Čerstvé nebo rozmražené pečivo?

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Zpráv o dopékaném, mraženém a čerstvém pečivu se rojí jedna za druhou.
Teď když na rozmraženém pečivu už nemůže být cedule čerstvé pečivo a bude vše snad pravdivě značeno čemu dáte přednost. Je to pro Vás důležité vědět nebo je vám tato informace fuk, protože vám je jedno co koupíte.

V jednom rádiu dělali průzkum, údajně to pro nikoho není nikterak rozhodující, je to podplacený průzkum supermarkety a nebo je to opravdu pravdivý průzkum. Prosím pište jak jste na tom s nákupem pečiva, jakému dáte přednost, uvítali jste to a kde ho nejraději kupujete.

0
Obrázek uživatele Jirka
před 5 lety Jirka

Nakupuju v malých pekárnách většinou celozrnné pečivo.

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Nekupuju rozmražené, ale čerstvé z domácí pekárny nebo z Lidlu, kde ho pečou.

0
před 5 lety Drahunka

V Lidlu pokud mi je známo pečivo dopékají. Výrobci dodají zmražené polotovary a v jejich obchodě výrobky strčí na plech a dopečou.

Já kupuji pečivo taky v pekárně, u nás mají velký výběr chlebů od žitných až po pšeničné, se zrnem, semínky a další druhy. Když jezdím do práce vím, že se tam v 5 hodin ráno ještě svítí a pekaři dopékají poslední kousky po náročné noční šichtě, pečivo prodávají hned ten den. Mám to štěstí, že to mám po cestě do práce a už takhle brzy ráno lze koupit těsně vytažený voňavý a teplý chleba (nerecyklovaný, nezmražený polotovar).

0
Obrázek uživatele vercounek
před 5 lety vercounek

Dita: všechny tyhle průzkumy slouží pouze k ovlivňování veřejnosti. Nemám sice po ruce pekárnu, ale kupuju pečivo v intersparu. Vydrží mi doma pár dní a je naprosto čerstvé. SLožení neznám, ale myslím, že je v něm asi to samé jako všude :)

0
před 5 lety Jitka

Karča: právě to pečené z Lidlu je z polotovaru. To znamená plné éček.

0
Obrázek uživatele 6sense
před 5 lety 6sense

Ano, v lídlu bych tipoval polotovar... a ty směsi do domácí pekárny od nich? :D fuj... koukněte na složení... je tam kypřící prášek... to je nejhorší forma pečení chleba, snad horší než dopékané :D. Pak je droždí a v nejlepším případě žitný kvásek, což ale samotné v 99ti procentech nenajdete, většinou je po boku s droždím. V intersparu a v globusu mívají celožitný (v globusu chléb (kilo za 30 a v intersparu chlebánek (v přepočtu na kilo o dost dražší), ale mají mimo kvásku i droždí, takže nic moc. A jestli jsou přímo pečicí se dozvíme asi v nejbližších dnech při jejich návštěvě.
S tim průzkumem... jestli v hyper(super) budou měnit zboží v regálech s pečivem, tak průzkum lže a se za pár měsíců obsah pečiva tam nezmění, tak mají pravdu a lidem je jedno jaké pečivo doma mají :).

0
před 5 lety Drahunka

Přidávám sem odkaz jak takové dopékaní zmražených polotovarů vypadá, je tam i jedno složení výrobku. Od supermarketu bych nečekala žádnou kvalitu, je zajímá především zisk a jak ho docílit. Myslím, že do Sparu pečivo vozí, nevím jestli celorepublikově, pokud ti po přinesení domů neztvrdne a druhý den si s ním nevylomíš zub, pravděpodobně jsou čerstvě pečené, předem nemražené, tedy nejsou z polotovarů, ale z čerstvého těsta.

http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2012/08/01/rohlicky-z-lonska-pekne-rozpecene/#utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 5 lety Ivanqa

Pečivo nekupuju, peču vše doma.

0
Obrázek uživatele Monika
před 5 lety Monika

Chléb peču doma a pečivo kupuji jen čerstvé z pekárny.
Když si koupím z polotovarů nebo mražené, nedá se druhý den jíst a nelíbí se mi, že jsou v něm přidaná éčka, která v čerstvém nejsou. čím méně chemie, tím lépe.
http://www.stream.cz/adost/732047-a-dost-figly-s-pecivem

0
před 5 lety nitka

U nás pekárnička v malém městě zkrachovala asi před 2 měsíci, co se postavil minimarket všichni lezou tam. Kdo chce tam pomozme mu tam a všechno si zlikvidujme. Bohužel jsem už odkázaná na tu škatuli, ale chystám se také péct doma. Můžete hodit nějaký recept na domácí chleba? domácí pekárnu nemám.

0
před 5 lety eva

Pečiva sním minimálně,to ze supermarketů jsem neměla už hodně dlouho. Když už tak kupuju kvalitní z malých pekáren.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Máme štěstí na malou pekárničku ve městě, je jen pár metrů od nás, prodávají tam čerstvě upečené od 4hod. a úderem půl 4 vždy cítíme až do domu vůni:) Kdo má rád ještě teplé pečivo i sladké, slané, koláče a vše možné, může si kdykoliv nakoupit zde, akorát stále trochu pochybuji o jejich "celozrnných" rohlících. Bojím se, že ani zde není použitá čiště celozrnná moukabez nějakého přibarvení, ale nechci soudit:)
Jinak z marketů kupuji jen opravdu hodně výjimečně, když není jiná volba.
Celkově ale upřednostňuji balený trvanlivý chléb, tam je napsané složení a má dlouhou trvanlivost.

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 5 lety Ivanqa

nitka: Peču pečivo dle receptů ze stránek domacipekarny.dama.cz, je jich tam velké množství, jsou výborné, již odzkoušené (snad jen jediný mě zklamal a to už jsem jich vyzkoušela hodně, ale to bylo na buchtu, ne na chléb). Je jedno, jestli máte pekárnu nebo ne. Jde jen o to, že pekárna usnadní práci, vymíchá těsto za Vás. Pokud mícháte ručně, můžete použít úplně stejný recept jako do pekárny, jen místo do pekárny dáváte suroviny do mísy a zpracováváte ručně, dáte na plech a pečete v troubě.
Pokud si chcete péct chleby nebo i jiné pečivo doma, doporučuji udělat si vlastní kvásek (recept je také na výše uvedených stránkách). Nemusíte pak používat kvasnice (až kvásek řádně vyzraje) a pečivo je pro tělo lépe stravitelné a chuťově je také lepší.

0
před 5 lety karča

Zajímalo by mě, čím škodí při pečení chleba kypřící prášek a kvasnice, mimo to, jak je psáno výše, že je to chutnější a lépe stravitelnější s kváskem.

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Vercounka no právě zda to nebylo účelem toho vysílání, aby zase masírovali lidi, proto jsem si udělala takový malý vlastní průzkum :). Závěry z toho moc nejdou vyvodit, protože sem chodí lidi co se zajímají co jedí a podle toho taky nakupují.
Ale jak píše 6sense pozná se to až časem, jestli se supermarkety uzpůsobí poptávce, pokud se ovšem změní. Můj názor je, že to skončí na ceně.

Kypřící prášek do chleba je asi tak stejné zvěrstvo jako když nanuky začali vyrábět z rostlinného tuku, a vypustili mléko a máslo, kvůli ceně, pak to napěchovali chemií, aby držel pohromadě. Správný chleba má být z kvásku, tak jak se to dělalo dřív. Doporučuji chleba od Kolingera, je z kvásku a mouku mele na kameni.

0
před 5 lety nitka

Ivanqa za tipy na pečení chleba moc děkuju, hned se jdu inspirovat a vyzkouším.

0
před 5 lety LenkaBouhskov

Také nakupuji pečivo v pekárně v jednom obchůdku. Na jejich chleba nedám dopustit, jak si nepřijdu včas může se mi stát že už nebude, je v okolí vyhlášený. V supermarketu honí jenom zisky, rozdíl mezi rodinným podnikem kam příjdete nakoupit si zákazníka váži o proti nadnárod. společností, občas si i mile popovídáte, podporujte našince co něco umí a važme si jich že budeme jejich zákazníky.

0
před 5 lety Lenka

Nemyslím si, že dopékané pečivo je plné "éček". Uvědomujete si, že vaječný žloutek je také sám o sobě emelgátor?? Doteď to všichni kupovali, všem chutnalo a nikdo si nestěžoval. A nyní mi to přijde, že je to prezentováno spíše způsobem, že je dopékané pečivo zdravotně závadné a ne způsobem, aby nedocházelo ke klamání zákazníka jako tomu bylo dříve, kdy se v některých supermarketech objevovaly nápisy, že se jedná o pečivo čerstvé.To máte to samé jako mražené listové těsto, mraženou pizzu apod. Také si to lidé kupují zmražené a doma si to dopékají. Já si klidně koupím i pečivo romražené a dopečené, když je teplé, měkké a voňavé. Myslím si, že rozhodně lepší než rohlík, který byl sice čerstvě upečen, ale v odpoledních hodinách už je tvrdý a asi jen málokdo si na něm pochutná. Tento problém je až příliš medializován a většinou neodbornou veřejností.

0
Obrázek uživatele Markéta
před 5 lety Markéta

Ano, rozhodně souhlasím s tím, že čerstvé pečivo od pekaře může být také plné různých přídatných látek. Je proto vhodné si vždy zjistit složení pečiva, čerstvého i zmrazeného. Já se snažím kupovat čerstvé pečivo v pekárnách hlavně z toho důvodu, abych podpořila místní výrobu. Přijde mi nelogické, proč by potravina měla urazit takovou obrovskou vzdálenost v mrazáku do supermarketu, když si mohu koupit pečivo vyrobené v našem městě.

0
před 5 lety gabina

Lenka asi jste nečetla složení pekárenských výrobků v supermarketu?
Dopékané pečivo je dobré jenom k rychlé konzumaci, na rozmraženém pečivu nevidím taky nic hrozného, důležité je složení výrobku a odkud pečivo pochází. Netoužím po pečivu dovezené z Polska a tady rozmražené. Jak napsala Markéta jde hlavně o složení pečiva, původ a komu za ty mé utracené peníze nechám vydělat.
Já také nakupuji pečivo čerstvé a křupavé, vydrží mi i do druhé dne a moc si na něm pochutnáme. Když přinesu domů čerstvý chleba jen se za ním zapráší, ten kyselej z obchodu by mi doma nikdo nejedl.
Sama doma zamrazuji pečivo a třeba i vánoční cukroví, než aby se zkazilo zamrazím. Pokud si mám vybrat, při nákupu si vyberu vždy čerstvé.

0
před 5 lety Marta

Pamatuji se, když jsem jako malá chodila každý den pro chléb do pekárny. Vždy byl křupavý, čerstvý, jen se sliny sbíhaly a kolikrát než jsem došla ten kousek domů, tak jsem oždibovala tu výbornou kůrčičku. O skořicových šnecích, které tam pekli, ani nemluvě - poctivé a opravdu skořicové. Časem pekárnu koupil jiný majitel, udělal z toho pekárnu Lomná, většina pečiva se tam pak stejně jen dovážela a nakonec je tam teď smradlavý pajzl. Mamka kvůli mě musela začít péct chleba doma, protože ty gumové něco z obchodu jsem odmítala jíst. A teď už si peču chleba sama. Když už musím pečivo někde koupit, tak vybírám velmi pečlivě. Jinak podívejte se na stránky www.mlynstrizov.cz Najdete tam také recepty na chleba, mazanec, rohlíky, atd. Chléb podle toho receptu mi moc chutná, jen si tam teda přidávám semínka a bílou mouku měním za celozrnou. Těsto si zpracovávám sama ručně i přesto, že mám domácí pekárnu. Přijde mi lepší jak chuťově tak i konzistencí a navíc si to pak pěkně vytvaruji do košíčku a mám krásný oválný tvar chleba. :)

0
před 2 roky Ondrej

Ahoj...já osobně nakupuji pečivo přímo v pekárně a nejraději tedy v pekárně ILLÍK, jednak ji mám blízko baráku, takže si každé ráno můžu chodit pro česrstvé pečivo a jednak ho tam mají výborné a velký výběr :-)

0
před 2 roky Lucie

Taky mám nejraději Illíka. Pečivo mají naprosto senzační a taky je mám blízko. Takže doporučuju! :-)

0
před 2 roky Sabina Š

Škoda jen, že je teď ta stodolní rozkopaná, že už tam nestojí tramvajky a chodit tam každý den takový kus, tak by to bylo na prd. Doufám, že už to brzo zase otevřou ty zastávky

0
před 2 roky Lumír

Illík je velmi chutné pečivo, které je i na druhý den k jídlu, ne jak z jiných obchodů, kde už večer se to nedá jíst

0
před 2 roky Sabina Š.

Souhlas! =) Taky s nimi mám skvělou zkušenost. Jen by občas mohli mít více pečiva, když jdu večer po práci a ještě potřebuju něco koupit na večeři.

0
před 2 roky Roman

Tak to nemůžete očekávat. Večer už přece nebudou dopékat, když ví, že jim přijde už jen pár lidí a že by jim teda zbylo do dalšího dne.

0
před 2 roky Míra

Tak to já chodím mezi čtvrtou pátou a vždy si tam nějaký ten základ nakoupím, myslím tím rohlíky chleba at. :-) samozřejmě široký výběr už třeba není takový jak ráno..ale i tak člověk ty nutné věcí koupí v pohodě...teda alespoň u nás :))

0
před 2 roky Lucouš

Musím přispět do této debaty, protože Pekařství Illík je mým nejoblíbenějším. I když teď jej mám trochu z ruky, ale vůně čerstvě upečeného pečiva a jeho výbroná chuť je nenahraditelná.

0
Obrázek uživatele Alenka
před 2 roky Alenka

Alenka

Při jedné soukromé diskusi nám paní řekla, že nejlepší z tmavého pečiva je moskevský chléb, protože je na přírodní bázi a není tam žádná chemie (proto chutná tak kysele a mnozí jej nemají kvůli té chuti rádi). Mě chutná, mám jej ráda. Lepší, než dobarvované tmavé pečivo. Jinak se také zajímám o lepek.
Letos ho prý v obilí je velké množství. Když vysadím lepek cítím se hned lépe. Chtělo by to napořád.
Zdravím všechny z Vysočiny - toto je můj první příspěvek.

0
před 13 měsíci Tomáš

Též jsem Illíkovec! :-D Podle mě k Ostravě Illík prostě patří! Je the best! A pečivo mají naprosto božské!

0
před 12 měsíci Filip

jj amen bratře! Přesně!!!! :-) Illlík prostě 4ever! :-D Nikdy jsem ho s žádnou jinou pekárnou nepodvedl a ani nikdy nepodvedu! Illíka prostě zbožňuju

0
před 12 měsíci Marie

Zrovna včera jsem tam poprvé zavítala. Četla jsem si totiž tady tu vaši debatu a zajímalo mě to, co je na tom pravdy. A je to všechno pravda! Illík je boží pekárna - strašně krásně to tam voní po čerstvě upečeném pečivu, mají velký výběr všech možných housek, koláčků a chlebů a ty koblihy? Nebe v puse! :-D

0
před 12 měsíci Filip

Tak to jsem strašně rád, že se vám tam líbilo. Též tam budu brát teď někdy přítelkyni ať si tam vybere něco dobroučkového a věřím, že z Illíka taky bude hodně nadšená! :-)

0
před 12 měsíci Tomáš

No tak ještě aby se vám v Illíkovi nelíbilo XD Illík je nejlepší, takže tam se musí líbit každému - navíc to pečivo? Nebe a dudy!

0
před 12 měsíci Kačka

Illík je nejbožejší pekárna ever. Nechodím nikam jinam a pokaždé se oblizuju až za ušima. :-D

0
před 12 měsíci Heim

Tady je to samy Ostravak?

0
před 12 měsíci Tomáš

Asik jo. :-D No každopádně je to tady samý "Illíkovec" :-D

0
před 12 měsíci Kačka

Tak když je to taková dobrá pekárna? :-D Byl jste tam už někdy? Pokud ne, rychle šupajděte k Illíkovi pro pečivo, ať víte, proč je nás tady tolik fanoušků. :-D

0
před 11 měsíci Kačka

jj, kdo nebyl v Illíkovi pro pečivo, jakoby nebyl :-D

0
před 11 měsíci Ludmila

A mají v Illíkovi skutečně jen čertvé pečivo nebo rozpékané?

0
před 11 měsíci Michal

Oni mají jenom čerstvé, oni si ho totiž všechno dělají úplně sami. Od těsta až po konečný produkt. Pokud se ptáte kvůli éčkům, tak ty v tom skoro žádné nemají. Sám jsem se na to nedávno ptal, protože dneska už si ničím nemůžete být jistí.

0
před 11 měsíci Ludmila

Fakt? Tak to jsou borci! V dnešní době totiž málokterá pekárna má skutečně čertvé pečivo. Většinou tu "čestvost" schovávají za rozpékané hnusy a vlastně to je možná ještě horší než klasické pečivo. To si tedy budu muset někdy k Illíkovi zajít na ochutnávku.

0
před 11 měsíci Michal

jj, proto je to taky jedno z nejlepších pekařství široko daleko a proto je taky tak oblíbené. Prostě Illík je top! :-)

0
před 10 měsíci Tomáš

A dá se to s něčím srovnat? Nechce se mi totiž jenom kvůli pečivo jezdit až do centra.

0
před 10 měsíci Michal

Bohužel nedá. Illík je prostě jenom jeden a ten nejlepší. Všude jinde mi přijde, že mají zatuchlou mouku a že to není tak dobré.

0
před 10 měsíci Jitka

jj taky to tak cítím. V illíkovi je vždycky to pečivo fajně čerstvé a takové voňavější. Je možné že je to tou moukou nebo jen prostě pocit. Každopádně já mám taky Illíka nejraději.

0
před 10 měsíci Františka

Zdravím, do Illíka taky pravidelně chodívám, ale mám to celkem z ruky, takže jen občas. Můžete mi, prosím, říct, zda se tam dají objednat nějaké zákusky nebo dorty?

0
před 10 měsíci Jitka

jj jde si u nich objednat nebo přímo koupit zákusky a objednat nějaké dorty. Na pokladně si řekněte o cením a oni to mají i s fotkama těch dortů.

0
před 10 měsíci Janička

Dobrý den, a dá se jejich pečivo zmrazit a pak někdy rozmrazit a jak dlouho takové pečivo vydrží?

0
před 10 měsíci Sabina

jo jasně že dá. Nesmí to pak sice furt rozmrazovat a zamrazovat, ale jinak není problém. Nejlepší je ale logicky to nejčerstvější.

0
před 9 měsíci Janička

Tak jsem tedy poprvé vyzkoušela zmrazit si a pak zase rozmrazit rohlíky od Illíka. Ač samozřejmě nebyly čerstvé a už nebyly ani tak křupavé, tak byly celkem v pohodě. A hlavně když už člověk doma nemá vůbec nic, tak alespoň tohle ho zachrání a nějaké máslo, marmeláda nebo med se vždycky najde. :-D Stejně jsou ale nejlepčí čerstvé rohlíky od Illíka.

0
před 8 měsíci Sabina

Tak ono třeba super jsou i zmražené toasty. Ty vydrží lépe a nejsou potom takové gumové jako rohlíky. Ale samozřejmě čerstvé pečivo od Illíka je nejlepší, žhe?! Na to nic zmraženého nemá. To mražení je spíš taková nouzovka, když už nic člověk doma nemá a nechce se mu do obchodu, nebo je už obchod zavřený.

0
před 8 měsíci Zdeněk

Tak to mě se do obchodu nechce nikdy, ale jak jde do Illíka, tak to tam křepčím jako za mlada. :-D

0
před 8 měsíci Sabina

:-D Úplně si vás dovedu představit! :-D Jj taky to ale mám s Illíkem úplně stejně! :-D Prostě je to super pekařství! =)

0
před 8 měsíci Zuzana

Dobrý den,
a mají v Illíkovi něco i pro dietáře? Blíží se totiž to léto, tak to nesmím moc přehánět. :-D

0
před 8 měsíci Renča

Jaj, myslím že když navštívíte Illíka, tak že stejně neodoláte a koupíte si něco nezdravého a kalorického :DDDD

0
před 8 měsíci Zuzana

No to ne,...to já když se zařeknu, že ne, tak prostě NE! :-)

0
před 8 měsíci Renča

WOW, tak to vám závidím, kéž bych to měla stejně :-) Já si u illíka vždycky zhřeším nějakým dobrý zákuskem O:-)

0
před 8 měsíci Simona

Asi jsem tady úplně neznaboh, ale nikdy jsem v Ilííkovi ještě nebyla. Kde jsou vlastně jejich pekárny, abych to taky někdy zkusila?

0
před 7 měsíci Renča

V pohodě. ne každý musí znát všechno. Jejich pekárny najdete v Ostravě, v Bílovci, v Opavě, v Olomouci... tak různě... Přesné adresy najdete tady http://www.illik.cz/# pod kategorií naše prodejny. Tak to mají všechno rozepsané. A fakt mají úplně skvělé pečivo. Já mám na nich nejraději to, že si to fakt všechno pečou a to přímo v pekárně, takže to tam nádherné voní a všechno pečivo je skvělé a čerstvé.

0
před 7 měsíci Simona

Jééé dík... Tak to mám prodejničku blízko... Se divím, že jsem tam ještě nikdy nešla... Hmmm... zvláštní. Každopádně teď to konečně můžu vyzkoušet. Hned si toho u nich nakoupím pořádnou kupu, abych věděla... ;-)

Nejvíce mě zajímá ten nopálový chleba - by mě zajímalo, jak vlastně chutná... I když to vlastně za chvilku zjistím....

0
před 7 měsíci Renča

Kup..... Nopálový chleba je strašně dobrý a je tisíckrát lepší než klasický chleba - my si ho kupujeme v jednom kuse. Je super s pomazánkama - to milujeme! :-) Pak dej vědět, až se k Illíkovi stavíš...

0
před 7 měsíci Simona

Jééé tak to už se těším. Dnes po práci půjdu nakoupit, tak už jsem celkem zvědavá a natěšená.... Nejvíce se teda těším na večeři až si dáme nopálový chleba - udělám moji výbornou vajíčkovou pomazánku a podle vaší rady si ji hned namažeme na chlebík. :-)
 Dobře, že to ten Illík nabízí.

0
před 7 měsíci Renča

Zkoušela jste už? Nopálový chleba (jsem o něm hledala info) je prý mnohem lepší než klasický chleba, a to i když je celozrnný. =)

0
před 7 měsíci Karla

My kupujeme chleba a rohlíky v Globusu, tam by to mělo být čerstvě upečeno, potom v Kauflandu, tam je to ze zmrazeného polotovaru, občas když máme cestu tak přímo v malinké pekárně na náměstí a do práce si kupuju cestou v automatu Juddy bagety. Takže jak kdy, moc to všeobecně neřeším. 

0
před 7 měsíci Táňa

Renčo, já jsem nopálový chleba zkoušela a vůbec nejde poznat, že by to bylo něco jiného - jako je strašně dobrý a chuťově úplně jako normální chleba. Za mě jeden z nejlepších.

Karlo - pečivo z globusu ani z kauflandu nemůžu ani cítit - poté, co jsem u nich viděla běhat myšky v pečivu jsem je naprosto zavrhla. Nejlepší je fakt Illík - na něj nedám dopustit. =)

0
před 6 měsíci Renata

Tak to je super. To si hned dneska odpoledne zajdu k Illíkovi a vyzkouším ten Nopálový chleba. Když říkáte, že je takový dobrý, tak to ho taky musím vyzkoušet.

0
před 6 měsíci Táňa

Tak co, Reni, byla jsi tehdy v tom Illíkovi? A jaký ten chleba byl? Chutnal ti nebo rodině?

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 + 11


Přidat příspěvek