Čím solíte?

0
před 5 lety elllzi

jakou sul pouzivate a proc?

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Osobně moc nesolím, spíše jen "dosoluji" a ochucuji to třeba sojovou omáčkou, ale když už sůl, tak používám mořskou s jódem (Kotányi).

Pokud je ale v jídle třeba hodně sýru nebo jiné slané potraviny, pak už buď nepřidávám sůl vůbec nebo minimálně.

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Asi už druhým rokem solím jenom himalájskou solí. Kdyby nepřidávali pomocné chemické látky do soli tak bych ještě občas ráda používala alpskou sůl. Jinak výrobci do solí rádi přidávaj protihrudkující látky, uhličitany, obohacují soli fluory, kyselinou listovou a kdo ví čím, proto tyhle soli u mě nemaj šanci.

0
před 5 lety elllzi

aha ja mam prave alpskou u nas na vesnici moc vyber neni ja prave taky moc nesolim prave kdyz varim pro ostatni tak dostanu vynadano ze to neni vubec slany:-) a vcem je treba himalajska lepsi nez morka? nebo naopak:-)

0
Obrázek uživatele Mritamira
před 5 lety Mritamira

U nas pouzivame vulkanickou sul. Ma sede-naruzovelou barvu pripomina himalajskou sul, ale je bohatsi na zelezo a stopove prvky.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Taky u nás moc na výběr ze soli nedávají, ale když už, tak jsem se snažila vybírat to nejmenší zlo, koukala jsem na složení a nakonec koupila právě tu mořskou, kde je pouze navíc přidaný jód.
Himalájskou jsem tu ještě nikde neviděla, ale vzhledem k tomu, že solím jen lehce snad není ta jodidovaná mořská takové zlo.

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Co jsem se o himalájské dočetla, tak by měla být nečištěná, mechanicky nezpracovaná a bohatá na minerální látky. Do jídla ji přidávám těsně před koncem vaření. A když jsem se u nás v krámě dívala na složení soli všude něco měli, proto jsem zvolila himalájskou, i v té mořské byla přidaná chemie. Himalájskou kupuji ve zdravé výživě nebo od jedné paní, která na objednávku prodává zdravou výživu.

Mořskou sůl zbavují mechanicky nečistot a kdo ví v jakém moři vodu vysušují a následně zpracovávají. Asi proto že ji musí čistit, ji ještě uměle doplňují jódem, když ji těsně před tím přirozeně se vyskytujícího jódu zbavili. Ještě jsem nenašla na obalu původ. Kolem bad reichenhalleru, kde tu alpskou sůl těží jsem jela a proto jsem měla možnost vidět tu nádhernou přírodu kolem. No, jak jsem už psala, škoda že do ní cpou ty z mého pohledu zbytečnosti.
Já nejsem na tohle nějakej odborník, ale u mě rozhoduje složení.

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

I když teď když nad tím přemýšlím, jak těží tu alpskou sůl, tak u mě vítězí ta himalájská. Solný důl navrtají, pustí tam vodu a když se sůl rozpustí vycucnou jí a pak to suší. Jo, jo takhle nějak to probíhá, my jsme byli v solné jeskyni v at Salz welten, a tam to ukazovali.
Našla jsem tak přidávám foto :).

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Také solím himalájskou solí nebo také ještě Umeoctem, který je spíš slaný než kyselý.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Díky holky, ode dneška přestávám solit úplně i tou mořskou, aspoň do doby, než se mi povede sehnat někde tu himalájskou:-D

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Mořská sůl doufám není špatná, jen to nesmí být ta jemná, ale drcená. Jemná má právě protihrudkující příměsi. Drcenou sůl můžu použít i při přípravě masa: maso nepustí šťávu- ale kdybych osolila jemně mletou solí, maso bude plavat ve vlastní štávě, ovšem tvrdé jak podrážka. Drcená mořská sůl obsahuje krystalky 2 - 3 mm velké.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Tahle má ve složení pouze mořskou sůl a ten jodid, nic víc, jinak je to ta v mlýnku, takže v podstatě jde o ty hrubší kousky. Tak to snad s ní nakonec nebude taková bída:)
Je to tahle: http://www.chemievjidle.cz/sul/kotanyi-mlynek-morska-sul-s-jodem-johann-kotanyi

0
před 5 lety Jitka

Já solím už roky solí z Polska, vím že teď byla nějaká fáma o posypové soli, ale mě i mým dětem chutná a nic nám po ní není. Vozíme si vždy celý pytel kvůli ceně. Tím že je posypová se z ní neplatí CLO a 50Kg pytel vychází na 78Kč. Používáme ji i na zabíjačky, máme řeznictví.

0
Obrázek uživatele Peta
před 5 lety Peta

Dobrej vtip Jitko :)

0
před 5 lety Jitka

Žádný vtip, jen hlupák by si kupoval tu drahou sůl v hypermarketech a už vůbec ne nějakou Alpskou nebo Himalájskou. V takovém množství které spotřebujeme v řeznictví je to drahá sranda.

0
Obrázek uživatele Peta
před 5 lety Peta

Dobré vědět, že už i česká řeznictví používají sůl z Polska ;)

Jinak včera jsem si koupila himalájskou sůl kala namak - druh nerafinované vulkanické soli, má velký obsah síry a minerálů. Chutná po vajíčkách - je zvláštní, ale určitě v kuchyni využiju :)

0
před 4 roky Berta

Taky solim himalájskou,aspoň doufám,že je to všechno pravda :) http://www.imunita-shop.cz/category/himalajska-sul-cereus/42

0
před 4 roky Aria

Mám nerafinovanou mořskou sůl.
Myslím, že jakákoli nerafinovaná sůl bez přísad (protihrudkujcí látky, jodidování, ...)je vpořádku.

0
Obrázek uživatele pruzinetchka@
před 4 roky pruzinetchka@

Solím jen minimálně, spíš vůbec, raději používám koření. Doma máme mořskou sůl.

0
před 4 roky Jarka

Nerafinovanou mořskou sůl je možné objednat na netu a není to ani tak drahé. Vyplatí se nakoupit vice balíčku v jedné zásilce. Sůl se nekazi. Jarka

0
Obrázek uživatele Viťa
před 4 roky Viťa

Já taky používám Himalajskou sůl a mořskou sůl, která je ručně sbíraná a chemicky nečištěná, jsou sice dražší, ale taky moc nesolím, tak to není tak hrozné a jinak taky používám Umeocet je to vlastně sůl a něco jako ocet v jednom

0
před 4 roky Teta

Já solím touto
http://www.raciovyziva.cz/produkt/cukr-sul-oleje/morska-sul-s-morskou-rasou-300g-nerafinovana/

0
0
Obrázek uživatele jangrew
před 5 měsíci jangrew

Já používám hlavně himálájskou sůl, hodně zajímavý článek o solení je zde http://biolekar.cz/10-duvodu-proc-je-sul-pro-nase-telo-nezbytna/ člověk by to neměl přehánět, ale také sůl nikdy zcela nevynechat

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 6 - 5


Přidat příspěvek