hořčice

0
před 9 lety Stáňa

Dobrý den , prosím, jak si vyložit tvrzení výrobce hořčice Hausgold , že je bez chemické konzervace a přitom tam stojí, že obsahuje barvivo tartazin a žluť sy ?

0
před 9 lety Petr Janků

Myslím, že jde o hru se slovíčky. Píší, že chemicky nekonzervují, ale o tom, že chemicky barví (přibarvují), nepíší... :-) Takže nelžou, jen neříkají vše.

0
před 9 lety kotisa

Ani bych to nepovažoval za hru se slovíčky, o barvivech prostě nebyla řeč, jen o konzervaci. E102 (Tartrazin) a E110 (Žluť SY) patřej do barviv a sou jako barviva použitý, s konzervací chemickou/nechemickou to prostě nemá nic společnýho.

0
před 8 lety Tom

Když jsem hledal normální hořčici, která by neobsahovala ani konzervanty, ani barviva, našel jsem na trhu jedinou - Královská hořčice, výrobce Snico Slovensko. Výrobce, který podobně nabízel hořčici bez konzervantů, ale s barvivy, mi sdělil, že to musí barvit, že jim to lidi jinak vraceli.

0
před 8 lety Rudolf

Ano, zvyk je železná košile a už jsme si za ta léta tak nějak zvykli, jak má která potravina vypadat a tím je to horší. Pro výrobce je to jasné, pokud udělá změnu, která povede k tomu, že výrobek vypadá nebo chutná malinko jinak, ihned se mu odrazí na zisku a to je problém. Takže když bude mít hořčice vybledlou nevábnou barvu, tak když si ji průměrný spotřebitel koupí, první co ho napadne, že je to nějaká divná, možná zkažená, možná nepovedená, možná ošizená - hořčice. Ale jen proto, že výrobce nepoužil barviva. Zákazník příště půjde a koupí si tu výbornou žluťoučkou hořčici, protože bude mít při její konzumaci dobrý pocit, že jí něco dobrého. Ano, je to trochu laciný trik, ale na druhou stranu je prokázané, že jíme i očima. A to výrobci moc dobře vědí. Existuje mnoho studií a pokusů, které prokázaly, že dvě naprosto chuťově identické potraviny (a je jedno jestli je to džus, hořčice, bonbón) chutnají jednomu člověku pocitově jinak, jenom na základě jejich barvy (další vliv má třeba struktura, tj. jestli je potravina křupavá nebo spíš měkká, apod...). Jak jsem ale psal na začátku, zvyk je železná košile, to neznamená, že se s tím nedá nic dělat. Jsme lidi, myslící bytosti a pokud použijeme dar, který nás odlišuje od ostatních živočichů na této planetě, tak se nám podaří přesvědčit a "přeprogramovat" náš mozek, že ta ne-žlutá hořčice je vlastně dobrá a chutná nám. A ono to zase nedá tolik práce, když si uvědomíme, že chuťově jsou na tom ty hořčice stejně a naopak mám dobrý pocit z toho, že nejím potravinu s dalšími přidanými chemickými látkami.

0
před 7 lety Martina

E102 ani E110 nejsou konzervanty, takze nic spatneho na obale vyrobce neuvedl. Proste jen napsal, ze nepouzil konzervanty. To je jako byste meli zluty obrazek a vyrobce by napsal bez pridane modre barvy a vy se desne divili jak je mozne, ze si dovolil napsat, ze je to bez modre barvy, kdyz je tam zluta. barviva nekonzervuji, tudiz nejsou konzervanty a tudiz nevidim poblem tam kde vy.

0
před 7 lety Veronika

Zdravím,to je velká pravda že jíme očima,ale taky je pravda že všechno jde když se chce!Našla jsem hořčici která nemá žádnou újmu na barvě ani chuti a je bez konzervantů i skodných barviv.Vyrábí ji "špak" a jmenuje se vídeňská.Obsahuje kromě bežných nutných surovin jako je voda,semínko,sůl,koření,cukr...pouze jediné barvivo a to je riboflavín,to je jak známo jen vitamín B.Našla jsem dokonce i kremžskou od BONECA a ta nemá žádné barvivo ani éčko.Chutově jsou obě výborné a mám lepší pocit když je jím nebo když je přidám do jidla které jí mojé dítě.Takže výrobci se jen musí snažit najít jinou variantu a ono to půjde!!

0
před 7 lety Dana

Já kupuji francouzskou dijonskoui horcici maillee, je vyborna a bez ecek:-)

0
Obrázek uživatele Marass
před 7 lety Marass

Měl jsem hořčici jak Tom , byla lepší než éčková :)

0
Obrázek uživatele 6sense
před 7 lety 6sense

To já zas tak na tu chuť nejsem zásaditej. Zrovna nedávno jsem se stal odpůrce označení klasa, nejradši bych ty lidi z klasa poslal do pr..., hlavně že hlásají že to neni o tom jak co vypadá, ale o chuti. - hlavně že mají jejich označení chemický poděbradky se sladidly :D. Mě jde spíš o složení, aby byla bez éček, v hořčici potřebuju hodně hořčice, která je dobrá na trávení. Ještě ale hledam nějaký strouhaný křen, na nějaký grilovačky, ale všude co jsem zatim viděl jsou s konzervanty :(

0
před 7 lety honajz

Křen bez éček taky marně sháním... Ale SNICO vyrábí aspoň křenovou hořčici, a ta je bez konzervantů i barviv. Dá se koupit v Bille a stojí kolem dvaceti korun tuším.

0
před 7 lety Martínečka

Křen bez éček se dá sehnat v zelenině, dá se koupit jako kořen, pokud máte možnost si křen nakopat, vřele doporučuji. Křen přímo z louky má grády.

0
před 7 lety uzree-l

Dobrý hořčice je od Boneca- ta grilovací, a hodí se nejen ke grilu.

0
Obrázek uživatele 6sense
před 7 lety 6sense

Křen nalezen :), v obchodu Marks & Spencer, nafotím pošlu ;). Jestli na jejich prodejny narazíte, určitě doporučuji nahlédnout dovnitř ;). - min. křen a žvýkačky bez cukru jsem nikde jinde neviděl s éčky stejného či menšího skóre...

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Koupil jsem hořčici plnotučnou i kremžskou bez chemické konzervace, plnotučná je obarvena kurkuminem což je bezpečná přísada, výrobce Alba plus.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Obal: sklo malá omnia

0
před 6 lety anonym

Doporučuju hořčici Snico. Je bez barviv i bez konzervantů a chutná skvěle. Obsahuje opravdu jen přírodní suroviny.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 1 + 5


Přidat příspěvek