou příliš expedovat :(

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

já taky přispěji troškou do mlýna. Kamarád dělá v chemické laboratoři a dělali tam rozbory jogurtů (myslím pro MF Dnes)a říkal, že jediná Holandia je opravdu kvalitní, bez chemických svinstev a barviv. Že v nich opravdu jsou ty kultury, které tam mají být... Např. taková aktivia, která se tváří jako super jogurt je prý jen (nevím jestli to řeknu přesně) zahuštěný odstředěný svinstvo napumpovaný éčkama, aby to mělo tu správnou jogurtovou chuť...

0
Obrázek uživatele 6sense
před 6 lety 6sense

Nevím jak by éčka dodávaly jogurtovou chuť, to bude spíše jiná "chemie"...
-----
Zahušťovadla v jogurtu nejsou jen škroby a želatina, ale i sušené mléko (což je nahoře špatně uvedeno, protože je v jogurtech agro-la) a mléčná bílkovina (hollandia, ...)
viz :
http://ekonomika.idnes.cz/jahodove-jogurty-se-bez-aroma-a-barviv-neobejdou-fue-/test.aspx?c=A100623_1406660_test_spi

0
před 6 lety Jiří

Jestli mohu něco napsat k těm jogurtum. Ptal jsem se v Holandii, co do těch jogurtů dávají protože jejich jog.taky kupujeme.Tato firma jogurtové bakterie kupuje od nějaké jiné firmy. Certifikáty prý mají. Volal jsem také do Agrola, firmy, která vyrabí jogurty např. pro Madetu. Agrola jogurtové kultury vyrabí sama. Jejich jogurt z nehomogenizovaného mléka v obalu ze skla je dle mého názoru ten nejlepší, jaký se tady dá koupit. Jídlo do umělé hmoty určitě nepatří. Důležité je použití kultury Lactobacillus bulgaricus, tato bakterie dělá jogurt jogurtem i když trochu s kyselou chutí. Všechno ostatní, co se jako jogurt tváří, bez této bakterie jogurtem není. Němci dělají tzv. "Mild" jogurty bez této bakterie, ty nejsou tak kyselé, ale jogurt to není v žádném případě.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 6 lety Lucka

také souhlasím, Hollandie jsou jedny z nejkvalitnějších na našem trhu k dostání, také je občas kupuji a vím, že jím opravdu jogurt, což se některé řídké tekutiny s názvem jogurt nedá kolikrát srovnávat...a kdysi byl v TV právě uveřejněn ten test na jogurty a dopadly opravdu dobře, vítězem byl však myslím zmíněný jogurt Agrola-ve skleničkách, avšak také tomu odpovídá bohužel jeho cena,ale za kvalitu se platí=)
i když dnes hodně diskatubilní - v nejlepším dojmu, že kupujeme kvalitní kolikrát zjistíme, že platíme opět za náhražky...

0
před 4 roky Majdula

Hollandia,Choceň a jihočeský od Madety ve skle jsou mojimi nejlepšími.Hollandii si kupuji bílou a doma si dělám svůj,ochucený.Přidám sušené či čerstvé ovoce,musli,na doslazení třtinový cukr či javorový sirup.Mňamka.

0
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

Hollandia - u mě vede, snad nejlepší jogurt na našem trhu. Kvalitní a chutná, kam se hrabe "předražená" activie. Když nechám hollandii překapat, mám výborný a jemný tvarůžek a syr

0
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

syrovátku vypiji. Na hollandii nedám dopustit.

0
Obrázek uživatele ◄skarabeus►
před 4 roky ◄skarabeus►

Hollandii mám rád, hlavně když je 1/2kg bílý v akci. Nedávno jsem je kupoval za 12,- Kč, čož jde. Jen v testu MFD nedopadla zrovna nejlépe. http://www.bureauveritas.cz/wps/wcm/connect/ab7c5c004b9a170f824dbb45121decce/jogurty2012.pdf?MOD=AJPERES&lmod=1408252947&CACHEID=ab7c5c004b9a170f824dbb45121decce&lmod=2084010502&lmod=2084010502&lmod=2084010502&CACHEID=d5ecf8004ac266caaf20bf69100a6fde

0
před 4 roky Helena

Hollandii konzumuji denně již několik let. S jejich výrobky jsem byla vždy spokojená.

0
Obrázek uživatele Alena
před 4 roky Alena

Nejlepší varianta, jak svému dítěti dopřát kvalitní ochucený jogurt je koupit kvalitní bílý jogurt (zmíněnou Holandii) a do ní nakrájet ovoce nebo dát domácí marmeládu (ta neobsahuje plnidla, barviva ani antibaktericidní látky).

0
Obrázek uživatele verrca
před 4 roky verrca

Hollandia a od Madety ve skle jsou podle mě nejlepší. Takže nikdo neudělá chybu tímto výběrem.

0
před 4 roky Káťa

Choceňské jogurty sice jsou výborné, ale moc tučné, takže já věřím a dávám přednost taktéž Hollandii...

0
před 4 roky Dominika

S tou madetou ve skle to nebude tak horke. Napriklad Madeta jahodova obsahuje barvivo e120, coz je cervene barvivo z rozemletych mexickych broucku, ktere zpusobuje spatnou cinnost a nepozornost deti, takze ja verim Hollandii:)

0
před 4 roky Dominika

Takze neidvejte se jen na testy, kde poradne nerozumi slozeni a kritizuji nepeknost a hrudky v jogurtu, misto kvality. Jogurty s obsahem e120 rozhodne ne, obzvlast pro deti! a jeste k tomu za 21 korun?To snad ne :)

0
před 4 roky Dominika

Takze neidvejte se jen na testy, kde poradne nerozumi slozeni a kritizuji nepeknost a hrudky v jogurtu, misto kvality. Jogurty s obsahem e120 rozhodne ne, obzvlast pro deti! a jeste k tomu za 21 korun?To snad ne :)

1
před 3 roky Petr Pánek

Re: Alena
Tak přemýšlím nad významem slova ANTIBAKTERICIDNÍ: anti = proti, bakterie = to je jasné a cidó = ničit. Takže to jsou látky, které ničí antibakteriální přísady?
A jinak k diskusi. V pestrosti stravy je zakopán pes, ne? Osobně bych radil nepreferovat pouze jeden výrobek, ale střídat výrobky vyšší cenové hladiny. Jogurt za 5,- je pochybný (pokud není v akci :-)

0
Obrázek uživatele
před 3 roky

Pokud do toho hodíte lakmus tak hned uvidíte jestli je jogurt dobrej.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 6 + 12


Přidat příspěvek