Co do kávy místo mléka

0
před 6 lety Věra Dostálová

Čím se může nahradit smetana nebo mléko podávaná do kávy? Na nějakou dobu zcela vynechávám mléčné výrobky, jenže bez kafe si den moc představit neumím a samotné bez zředění mi nechutná.

0
před 6 lety jan

Můžete zkusit použít pohankový nápoj v prášku Zajíc, na malý hrnek dávám 3 vrchovaté lžičky. Smíchám rozpustnou kávu s tímto práškem a zaliji horkou vodou. Barva nápoje je krásně zlatavá, chuť sice lehce pozměněna, ale je to věc zvyku...

0
před 6 lety v

No jasne,sojove nebo obilne mleko v prasku. Ovsem totez se da sehnat i v tekutem stavu.

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 6 lety happy.lenulka@

já doma používám smetanového Zajíce... místo sušené smetany ;-) nebo Sojadrink

0
Obrázek uživatele AnjelikaPerlita@
před 5 lety AnjelikaPerlita@

Ahoj, pokud máte rádi instatní kávu, tak jsem načla zajímavé srovnání jednotlivých značek. Překvapilo mě, že káva zn. Lidl dopadla líp, než moje oblíbené Nescafé http://cs.publero.com/titul/dtest/10-2011

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Já mám toho sojóvého Zajíce a je super, má opravdu příjemnou chuť a nebo mě ještě napadla možná sušená syrovátka (?), bude to asi ale podobné.

0
Obrázek uživatele btgreen
před 5 lety btgreen

Dobře připravená, kvalitní zrnková káva, (nejlépe čerstvě mletá) se mlékem neředí, to je hřích.

0
před 5 lety Maja

Doporučuji rýžové mléko z DM. Je sice dražší, ale je sladčí a káva se dá pít.

0
Obrázek uživatele Honajz
před 5 lety Honajz

Souhlasím s btgreen. Skutečně dobrá a kvalitní zrnková káva, třeba jednodruhová, se mlékem ředit nemá, nevynikne tak její ovocná a čokoládová chuť, ani pak nemá ocásek na patře - skoro jako víno.

0
před 5 lety daniela vesková

ví někdo,jaké složení má káva z automatu?něco jsem našla,ale hlavně by mně zajímalo,co je ve směsích kromě instantní kávy-někdy mám pocit, že piju "chemii"...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Vidíte, to mě nikdy nenapadlo, myslím, že s automaty to bude asi podle značky, ne všechny zřejmě používají tytéž suroviny. Kdyby však platila pravidlo, že podle ceny poznáš také kvalitu, neměly by to být žádné blafy, nicméně přesně nevím, jak na tom mohou čaje a kafíčka z automatů být:(

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Ty dvě až tři kávy týdně, co piju, si obvykle vylepším badyánem nebo nastrouhanou čokoládou z ledničky.

0
Obrázek uživatele Ivana
před 5 lety Ivana

Moc dobré je kávu posypat skořicí, mňam !

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

"ajerkoňak" neboli vaječný likér (nejlépe domácí výroba) :-))

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 5 lety mrkvicka

Zkustte si vyrobit domácí mléko z mandlí, ořechů, soji, rýže... sice dlouho nevydrží, ale je bez EČEK!

0
Obrázek uživatele mumunka
před 4 roky mumunka

Dobrou zrnkovou kávu jedině s pořádným mlékem a lžičkou cukru :-) Cukr jsme teď alespoň zkusila vyměnit za tabletku stévie. Piji 1 šálek cca denně. Ale ráno začínám obilnou kávou. Miluju špaldovou instantní. Sladím stévií a náhodou jsem místo mléka zkusila použít instatní pohankový nápoj a je to výborné a překvapivě sladké, takže už to můžu i bez té stévie. :-)

0
před 4 roky Bledá Tvář

Sojové mléko nikdy nepoužívám kvůli nebezpečným isoflavonoidům přecházejících tam ze sóji. Nejradši tam dávám plnotučné mléko a skořici.

0
Obrázek uživatele čmeláček
před 4 roky čmeláček

Já používám střídavě sojového Zajíce, syrovátku sušenou a nebo teď nově rýžové mléko ale ne pokaždé, mám doma i kvalitní kravské mléko v lahvi, nic se nemá přehánět jednostranně :-)

0
před 3 roky Martina

Osobně raději vynechám kávu než mléko. A čerstvému selskému mléku, ze kterého je cítit smetana, se v kávě nic nevyrovná. Jednu dobu jsme domu kupovali smetanový prášek Completa, ale nebylo to ono.

0
Obrázek uživatele valovka
před 3 roky valovka

Odkdy jsou isoflavonoidy nebezpečné??? Tak tahle informace mě opravdu rozsekala :-) bez nich by -několikanásobně více žen trpělo například premenstruačním syndromem, mnohem hůře by snášelo klimakterium a menopausu, o účinku antioxidačním a tudíž prevenci např. rakoviny nemluvě. Takže sojové mléko ano. I v kávě :-)

0
před 3 roky Miladka

Mně třeba spíš napadá, že do kávy je třeba místo mléka dobré dát med, tu kávu to zjemní a pro mě to vytvoří nepopsatelnou chuť :) Taky možnost no, nejlépe teda do čerstvě pražené :)

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

proč kazit kávu mlékem? úplně to stáhne chuť kávy...pokud ho do kávy dáváte, že je moc hořká, tak ji udělejte méně silnou...ale máte-li si vychutnat opravdu chuť kávy, tak ji nemůžete přehlušit mlékem ale třeba i cukre nebo tím medem.... jna druhou stranu, proč by jste měli vynechávat mléko z kávy? kvůli hubnutí - tak v tom případě nenahrazovat ničím, pokud kvůli tuku - dejte nízkotučné....

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Omezovat tuky je skvělá cesta k tloustnutí. A pro dost lidí káva v kombinaci s mléčným tukem vyvolává rychlý krok.

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

...Omezovat tuky je skvělá cesta k tloustnutí.... PROČ? pokud vyhodím tuky v podobě sušenek, dortů, polev, tak rozhodně nevidím důvod, proč by měl člověk začít tloustnout.... spíše naopak pokud se vyloučí tzv. skryté tuky (ve výše uvedených potravinách), automaticky se tím sníží i jednoduchý cukr... ale to není předmětem této diskuze...zde šlo o to čím nahradit )a pokud vůbec) mléko v kávě...

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Všude se straší, jak jsou tuky špatné. Pak většina lidí , které jsem potkal, když omezujou tuky, tak zvyšujou sacharidy. Však sušenka (bílá pšeničná, cukr, 50/50) s 0.00 nic procenty tuku je na hubnutí ne? Nebo suchý bílý rohlík. Přeci omezíme tuky a hubneme...
Kdyby se radši strašilo s oslazenýma tukama nebo tukama s lehce stravitelnýma škrobama, to by aspoň mělo nějaký učinek. Tuky jsou v tom nevině.

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

a od kdy v rohlíku není tuk? - a sušenka zcela bez tuku musí být pěkně suchá a drolivá...ale jak jsem psala to je diskuze na jinam - ne sem

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Neříkal jsem, že není. Ikdyž je rohlík nic moc, tak normálně se jí třeba s máslem. Bu bu bu z tuku ztloustnete, tak ho jí suchej.
Jinak http://www.kaloricketabulky.cz/rohlik-bily/ vážně velké množství tuku...
Ad sušenky apod. Tady je mazlík http://www.chemievjidle.cz/pernik/opavia-zlate-rumenky-opavia-lu
1g tuku na 100g? Nekup to. Je tam málo tuku, zhubneme...

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

jsem z oboru, mně nemusíte dávat složení potravin a to ještě mezi náma zrovna kalorické tabulky nepatří mezi nejpřesnější :) ale je fakt, že obecná populace, do těch přesnějších a hlavně s podstatně více informacemi tabulek se zdarma nedostanou...

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Dám vám rohlík nebo sušenku 50/50 jako příklad potraviny s málo tuku...nesouhlasíte. Dodám složení, sice nic moc, ale dám. Na to odpovíde, ať nedávám složení potravin, že jste z oboru. Jste se dala na trolling?

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

tak nějak :) a hlavně bílý rohlík má mezi 3,5-4 g tuku ne těch 1,4 co uvádí t kalorické tabulky... ale znovu, to nepatří sem - tohle je diskuze káva a co do ní místo mléka...rohlík to asi nebude, že? diskuze by se měly držet v dané linii, pokud chcete diskutovat o tom, kde je kolik tuku a proč ho snižovat či nikoli, založte novou....

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Ale to je jedno jestli má 1 nebo 4g. Záleží na tom, jak si ho kdo upeče. Furt to ale je něco s mizivým podílem tuku. 
http://www.labuznikceliak.cz/rohlik-bily-2-kusy-d24
Kolem 1g na rohlík. Dál radši konec. Stejně budete kličkovat...
Aby to nesplynulo, tak k tématu jsem uváděl, že kafe lidi dost často špatně snášejí, a vyžene je na záchod, obzvláště s mlékem, smetanou...

0
před 2 roky Ivča

Zdravím! 
Já jsem milovnice kávy. Pročítám různé články a diskuze :) Nedávno mě zaujal tento článek: https://www.dommo.cz/Magazin/Clanky/Kouzlo-kavy-30 K vánocům jsem si koupila konečně kávovar, tak se těším! Jinak, říká se, že káva by se neměla rozhodně kazit mlékem. Četla jsem další zajímavý článek, že když poprvé ochutnáte kvalitní espresso /bez cukru a mléka/ nechutná vám. Začne vám chutnat až podesáté :) Takže pokud pijete kvalitní kávu, určitě si na ní časem bez mléka zvyknete. Jinak, když jsem si doma dělala takovou tu klasickou rozpustnou domácí :) potřebuji do ní také mléko. Fandím sojovému! Sojové mléko je nejlepší :) 

0
před 2 roky eva

Pro rozsekanou Valovku: nefermentovana soya je znacne nezdrava. Takze Zajic a jina sojova mleka ne, ani v kave. Najdete si k tomu par odbornych clanku. Naproti tomu fermentovana soya neni ani alergenni. 

0
před 13 měsíci Tadeáš

Tak mi přijde, že si Slunew (byť potravinářka, ale asi máte málo biochemie :-P ) vůbec nevšimla toho, na co chtěl Radim poukázat a sice, že pokud tělo nemá tuky, začne si vytvářet nové právě ze sacharidů, kterých je všude dostatek (hlavně v potravinách pro hubnutí) a navíc ještě bude muset přes syntézu mastných kyselin zpracovat ty nevyužité.. Když jíš málo cukrů, donutíš tělo štepit zásobní tuky.. :PPS: Já osobně jím hodně sladkostí, nejsem sice tlustý :D, ale zase mám překyselený organismus. Proto jsem si před chvilkou dal zásadité kafe a v rámci svého platonicky veganského smýšlení mě napadlo, co si dávají do kafe/melty vegani místo "mateřského" mléka...

0
Obrázek uživatele Čert
před 12 měsíci Čert

Kafe, nejlépe espreso bez mléka. Snad jen Skořice

0
před 12 měsíci Kristýna

Já používám místo mléka kokosové mléko. Kávě to dá zajímavou kokosovou příchuť a mě to třeba moc chutná :)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 9 - 2


Přidat příspěvek