Česnek, proč zezelená?

0
před 7 lety Tweetka

Zajímalo by mě proč česnek z Číny, když se prolisuje už po několika desítkách minutách tak zezelená. Ten česky se zahrádky to neudělá.

0
před 7 lety Markéta

V kamenné obchodě se zeleninou jsem si musela promnout oči, abych se přesvědčila, že čtu správně. Měli český česnek, kilo za 129 kč, tak jsem nakoupila pytlík. Člověk už skoro zapomněl, jak ten český česnek je dobrej, tomu čínskýmu nemůže konkurovat. A nezezelenal.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 7 lety Jirka

Číňani nás otrávěj hračkama a jídlem, ale možná dřív otrávěj sami sebe!

0
před 7 lety G.

Český česnek mají teď všude na zeleninových trzích.

0
před 7 lety amálka

Nebudete daleko od pravdy. Naštěstí se potraviny dají sehnat ještě české a hračky z hyper, super, bych nikdy nekoupila. U nás otevřeli kamenný obchod s dřevěnými hračkami, je to radost si s nimi hrát.

0
před 7 lety Markéta

Ráda bych na trhy došla, nemám to však nikde po ruce.

0
před 7 lety G.

To Marketa: odkud jsi? je ještě možnost si ho objednat od zemědělce...
http://icesnek.cz/kde-koupit-cesky-cesnek/

0
před 7 lety Markéta

G. děkuji za tip, koukala jsem na stránky a pokud bude nejhůř a v zelenině bych ho už nesehnala určitě některý kontakt na stránkách využiji. Nějakou zásobu českého česneku ještě mám. Ještě jednou děkuji za tip

0
před 7 lety Vendula

Číňani už jsou téměř na pokraji otrávení, když už trpí nedostatkem pitné vody, jo si myslí, že se můžou chovat tak jak chovají donekonečna, dokud jim to nezačne ohrožovat vlastní život.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Tady je na konci článku pěkně sepsáno, proč čísnký česnek nekupovat, a dost jsem se podivila nad tvrzením že s nákupem 1kg česneku kupujeme i 1kg oxisu uhličitého...a nejen to.
http://www.vitalia.cz/clanky/kam-zmizel-cesky-cesnek/

0
před 3 roky Nechci

Neubráním se přispět.

1) Zelenání je přirozená vlastnost česneku, kdy za určitých podmínek spolu reagují určité aminokyseliny v něm obsažené a vytvářejí pyroly (shluky oxidu dusíku)

2) Je to naprosto neškodná záležitost a je naprosto bezpečné takový česnek konzumovat

3) Ačkoliv nejsem zastánce dovážených potravin tak míra zezelenání je přímo úměrná síle daného česneku, pokud česnek zůstává bledý pak je velmi slabý.

4) Pár rad jak zachovat česnek bílý:
     a) Po nakrájení udržujte česnek v chladu, nebo jej okamžitě tepleně zpracujte
     b) Krájejte cibuli a česnek zvlášť aby se jejich silice nesetkali
     c) Pokud přidávate nějakou kyselinu (např. citron) udělejte tak, až bude česnek "uvařený"


Zdroj:  http://www.seriouseats.com/2013/08/ask-the-food-lab-why-does-my-garlic-turn-green.html


PS: k článku od slečný Lucky. To hlavní co mne rozčílilo byla zmínka o oxidu uhličitém.

1) Držme se faktu, že ačkoliv byla prokázána určitá korelace mezi oxidem uhličitým a teplotou není dodnes jasné jakým mechanismem jedno ovlivňuje druhé a kde vězí příčina. Čerstvé studie ovšem naopak ukazují, že velmi pravděpodobně je to teplota, která ovlivňuje množství oxidu uhličitého v atmosféře.

2) Zároveň bych rád upozornil na nepříliš veřejnosti známý fakt, že již !16! let zůstává průměrná globální teplota konstantní (tzn. NEOTEPLUJE SE) ve skutečnosti pokud nám tento trend vydrží další čtyři roky bude trvat právě tak dlouho jako trval předchozí trend oteplování (20let) ze kterého se vyvodila sprostá  Al Gorova apokalyptická teorie zničení Země oxidem uhličitým.

3) Aby česnek "přežil" cestu kolem světa i půl roku není potřeba dělat vůbec nic zvláštního, stačí jej držet ve tmě a v chladu, právě tak jako vydrží v hlíně. (Stačí trošičku logicky myslet jak tato rostlina vlastně funguje a proč vlastně vytváří hlavničku, kterou konzumujeme)

4) V poslední řadě, ačkoliv čínský česnek sám nekupuji, protože souhlásím s tím, že je starý tak rozhodně není slabý, což se potvrzuje zkouškou zelenání.



Prosím Vás a apeluji na Vás nemelte hovadiny a seznamte se raději s fakty, která jsou často doslova na dosah ruky.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 10 - 7


Přidat příspěvek