Co to je? neznám

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Nevíte prosím co to je? Moje mamka to od někoho dostala, jenže odjíždí pryč a už by to nestačila zužitkovat. Než aby se to vyhodila, tak jsem si to vzala. Jenže nevím co z toho uvařit. Je to prý spíše něco do dýně, než do lilky a cukety.

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Tady to je

0
Obrázek uživatele Lucy
před 5 lety Lucy

podla mna je to cuketa :) taku istu mám doma aj žltu :)

0
Obrázek uživatele Lucy
0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Myslím že to bude taky cuketa, já měla skoro stejnou barvu, akorát to mělo klasicky tvar cukety (delší, jako okurka ale větší), ale myslím si, že to bude totéž.
Jestli už jsi do toho řízla a má to i strukturu jako cuketa, tak by to mělo být ono, ale jestli má i nějaký jiný spešl název, to nevím, pro mě to byla a je cuketa:))

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Tak jsem taky pátrala a našla jsem ještě tohle

http://www.jikl.cz/-zajimavosti-/636-smes-barev-.html
když zadám do vyhledavače cuketa bílá, tak vypadají jako cukety, čili podlouhlé,
zkoušela jsem zadat i dýně a tykev bílá
tohle je takové vejcového tvaru a krátké.

Lilek má jiný stonek s lístky, tohle má konec jako u cukety. Takže to bude asi nějakej cukeketovec bílej.

Uvidím až rozkrojím jak píše Lucka.
Jinak moc díky za pomoc.


0
Obrázek uživatele Lucka
0
Obrázek uživatele ajkap7@
před 5 lety ajkap7@

Podľa mňa je to obyčajná tekvica, taká, akú pestovali ešte naše babky, kým neprišli do módy a na náš stôl rôzne druhy cukiet a patizónov Niekedy obyčajné tekvice môžu mať aj trochu iný tvar, možno je to nejaká porucha vývine. Môže sa to stať vtedy, ak si pestovateľ ponecháva z roka na rok semená, teda nekúpi v záhradkárstve semeno šľachtené, ale nechá tekvicu úplne dozrieť a vyberie z nej zrelé semená a v jari vyseje.
Čo s tou obyčajnou tekvicou? Tie nemajú takú jemnú dužinu ako tie šľachtené, takže najlepšie je z nich urobiť, tak ako naše babky prívarok. ja ho mám veľmi rada: Tevkicu prekrojím po dĺžke, vydlabem dužinu, ošúpem, nastrúham na slzičkovom strúhadle. Na tuku(podľa zvyklosti a chuti)osmažím cibuľu, pridám tekvicu, osolím, prípadne okorením, pridám stonku čerstvého kôpru a podusím. Tekvica pustí šťavu a zmenší objem. Nakoniec poprášim červenou paprikou a zahusím múkou rozhabarkovanou v mlieku. Nakoniec zjemním trochou šľahačkovej smotany. Prívarok robím sladkokyslý - takže po odstavení zo šporáka ho prisladím a okyslým citónom prípadne octom a ochutím tiež posekaným čerstvým kôprom. Ako dieťa sme to jedávali s duseným hovädzím mäsom, teraz si ktomu robím sójové kocky( na spôsob guľašu).
Samozrejme tekvica sa dá spracovať aj ináč podusíť na kocky, vyprážať,plniť, ale takto upravené mám radšej cukety, lebo sú jemnejšie ako tevice.Ale tekvicový prívarok u nás patrí k letu.

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Tak jsem to uvařila a ještě žijeme. Přidávám foto jak to vypadá rozkrojené, měla docela veliký semínka, tak jsem ji musela vydlabat.
Nakrájela jsem na plátky, osolila, očesnekovala, dala jsem do zapékací misky a zalila směsí (2 vejce, špald. mouka, hořčice, voda, sůl, bazalka a možná ještě něco, už je to dýl kdy jsem to vařila).

Nedokážu chuť k ničemu přirovnat ani popsat, nechutnalo to ani jako cuketa ani jako dýně, možná trochu vzdáleně do cukety.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Dituš, podle toho rozkroje si myslím, že to opravdu byla jedna z odrůd těch tykví. Odpovídala by i "ta nijaká" chuť, kterou právě docela cukety mívají (aspoň podle mě) ;-)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 3 + 9


Přidat příspěvek