Je lepší kupovat balené plátkové sýry nebo ty, co jsou nakrájené v obchodě

0
Obrázek uživatele Irča
před 5 lety Irča

Poraďte mi, je lepší koupit ty balené nebo nakrájené plátkové sýry, jde mi o to, zda-li ty krájené jsou bez E160b.Co si myslíte, budu ráda za názor.

0
před 5 lety Dita

I ty krájené za pultem mohou obsahovat barvivo. Za pultem hlavně v supermarketech bych měla strach, že mi prodají již zkažený sýr (jen omytý, nebo jaký na to mají fígle od plísně).

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 5 lety Ivanqa

Souhlasím s Ditou, na balených si aspoň přečtu, co v nich skutečně je. Párkrát jsem se zkoušela ptát prodavaček v obchodě na složení těch krájených, ale jen krčily rameny, že nevědí a ani nebyly ochotné zajít dozadu a to složení vyhledat (a to jsem byla ve frontě jediná). Ale můžete to zkusit, třeba u Vás v obchodě budou ochotnější. U nás jsou takové starší dámy, ani nechápou, proč mě to vlastně zajímá.
Jen je škoda, že balené sýry opět vychází dráž než ty krájené za pultem...

0
Obrázek uživatele amazonit
před 5 lety amazonit

U balených vím datum spotřeby, složení, u krájených je to horší. Tam si člověk nemůže být nikdy jistý, snad jedině u sýrů, které se hodně prodávají a ,,neleží" na prodejně. Hlavně ty drahé, které se velmi málo prodávají,jistě nebudou chtít obchodníci vyhazovat a nějak jim k čerstvosti ,,pomohou".

0
Obrázek uživatele pverus@
před 5 lety pverus@

Přesně, balené jsou dražší, ale mám "jistotu", že někde na pultu neleží nakrájené týden, a nejen to co mezi nimi člověk při příchodu domů najde!!!

0
před 3 roky Jitka

Jen mi není jasné, jak mohou být balené sýry tak trvanlivé (např. 3 měsíce), ačkoliv ve složení nemusí být uvedena žádná éčka. Že by vakuace stačila?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

Přidám zkušenost z obchodu Alb..., možná jsem jen pozadu a nevšimla si toho již dříve, ale dnes mi zavrtalo hlavou - co je za "novinku" prodávat plátkový sýr s kulturou L.Casei...? Samozřejmě mi hned naskočily Danone výrobky a jeho úžasné kultury - také jste už někdo postřehl tyto sýry s unikátní kulturou L. Casei, kterým se hrdě pyšní i v názvu? :-)
/Jen tak mimo, stál okolo 19,-/kg/

0
Obrázek uživatele verrca
před 3 roky verrca

Sýry jsou dlouho trvanlivé, stačí se podívat do obchodů se sýrem, kde mají sýry i dva roky staré.

Jinak, taky kupujeme jen balené sýry. Nikdy nevíte, jak na nebalené chrchlají prodavačky, jak dlouho je tam mají nebo zda je neomyjou.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

Tohle vše vím, sama se v potravinářském průmyslu celkem pohybuji, ale dotaz zněl trochu jinak :))

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 3 roky Sunriska

Laktobacily se běžně přidávají do jogurtů jakožto probiotická kultura, která pozitivně ovlivňuje střevní trakt (a dle reklam i imunitu, i když je to pouhá fáma..) V sýrech jsem se s tím ještě nesetkala, ale je pravda, že teď je prakticky nekupuju, jenom občas kozí a bio. Pravděpodobně je to další obchodní tah, jak přesvědčit zákazníka, že koupí tohoto výrobku udělá pro své zdraví maximum..:D 

0
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

Sunriska: jo, to jsem chtěla slyšet :D Přesně to si také myslím... A úmyslně dají název kultury i do jména sýru.. Něco jako když úžasné jogurtíky pro děti obsahují tolik potřebný vitamín D - a mají ho tolik pouze ony... až na fakt, že vit.D je ve všech mléčných výrobcích, jako součást mléka...
No, schválně by mě zajímalo, jak moc se prodával :D

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 3 roky Sunriska

Ještě je otázka, jestli se tím vitamínem fortifikují, čili uměle se tam přidává, stejně jako do sýrů přidávají Laktobacila. Pak ho obsahují o nějaký ten mikrogram víc. Ale pořád je to marketingový tah aneb jak udělat z komára velblouda..:D 
Jako tuhle: koukám na složení už nevím čeho a čtu - "obsahuje přírodní sladidla a sladidla". Výrobce upozorní na to, že část sladidel je přírodní, ale proč stejným způsobem neupozorní, že ta druhá část jsou sladidla chemická ??? Je to jenom slovíčkaření, ale dnes to funguje tak, že dobrý obchodník musí skvěle ovládat i psychologii. 

0
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

To máš naprostou pravdu! Ono totiž zákazníka - většinu zákazníků . uspokojí fakt, že tam jsou ta sladila i přírodní, i kdyby tam bylo jen jedno jediné.. možná zvláštní pocit toho, že dělají něco pro své zdraví.Ale vše je pořád jen dokola, neznalosti lidí a vypočítavost a chytrost prodejců>výrobců;)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 10 + 11


Přidat příspěvek