Čokoláda zabalená do hliníku

0
před 5 lety Dita

Co si myslíte o hliníku do kterých je čokoláda balena. Po přečtení knížky Doba jedová se hliníku vyhýbám obloukem, na druhou stranu čokoládu mám moc ráda. Ty kvalitní co jsem hledala jsou všechny zabaleny do hliníku. Zajímalo by mě zda při konzumaci čokolády jím i hliník nebo se při tomto kontaktu vůbec do čokolády nedostane.

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

A já bych prosila o typ na nějakou tu dobrou kvalitní čokoládu, nejlépe, aby se po ní nepřibíralo :-)))

0
před 5 lety Dita

Já si zajdu pro dobrou čokoládu do prodejny se zdravou výživou, stojí v rozmezí od 35-40 kč, ale stojí za to. Přečtu složení, zda obsahuje kakaové máslo a kakao (po 70% neberu) a už je moje. Jsou neodolatelné. Výrobce nevím, jsou zahraniční, Čech asi kvalitní čokoládu nezvládne vyrobit, bohužel.

0
před 5 lety Dita

pod 70% neberu

0
před 5 lety Jitka

Já jednou měla "živou čokoládu".Nic v ní nežilo, ale je vyrobená z nepražených bobů. To byla lahůdka.Ale tazatelka se ptá na hliník v obalu.Abych pravdu řekla, nepřemýšlela jsem o tom. Ale osobně myslím,že horší by byl nějaký igelit.

0
před 5 lety Aria

Hliníku jako obalového materiálu pro neagresivní potraviny bych se nebála. Jsem chemik a nevidím způsob, jak by se běžnou manipulací a vhodným zacházením dostal hliník z obalu (pevný a při běžných podmínkách stálý materiál) do čokolády (pevné hmoty bez agresivních vlastností jako je kyselost, která by mohla hliník uvolňovat).
Doba jedová se nezabývá hliníkem aobecně, ale hliníkem v různých přípravcích (deodoranty, očkovaní,antiperspiranty ...). Vždy záleží na formě (vzpomeňte si na chrom, u kterého škodlivost záleží na oxidačním čísle), takzvané specii, okolních podmínkách a na tom, zda pro danou specii existuje cesta vstupu k místu působení.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Hliník se odstěhoval do Humpolce.:-) Staniol (cínová fólie) zmizela někdy v polovině minulého století, a nenápadně ji nahradila levná hliníková. Z hliníkové fólie se za normálních teplot a tlaků a pH nic nevymývá a neuvolňuje do čokolád, jak dobře píše Aria. Jde víc o to, aby čokoláda obsahovala dost kakaa (min. 70% )a ne mléčného prášku, cukru a laciného tuku.

0
před 5 lety bjoe

Neřešte. Jednak je to pitomost a pak taky ve snaze baštit zdravě si pak dojdete pro Musli z Polska obsahující posypovou sůl a zkažená vejce. Já bych to neřešil.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

bjoe: Já si došla pro musli tyčinku, a takovou alergickou reakci jsem za půlstoletí svého života nezažila. :-))))))

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 5 lety Sunriska

Zajímalo by mě, jak je to s kysaným zelí, které se prodává také v hliníkovém obalu? Přeci jenom je to agresivnější. Teď jsem si koupila ve sklenici, tak jsem zvědavá, jestli to bude chuťově stejné a radši přejdu na ty sklenicové.

0
Obrázek uživatele vojtano
před 5 lety vojtano

Sunriska: sklo je pro mě klasika s nádechem "starých časů" (tím nemyslím "komanče", ale obecně dobu, kdy se balilo maso a uzenina do papíru a veškeré tekutiny, zavařeniny a nakládané věci do skla...). Určitě bych na Vašem místě u zelí a podobných potravin preferoval sklenicové balení, podobně jako bych si nikdy nekoupil pivo v pet lahvi, protože to považuji za zvěrstvo :-)
U čokolády se hliníkového obalu nebojím, nejím čokoládu denně a zkonzumovaná tabulka za měsíc mě asi na rozdíl od denního používání deodorantů a jiných věcí nezabije...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Zrovna dnes jsem si vzpomínala na časy, kdy mléka ve sklenici byly automaticky a ne jako dnes v krabicích apod. Já jsem obvykle toho názoru, že sklo je většinou známka větší kvality - ať už jde o mléko, zeleninu, paštiky (kvalitní), jogurty atd.
Bohužel čokoládu jinak než hliníkově zabalenou jsem ještě neviděla (vezmu-li v úvahu tu klasicky tabulkovou), ale čokoška ve skle nás v nejbližší době asi ani nečeká:-)

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Dřív se víc balilo do papírových obalů- papír pro čokoládu vypadal jako pečící papír.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Jo to je taky pravda a taky jedna z mnohem lepších variant, dneska vám třeba bonbony jako dříve do papírových obalů nedají už skoro nikde.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 1 + 6


Přidat příspěvek