Hraška

0
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

Koupila jsem si hrašku, ale teď trošká váhám, nesmažím, tudíž jí na obalování nevyužiji, kam všude ji lze tedy dát? Dá se jíist i samotná třeba v pomazánkách apod.?
Budu ráda za úplně všechny tipy, co s ní lze v kuchyni kouzlit =)

1
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Zahušťování polévek. Lepší než mouka. Náhrada vajec pro veganslká jídla (aby těsto "drželo") atd.
http://www.ceria.cz/index.php/produkty/hraska
Ano, i pomazánky jsme z ní dělali.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

Polévky skoro nevařím, ale možná to tedy zkusím někdy jako náhradu za vajíčka, snad se mi to nerozpadne=)

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

Jinak na oficiálních stránkách nějaké jsou taky: http://www.ceria.cz/index.php/recepty

1
Obrázek uživatele Sunriska
před 3 roky Sunriska

Lucko, pomazánky jsou z Hrašky moc dobré a můžeš si do ní přimíchat to, co máš ráda v klasických sýrových. Dělala jsem i karbanátky nebo jde zapéct se zeleninou, houbama..no, prostě prakticky, co tě napadne..:) 

0
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

Tak ty karbanátky vypadají skvěle, asi je vyzkouším =)

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 3 roky Sunriska

To rozhodně a můžeš na to použít jakoukoliv zeleninu, třeba když ti zůstanou nějaké zbytky a už nevíš, co s tím...:)

0
Obrázek uživatele Anywetta@
před 3 roky Anywetta@

Já dělám halušky z hrašky (žitná mouka, hraška a voda).

1
Obrázek uživatele Lucka
před 3 roky Lucka

Tak jsem nakonec stejně improvizovala a vytvořila si doma úžasné veganské zdravě "nezdravé" jídlo alá smažák :D
Přírodní chilli rýže s česnekem a uzeným tempehem v hraškovém kabátku, musím říct, že jsem si dlouho nepochutnala a taky se přiznám, že jsem asi "čuně", ale snědla jsem celou 1/2 pytlíku Hrašky jen tak samotou :D Je to fakt dobře vychucená směs... :D
(Vhodné pro vegany, vegetariány i masojedlíky:))

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 + 8


Přidat příspěvek