Co jíst?

0
před 7 lety Jana

Mno, když je dnes všecko jedovaté, tak to je opravdu nejlepší nejíst vůbec nic, ne?

0
před 7 lety Mrki

I to je řešení a hlavně je to ekologické :-)

0
před 7 lety Jirka

Už jsem hodně let nejedl hovězí, ale dneska udělám výjimku.

0
Obrázek uživatele 6sense
před 7 lety 6sense

Hovězí žeru nejradši, zrovna jsem si dal k večeři :), kuřecímu se vyhybam už dlouho a dnes i uzeninám, kvůli 250tce a 621čce, věci s nima jsem odepsal, ale byl jsem velký konzument :D

0
před 7 lety Meg

Nejlépe je podle mě jíst vlastní produkci-vlastní zeleninu hnojenou kuřincem,koňským či kravským hnojem,kompoty a marmelády z ovoce ze zahrady, kečupy,z vlastních zdrojů bez konzervantů,sirupy a zmrzliny z ovoce,čaje ze sušených listů a květů ze zahrady,pečivo upečené z mouky droždí a mléka,jogurt udělaný z bio jogurtu a mléka,šunka z králíka či nutrie,uzené klobásy,vejce od vlastních slepic,kuře,králík,nutrie,morák,kachna,husa apod.vše krmené doma.Myslím,že se k tomu jednou vrátíme.Naštěstí mám rodinu na vesnici,občas od nich mám možnost si koupit domácí produkty,ze zabíjaček od známých apod..Sám sobě tam člověk dá jen sůl,sušené bylinky a koření.Uznávám že to je pracnější a možná někdy i dražší,ale zase je to zdravější.

0
před 7 lety Pinki

A hlavně je to o dostatku času, který má dneska málo kdo. Mý rodiče na zahradě pěstují veškerou zeleninu, od brambor, pórku, mrkve až po rajčata, papriky a květák. Investice je kolem 200-300 kč za semínka, a celý rok mají o jídlo postaráno. Je to sice pracné, ale zároveň i jejich koníček. V krámě koupí jen nejnutnější sortiment. Vajíčka jsou taky domácí, s těma kupovanýma se nedají srovnat. Jogurt si vyrábí doma a maso kupuji od sousedního zemědělce.

0
před 7 lety pepíček

To se to tady čte že si člověk myslí že se stal zázrak tady můj soused Frantík celý život pěstoval zeleninu skoro od A do Zet taky nákou tu slepičku,prase a když jsem mu říkal Fando vyprdni se na to a užívej důchodu tak mi říkal Pepi za to zdraví to stojí.Po naší sázce teda věnoval pár tisíc na různé rozbory aby mi dokázal jakou pěstuje kvalitu.Dnes je u něj hezká tráva s altankem a grilem kde trávíme většinu času a fakt do dneška nevím jak to dopadlo akorát mi řekl "ani nevíš co jsem jedl za humus" a to si myslel že je mistr v zemědělství.Zase moje neteř která žila skoro celý život ve Francii která jedla zdravě dostala ve 47 letech mrtvici tak já nevím ale ono je to asi těžký jíst zdravě.

0
před 7 lety Pherenikei

snažím se jíst zdravě.těžko říct jestli je vše uváděno na etiketách? čtu etikety a vyhýbám se těm nevětším "hnusům". vím jak reaguje mé tělo na různé látky. jistě nějaké to éčko zbaštím.ale nejsou tak škodlívá a nebo v malém množství.množství by mělo byt seřazeno na etiketě. nejím vepřové a hovězí pouze kuřecí, ryby a mořské plody.něktré potraviny mohou neutralizovat špatný účinek éčka.např: kmín

0
před 7 lety janina

Kupuji pouze čerstvé potraviny a raději nechci vědět, jak kdo hnojí zeleninu a jak kdo krmí prasátka. Zásadně ale nekupuji trvanlivé uzeniny "v igelitu" ( můj manžel říká v prezervativu ). Ale nejraději mám kus masa v jakékoliv denní době. Při promoci dcery jsme si dali svíčkovou hned po ránu místo snídaně a bylo nám blaze. Její bilogická matka si dala zrní s bílým jogurtem a zvracela celou cestu ( cca 100 km).

0
před 7 lety Zdeňka

Hovězí maso jsem neměla, ani nepamatuji, možná naposledy ve školní jídelně a rozhodně mi nechybí. To samé i s vepřovým masem. Občas mám kuřecí a ryby a to hodně zřídka. Potraviny si vybírám, raději si připlatím, než abych doma měla gumový bílý rohlík, který mě jen zalepí. Říkám si že nekouřím, a neutrácím za chlast, tak proč si nedopřát poctivější a pro tělo přínosnější potraviny.

0
před 7 lety remcall

Chtěl bych doplnit název diskuse o slova : v restauraci. Z pohledu člověka odkázaného se převážně stravovat v českých restauracích, bych mnohdy po obědě zvolal: BĚDA, VY HOLOTO! A nebo něco sprostějšího. To, jakým způsobem a v jaké kvalitě se v mnoha případech nabídne spotřebiteli nejen maso, ryby, sýry, ale i přílohy, to je hnus a maximální drzost některých "kuchařů" a jejich páníčků. Tady je také doposud "pole řádně nezorané". Málo kontrol, mírné postihy za nedostatky, a proto se někde zkouší dále, co všechno je český strávník schopen "sežrat". Toliko k tomu.

0
před 6 lety Lencza

Jíst zdravě se dá, sice je to oříšek, protože v dnešní době se všechno tváří jako prvotřídní mňamky, ale když se člověk začtě do pidipísmenek na obaly, tak by zvracel...cpát do sebe chemii dobrovolně už mě nikdo nedonutí, začala jsem se před asi dvěma lety zajímat o složení na výrobcích a spoustu jídel už znám jenom z obrázku...dnes se všechno šidí, průmyslu jde jen o prachy, ale že se lidi cpou jedama, to už je jim jedno...já si radši za jídlo připlatím nebo si něco odpustím, než bych si huntovala tělo, na to se mám příliš ráda...navíc mi jídla s éčkama nedělají po té odmlce bez E dobře, takže si hodně vybírám co jíst a co ne...bohužel stále mám kolem sebe mnoho lidí, kteří hledí hlavně na kvantitu ne na kvalitu, takže se chemický jídla budou i nadále prodávat..zlatý časy, kdy párek chutnal jako párek a ne mouka, kdy salámy znaly maso...je mi zle z toho, jak se teď jídlo tak šidí...pak nemaj lidi prát miliony prášků na tlak, žaludek a nevím co..je to zamotaný koloběh..

0
před 6 lety Lencza

Jejda, teď koukám, kolik tam mám překlepů..omlouvám se..

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 + 4


Přidat příspěvek