Chřest - elixír mládí

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

dočetla jsem se, že se chřest nazývá elixír mládí... tak jsem se rozhodla, že ho vyzkouším, podnikla jsem výpravu do obchodu, našla chřest, zatím pouze v mražené formě.... a teď marně přemýšlím co s ním... máte někdo zkušenosti s jeho vařením nebo nějaký chutný recept?

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Píšu teď o syrovém chřestu: Připravit si do mističky rozpuštěné máslo. Chřest krátce povařit ve slané vodě, 2-3 minuty. Nakrájet chleba, pomazat máslem. Chřest nechat okapat a pak horký zabalit po dvou či třech proutkách do plátku šunky nebo pršutu.Servírovat.Chřest si namáčím do rozpuštěného másla a přikusuju chleba s máslem.:-))

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Minulý týden jsme si dali chřest jako doplnění k večeři, přesně jak píše danah, byl zabalený do plátků libové slaniny a pouze opečený na pánvi. Je to opravdu lahůdka, sama si ho nedělám, ale v kombinaci s dobrou uzeninou je vážně lahůdkou.

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

Já ho tento týden zapékala s bramborama a zeleninou... lehké jídlo, chuťově výborné... je pravda, že jsem tam na ovonění taky přidala kousek pršutu.

0
Obrázek uživatele Monika
před 5 lety Monika

Minulý víkend jsem dělala tyto dva recepty a chutnalo nám:
http://www.toprecepty.cz/recept/12333-prirodni-kureci-biftecky-s-chrestem-v-bylinkove-omelete/

http://www.toprecepty.cz/recept/12282-zapeceny-chrest-se-smetanou/

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Možná bych ho teda taky sama vyzkoušela, buď zase takhle zabalený do slaniny nebo s tou smetanou zapečený. Vůbec nevypadá špatně:)

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

já mám tu nevýhodu, že nesmím tuky nebo pokud možno co nejmíň.. takže slanina ani smetana mi nehrozí... ale zkoušela jsem ho v parním hrnci jen tak trochu zapéct s netučným sýrem a taky to bylo dobré... i když taková slaninka :-)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 12 - 8


Přidat příspěvek