Jaká hořčice?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Chtěla bych poradit nějakou dobrou hořčici (nejméně škodlivou a "umělou"). Stále pátrám a nevím, jakou je nejlepší zvolit. Ráda si nechám poradit vaší ozkoušenou značku.
A pak ještě, hořčice se obecně moc nedoporučuje, ale čím je tak "škodlivá"? Je to obsahem soli? octu? Nebo spíš je to tím, že si jí většinou dopřáváme k tučným jídlům?
Hořčičné semínko přeci samo o sobě není snad ničím špatným.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Hořčice je bohužel výrobek, známý tím, že obsahuje kyselinu benzoovou nebo benzoan sodný, a tyhle chemické látky jsou vysoce podezřelé z karcinogenity.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Aha a jsou tedy k dostání i nějaké bez toho? Aspoň už vím, na co dát při výběru hlavně bacha.

0
Obrázek uživatele 6sense
před 5 lety 6sense

Dříve jsem si kupoval tuto
http://www.chemievjidle.cz/horcice/snico-horcice-specialni-s-krenem-snico
ale teď už jsem přešel na vlastní, je levnější, lepší a pálivější...
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=10342

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Ohledně té první, kupuji si stejnou-respektive ne s křenem ale s feferony, tam mě ale trochu zarazil ten izoglukozový sirup. Zní docela chemicky:) Jinak mi ale tyhle značky hořčic přišly dalším složením taky v pohodě. Hlavně v nich tedy není ten benzoan.
Ale možná teda zkusím taky vlastní, už jsem dělala domácí snad vše na co si vzpomenete, jen ne hořčici:-))

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 5 lety Sunriska

Hořčici používáme vyjímečně, ale když už tak tuto: http://www.chemievjidle.cz/horcice/plnotucna-horcice-bez-chemicke-konzervace-alba

0
před 5 lety Jitka

V Lidlu mají hořčici bez benzoanu. Název si nepamatuji,už jsem jí dlouho nekupovala,protože jsem objevila výbornu hned za hranicemi v Německu a je dokonce ve skle. Ale ta z Lidlu je chuťově také dobrá.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jitka: a nenašla by jste ani nějaký odkaz na netu na ty výrobky? Do Lidlu moc nechodím, tak ani nevím, jaké tam prodávají, ale děkuju za tip.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Ještě mě zaujala ta výroba domácí hořčice, co jsem koukala na internetu, tak moc receptů na domácí hořčici není, našla jsem asi jen celkově 3, max. 4, ale chtěla jsem se zeptat, myslíte, že by se to dalo i z mého domácího jablečného octa?:)

0
před 5 lety Jitka

Tak jsem koukala a prý obsahuje nějaké nebezpečné barvivo.Tak nevím,zůstanu u té německé.Ještě se asi taky budu muset podívat na to barvivo.

0
0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 5 lety happy.lenulka@

tak to mě fakt nenapadlo, že i do hořčice cpou éčka... jsem si říkala, že je to jen hořčičný semínko, trochu octa a případně cukr, ale že je tam benzoát sodný? A hle... i ta moje v lednici s přelepkou "Klasa" je s benzoátem... už je v koši.. :-/ budu muset asi navštívit DM a koupit si něco od Alnatury

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

No paráda, tak tam ta žluť snad nenadělá moc neplechy;)

Leňulka: přesně tak, byla jsem úplně stejného názoru, pořád jsem si říkala, proč by byla tak "škodlivá", když jde o hořčičné semínko, ocet, vodu... no, chce to mít oči dokořán u všeho. Já taky často u svých "ověřených" po čase narazila na různá éčka a jiné blafy (třeba u sýru-označen BIO, výborný, ale nedávno jsem zjistila, že už i tam ho obarvují...):(
Lenčo, když by jste objevila něco v tom DM, tak budu ráda, když písnete, asi bych vás následovala, protože je docela těžké najít dobrou hořčici bez benzoátu:(

0
Obrázek uživatele jaroslavaharychova@
před 5 lety jaroslavaharychova@

Moc ráda dám tip na hořčici bez benzoanu sodného prodávají v Bille v kelímku bohužel si nepamatuji značku,ale když si přečtete složení určitě na ní narazíte.

0
před 5 lety Jitka

Právě že v té hořčici z Lidlu už ta žluť není, aspoň podle těchto stránek. Místo toho je tam kurkumin.

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

Lucko: pozor na to, Bio neznamená bez éček a barviv.... mně manžel občas říká, nečti to nebo to zase nebudeš jíst :-(

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jana: samozřejmě, vím že bio nerovná se bez éček, ale když vezmu v úvahu, že i úplně klasické sýry jsou třeba bez barviv, tak mě jen zamrzelo, že dali výrobci to barvivo zrovna do toho s onačením bio (i když jak píšu, bio nezaručí složení bez konzervantů ani barviv ;-)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Tý jo, jinak to vidím teda opět chodit chodit chodit a pátrat po jedné ideální hořčici v márketech:-D

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 5 lety happy.lenulka@

Lucka: Tak v DM mají bez éčkovou značky Alnatura. Je taková pikantnější, ale moc dobrá. Něco mezi dijonskou a klasickou plnotučnou ;-)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Lenulka: ua, tak nakonec vypravit se do DM:) a jen se zeptám, náhodou tady v databázi není? Že bych aspoň nemusela pátrat a šla na jistotku:-)

0
před 5 lety Alena Beránková

Dobrý den, moc prosím věnujte minutku svého času na vyplnění mého dotazníku, který se týká produktů zdravé výživy. Stačí jen zkopírovat následující odkaz: http://produkty-zdrave-vyzivy.vyplnto.cz .Budu Vám moc vděčná. Alena Beránková

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Tesco stahuje dětské hořčice... ne, že bych byla překvapená:D Tam teda určitě hledat hořčici nepůjdu:D
A to jsem ani nevěděla, že existuje dětská už i hořčice (co na ní asi mohlo být dětského a pro dítě vhodného?:D)

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 5 lety happy.lenulka@

Luci náhodou jsem teď v tescu sehnala 2 hořčice a obě jsou bez éček a konzervantů... je to krémžská od BONECO (cca 12kč, to větší balení).
a plnotučná od ALBA plus (cca 9 kč, to větší balení).
když člověk hledá, tak občas narazí i na věci, které ho překvapí ;-)

0
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

Lucka: no to se veme normální hořčice, narve se do ní tak deset éček a pak je pro děti :D

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

No ne, opravdu? Sakra sakra, tak se tam snad nakonec přece vydám:D
Já jsem nakonec ještě předevčírem koupila i hořčičná semínka, vzala jsem 4 balení od Vitany, že bych zkusila udělat tu domácí, ale nevěděla jsem na kolik množství to tak mám počítat.
Zatím s tím váhám, přece jenom o domácí hořčici toho na internetu moc není a zkušenosti nebo přímo návod na výrobu taky ne:)
Aby z toho vůbec vzniklo něco jedlého:D
(Tesco to jistí:D)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

vercounek: to jo, na dětské cereálie udělaj lákavý obrázek se zvířátky a chutnými lupínky, na dětskou šunku roztomilé děcko se salámkem, ale jak chtěly proboha lákat na hořčici:D že by krásně žluťoučkým hořčičným semínkem:D

0
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

no aby si mohli namáčet dětské párky asi :) já sem tedy dětskou hořčici ještě neviděla, ale už ten název mě odrazuje jako všechno "pro děti"

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

to já taky ne, taky jsem byla docela překvapená že děti mají už i své hořčice=D ale taky mě trochu zarazilo, že to bylo zrovna od značky Boneco, která má jinak hořčice docela dobré (kupuji od ní s feferonky nebo tu křenovou) a ty jsou bez benzoanů.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Zrovna čtu článek o hořčici, píši tu i o naklíčených semenech hořčice. Měl jste je už někdo?

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 5 lety happy.lenulka@

ahoj luci. naklíčenou hořčici jím celkem pravidelně. kupuji tuto směs http://sonnentor.cz/sonnentor_cz/produkty/kysele_pikantni/seminka_k_naklicovani/klicivy_mix/%28search%29/1/%28car%29/1 kde je kromě hořčice ještě alfa alfa, řeřicha a pískavice. naklíčuji 2 misky týdně a můžu ti říct, že na chleba je to luxusní ... je to mnohem lepší než samotná řeřicha ;-) a za tu cenu je toho opravdu strašně moc (vem v potaz že normálně sáček řeřichy má 7g a stojí 12Kč, toto váží 120g a stojí okolo 40 Kč - kupuju ve zdravce za 37!) takže to máš na rok ;-)
doporučuji

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Leni, děkuji moc za tip, určitě se po té směsi podívám, já mám totiž doma nakoupené asi 3 balení pytlíčků (od Vitany) klasických hořčičných kuliček - původně jsem chtěla dělat domácí hořčici, pak jsem si ale přečetla ten článek, myslela jsem, že můžu dát klasicky i ty semínka, mělo by to být snad stejné ne?
Ale po tomhle se určitě podívám, navíc jak píšeš, tohle není nic, co by mě snad mělo zruinovat a vzhledem k tomu, jak dlouho mě vydrží řeřicha, tohle budu mít až do důchodu - jestli se ho tady dožiju:D

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=903
Tak pozor na ní, zase se jen potvrzuje, že ne všechno co výrobci uvádí je pravda!:/ Achjo...

0
Obrázek uživatele bartson
před 5 lety bartson

Lucka: hezký, v dnešní době aby opravdu člověk než něco strčí do huby, tak si zkontroloval všechny webovky jestli tomu může věřit a stejně nemá stoprocentní jistotu :(

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 5 lety mrkvicka

Takový chleba s máslem a hořčicí! Vždyž to je pochoutka! Hořčici kupuji v lídlu, tak snad kupuji tu správnou :)

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

bartson: je na čase vrátit se k pojídaní kořínků a vlastnoručně ulovené potravě:D Tam snad hrozí nejmenší nebezpečí:D
Je to fakt děs dneska :(

0
před 4 roky baBKa

Je chválihodné, že jste opatrni na to co jíte. Můj zesnulý manžel (vysokoškolský profesor) přednášel obory jakost potravin a výživu člověka. Jakmile bylo povinnosti uveřejňovat na etiketách složení obsahu, byl zaplaven telefonáty, dopisy a meily. Jeho oblíbené rčení bylo: přece toho nebudete jíst metráky. ČR bylo vždy zemí s velmi dobrou ochranou potravin. Jak je to nyní, když jsme se otevřeli světu, si už netroufám tvrdit. I za mého mládí, byly některá jídla pro děti nevhodná a to žádná "éčka" ještě neexistovala. To bychom nemohli jíst a pít nic, vlastně ani dýchat. Vždyť i cukr by mohl v nadměrném množství člověka zabít - je to chemikalie. Rada - všeho s mírou.

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Domácí hořčice: Hořčičná semínka, voda, jablečný ocet, trochu nerafinované soli, kdo chce, tak cukru.  Namlet a promíchat. A je to. Popř.  i jiné koření. Mě chutná s přidáním kmínu. Po té z krámu mi nějak není dobře. Nevím jestli to dělaj rafinované suroviny nebo kvasný ocet. Nebo je to v mojí hlavě:)
 

1
Obrázek uživatele Lucka
0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Pro někoho může být dobrou inspirací. Je vidět, že na tom nic není.

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Já dělal hořčici z hřčičných semínek, olivového oleje, a česneku. Ocet jsem dal jen pár kapek na chuť. Osolil, opepřil. Hořčičná semínka, protože nemám mlýnek na mák, jsem pomlel v tříštivém mlýnku na kávu (který používám hlavně na různá semínka). Dá se místo česneku použít křen. Byla moc dobrá. Kdysi jsme dělali i hořčici z cuket.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 4 - 1


Přidat příspěvek