Cukr v limonádě s kolovou příchutí :-)

0
Obrázek uživatele Frodik
před 5 lety Frodik

Nechtěl jsem v titulku přímo raději jmenovat, ale obecně to platí o všech sladkých limonádách....

Co se stane během jedné hodiny po vypití plechovky limonády ?

po 10 minutách: 10 lžiček cukru zasáhlo váš systém, což je 100 procent z vašeho doporučeného denního příjmu. Normálně byste zvraceli z takového příjmu, ale kyselina fosforečná sníží dostatečně chuť, aby byla snesitelná.

po 20 minutách: Hladina cukru v krvi vystřelí raketově nahoru. Slinivka břišní se snaží maximalizovat produkci inzulínu, aby vysoká hladina cukru začala měnit do tuku.

po 40 minutách: Jak vaše tělo absorbuje všechen kofein, vaše zorničky se rozšiřují, krevní tlak stoupá, a vaše játra pumpují více cukru do krve. Adenosinové receptory v mozku jsou blokovány a brání tak pocitu únavy a vlastně nevíte jak vám ve skutečnosti je.

po 45 minutách: Vaše tělo zvyšuje produkci dopaminu, což způsobuje pocit radosti a zvyšuje návykovost nápoje. Tato fyzicko-psychická odpověď pracuje stejným způsobem jako třeba u heroinu.

po 60 minutách: Kyselina fosforečná váže vápník, hořčík a zinek v dolní části střeva, což ještě více oživuje metabolismus. Vysoké dávky cukru a umělých sladidel znásobí tento účinek a zvýší vylučování vápníku močí. Močopudné účinky kofeinu vstupují do hry. (Musíte jít na WC!) Vaše tělo vyloučí vázaný vápník, hořčík a zinek, který by jinak směřoval do vašich kostí. A také vyloučíte sodík, elektrolyty a vodu. Vaše tělo vyloučilo vodu, která byla obsažena v limonádě. Ta v tomto procesu byla plná živin a minerálních látek, které by vaše tělo jinak použilo ke své hydrataci a nebo stavbě buněk těla, kostí, zubů...

Cukrová havárie začíná. Můžete začít cítit podráždění a / nebo únavu. Začnete se cítit na dně. Čas na další dávku ?

Odkaz na příspěvek v originále: https://plus.google.com/110401623246995300898/posts/PHwxyWdt6jf

0
Obrázek uživatele Frodik
před 5 lety Frodik

K prvnímu příspěvku mi nešli přidat fotografie, takže ještě takových pár ilustračních k tématu přikládám....

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

ten obrázek by mohl pochopit i totální zabedněnec...včera se kamarádka pozastavovala nad tím, že jsem si dala 1 cukr do kafe... ale pila jsem celý večer vodu... za to ona vypila 3 vína a 3 Pepsi...přitom normálně nesladím, ale prostě na mě přišla chuŤ na sladké... sladit prý není zdravé :-)
teprve teď mi došlo jak je to úsměvné,ale já už nějak vzdala někomu něco vysvětlovat...

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Frodik velmi dobrý a kvalitní příspěvek.
Jana děkuji že jsem se mohla ráno zasmát, hned má člověk jinou náladu. Je to opravdu úsměvné.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Wow, moc by mě zajímalo, jak by reagovaly matičky, které pravidelně zásobují své ratolesti takovýma fajnovýma limčama. Je to až neuvěřitelné, co takový zdánlivě nevinný nápoj dokáže.
Nehledě na fakt, že málokdo zůstaně u jedné skleničky...

0
před 5 lety zoran

coca cola je limonáda s colovou příchutí,tudíž opět v čechách žádná pravá coca cola,ale za pěkný peníze

0
před 5 lety Snipp

Poněkud přehnaný. Po deseti lžičkách cukru se nezvrací. A kdyby se mělo zvracet, tak to rozhodně nepřekryje fosforečná. S inzulinem to je pravda, ale když si dáte rohlík, tak je to podobné. Nevyletí tak vysoko, ale zase se drží mnohem déle. To vyplavování vápníku taky není tak žhavé. Pokud pijete kolu pravidelně a často, tak by se to mohlo projevit, ale sklenička za týden vám nic neudělá. Když na to přijde fosforečnany jsou jednou ze základních sloučenin v našem tělě. Bez nich bychom zemřeli asi do dvou minut. Jinak, nechápu co znamená vyloučit elektrolyty? No a k tomu působení dopaminu, to byste se museli přestat i smát, Při smíchu a štastné náladě se také vyplavuje návykový dopamin. Takže nic neobvyklého. A pro zorana, pravá koka kola to samozřejmě je, stejně jako např Držkovský chléb se musí značit pšeničnožitný chléb, tak kokakola se musí značit jako limonáda s kolovou příchutí. To je jenom racionální, sjednocené označení, aby každý hned věděl s čím má tu čest.

0
před 5 lety Alča

Přesně tak, Snippe - souhlasím. Lidi,nepřehánějte to zas. Coca cola obsahuje hodně cukru, to víme, že to není nic zdravého také víme.... Kdyby někdo zvracel po 10 lžičkách cukru,zvrací asi celý národ. Kávu si sice neosladíte, colu si nedáte, ale co tákhle zákusek k tomu a proč ne rovnou dva, co? To si určitě někdo z vás dá - a kolik je v tom cukru, stabilizátorů aj. éček, už neřešíte. Hlavně, že kámoška vypila colu.... Lidi vzpamatujte se a řiďte se tím: všeho s mírou a nebudeme nadále tloustnout jako národ. Jinak mám dvě děti a samozřejmě už colu měli - myslím Lucko, že ještě nemáš děti, protože bys tu jinak tak neplácala. Samozřejmě by mě nenapadlo jim colu nabízet, spíš se vždy snažím, aby nezahlédly etiketu - funguje to jak magnet. Ale jak se vyhneš tomu, když jsou se školkou na výletě a učitelka to koupí všem. Vše prostě neuhlídáš....

0
před 5 lety Dita

A pak máme v nemocnice narvané k prasknutí, invalidů jako nebylo ani po 2. světové, ...no já to pít nebudu, pokud to někdo potřebuje k životu ať si dá.

0
před 5 lety Snipp

No pít to nemusíte, to vás nikdo nenutí. Plné nemocnice souvisí i s tím, že dnes umíme zjistit mnohem více nemocí, ze kterých se následně léčíme. Ale to nesouvisí s cocacolou. Jasně, obezita je problém, ale při umírněné konzumaci není ani nejmenší problém.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Ano, v 21. století paradoxně lidé nejsou zdravější a šťastnější, navzdory všem technologiím. :-)))Dožívají se opravdu vyššího věku nebo je to blábol? I děti už bývají pacienti,pravidelně polykající prášky:tak kam jsme se to dostali? Šidí se ve všem- proč ne v jídle? Každý týden se provalí nějaký průšvih s potravinami...jsme zvykáni na umělou stravu jak kosmonauti.

0
před 5 lety Dita

Můj bratránek na pití koly dojel, ani ne třicítka na krku a je léčenej jak kdyby mu bylo 60. Mě to za ty problémy nestojí. Ano, záleží na množstvím a není to jen na cole, ale když to všechno s tím co ještě jí spojím, už nemůže vzniknout nic dobrého a tělo si prostě jednoho dne musí zařvat - a taky zařvalo, no trvalo to asi 15 let. Každý jsme jiný a individuální, každý snese várku škodlivin v jiném množství. Kdo ale o sobě může říct, kdy mu ten jeho soudek přeteče a skončí v léčení. Lidé jsou nemocnější a v čím dál mladším věku, stačí se jen porozhlédnout a položit si otázku čím to je.
Souhlas s Danah.

0
před 5 lety Snipp

Já myslím, že je to celkově na delší diskuzi. Jako zdravější určitě jsme, stejně jako se déle dožíváme. Štěstí je individuální zálžitost, ale kdybychom si zkusili život tak před 150-200 lety, asi bychom se rádi vrátili do naší doby. Svoje nemoci bohužel dopředu neznáme. Částečně můžeme jejich příchod určitě ovlivnit. Žít zdravě je určitě dobré, jenže se těžko určuje co je zdravé, hlavně v potravě. Pohyb je zdravý určitě, ale s potravou už je to složitější.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Stále ještě se dá vybrat z toho zbytku průmyslem nedotčených potravin ty zdravé. Jen proto,že jich ubývá a víc a víc se vyrábí ve fabrikách, neznamená, že neexistují. Jistě je to složitější- náročné na čas, peníze, elán i znalosti-informace. Ne každý na to má.

0
před 5 lety Snipp

Já jsem to ale myslel tak, že právě potraviny dnešní, tedy průmyslově zpracované, jsou vhodné a při konzumaci ve vhodném množství i zdravotně nezávadné. Jsou hygienicky čisté, jsou kontrolované a nutričně poměrně vyvážené. Navíc jejich kvalita a složení je přesně známé a trvalé. Není to od várky k várce. Domácí uzenář těžko zajistí aby se uzeniny vždy vyudily přesně stejným množstvím kouře a obsahovaly stejné množství kancerogenů. Neříkám že to je špatné, taky si občas koupím uzenku někde ve dvoře nebo na trhu, ale mám dost strach ze špatného skladování na různých těchto farmářských a jiných trzích. Navíc chuťový rozdíl je většinou minimální. Jsou výrobky , které jsou opravdu výrazně lepší ze dvora, ale stejně tak jsou jiné výrobky, které seženete nejlepší jedině v supermarketu od nadnárodní značky.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Já průmyslovým potravinám nefandím, a naopak lituju městské obyvatele, co jsou opravdu odkázáni na supermarkety: ti pak nepoznají chuť a vůni čerstvého ovoce a zeleniny- vše je celoroční, kdovíjak staré- pochopitelně chemicky ošetřeno, neb to obvykle připlulo z dáli. Celoročně stejně vysoká cena. Chudáci děti- ty jsou na chemikálie velmi citlivé. Stejně jako si jejich organizmus neporadí s alkoholem, neporadí si i s jinými přídavnými látkami. Každý organizmus je jiný a má citlivé místo jinde. Mám smůlu, že pamatuji lepší časy-kdy ještě na lidech záleželo a nekrmili se něčím, za co se i výrobce stydí uvést to na obale,aby nevznikla panika,že...V jednom pořadu zaznělo, že ve Velké Británii trpí atopickým ekzémem každé páté dítě! To je šílené množství dětí s narušenou imunitou. To jsou důsledky.

0
před 5 lety Dita

Připomíná mi to rozhovor s kuřákem, který jsem měla před mnoha a mnoha lety. Taky si obhajoval to svoje kouřeníčko a věta na něco se umřít musí taky zazněla, obhajoval to takovým způsobem, že v rozhovoru nemělo smysl pokračovat a proto je toto můj poslední příspěvek k tomuto tématu. Umřel na rakovinu, ani mu nebylo 60, jeho psychika a bolesti nic k závidění, a najednou obrátil. A proto se tu dohadovat nemá smysl. Myslete si, že jsou nezávadné, já jen mám asi lépe otevřené oči a jíst to odmítám, dokud je ještě výběr potravin.
Jak píše Danah, ovoce a zelenina voní, není nad čerstvě utržené někde z okolí nebo kdo má štěstí tak ze zahrádky, v supermarketu ji opravdu nenajdete. Rozdíl v chuti je u mě obrovský ne minimální.

0
před 5 lety Jitka

Opravdu žasnu nad tvrzením, že průmyslově vyráběné potraviny jsou nutričně vyvážené. Vždyť právě zpracováním ve velkovýrobě většina potravin ztratí výživovou hodnotu. Pak se musí uměle přídávat vitamíny. Souhlasím s tím, že nejlepší ovoce je čerstvě utržené. Pamatuji si to ze svého dětství, kdy jsem žila s rodiči v baráčku se zahradou. Dnes bydlím v paneláku a jsem odkázaná na supermarkety. Rajčata si pěstuji na okně, bylinky také. Nic jiného bohužel doma nevypěstuji. Nakupuji zeleninu i u stánku, ale nejsem přesvědčená o tom, že je to vždy zelenina tuzemská. Jinak denně vařím, polotovar bych do pusy nevzala.

0
před 2 roky Talaniel

No, hehe trochu starý téma na oživení, ale přesto :-) Když si dáte pozor, tak i v supermarketu se dá koupit dobře. Třeba v albertu kupuji jablka - na cenovce je původ ČR (takže žádné nedozrálé mrchy z Brazílie) a krásně voní, jsou šťavnatá a sladká.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 + 12


Přidat příspěvek