Cukr

0
před 10 měsíci Honza

Ahoj,
řeším otázku, proč je težší cukr krupice/krystal ve stejném objemu oproti cukru moučka.
Logicky bych si řekl, že v moučce jsou menší krystaly a tím pádem míň vzduchu a z toho mi vychází, že by měl být težší moučka. Takže proč není? :D
Ještě pro přesnost - složení je stejné = stejná chem. látka (sacharóza).
Co vy na to?

0
před 10 měsíci klik

Co jsem tušil, to se potvrdilo po přečtení složení cukru moučka: je to směs cukru, protihrudkujících a protispékavých látek, a dokonce škrobu. V moučkovém cukru se škrob lehce schová, v krystalovém už hůř. Škrob je lehoučký. Náhražky jsou všude, kde to jde.

0
před 10 měsíci Honza

Zní to logicky, díky! Takže radši vzít krystal a pěkně v mixéru udělat moučku, když už jíst cukr...

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 10 - 4


Přidat příspěvek