Celozrnné pečivo nebo rustikální

0
Obrázek uživatele Irča
před 5 lety Irča

Chtěla bych poprosit o radu, kupuji si celozrnné pečivo a teď jsem narazila i na pečivo rustikální, které je lepší a jaký je mezi tím vůbec rozdíl. A co si myslíte o croassanech? Poraďte, budu ráda.

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

určitě je zdravější celozrnné pečivo, rustikální sice také může být celozrnné, ale často tomu tak nebývá... rustikální pečivo je charakteristické tím, že je hodně nahoře sypáno semínky...Croissant se v 98% vyrábí z bílé mouky, těsto je dost tučné, není to nejspíš úplně zdravý výrobek, je pravda, že jsem narazila i na celozrnný, to snad asi 2x.

0
Obrázek uživatele Irča
před 5 lety Irča

Já jsem právě myslela ty celozrnné croassany, takže lepší je asi volit celozrnné pečivo.

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

vím, že např. Lidl nabízí rozpékané rustikální pečivo... vypadá výborně, ale celozrnné rozhodně není, určitě je lepší vybírat si pečivo celozrnné

0
Obrázek uživatele MartinSX
před 5 lety MartinSX


Pokud chces proste zdraveji jist, tak pecivo jez minimalne. Pokud si RH 0, tak psenicne nejez vubec. Zpusobuje vetsi nachylnost k zanetum.

Je normalni, ze vezmou tvuj cerealni rohlik, posypou ho srotem, pridaji 1kč k cene a prodavaji jako rustikalni. :D

Takze zjisti si aspon zakladni info o svem tele a pak uprav jidlo. Pochybuju, ze kroasanty budou tak peclive vyrobene, ze dodrzi pouziti surovin. Takze spis uverim, ze ten tmavej je jen dobarvenej. Maximalne ti da vic zivin, ale urcite nebude zdravejsi(tzn. ze v nem budou stejne alergeny a neg. latky jako v bilem).
A zrovna ty od chipity bych nekupoval vubec!

K otazce.... zadne z nich neni lepsi. Jsou "temer" stejny. Misto dvou rohliku si kup jeden a misto druheho dej hrst orisku :D

0
Obrázek uživatele MartinSX
před 5 lety MartinSX

Nicmene nazev rustikalni pecivo je komercni debilita.
Rustikalni znamena venkovsky selsky. Takze co tim chtel jako basnik v obchode, firme rict? Nic...jen kupujte to ovce, at mam tlustou penezenku! :D

0
Obrázek uživatele MartinSX
před 5 lety MartinSX

Tady ten stat je proste studnice mentalnich nazvu. :D
Kopane rikame fotbal, bowlingu kulecnik, cikanum romove a ted jsem se dozvedel, ze pry ani udajne piccolo a presso neexistuje. Ze je jen esspreso. To nevim jiste, to jsem jen videl v TV. :D

0
Obrázek uživatele MartinSX
před 5 lety MartinSX

*oprava: kulecnik nahrad kuzelkami :D

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Pečivo mám ráda, ale pomalu se tomu odnaučuju. Na pečení doma není vždycky čas a tak vymetám malé pekárny. Je smutné, že ani v těch vám neporadí, protože.......NEVÍ!!!!! Chci celozrnné pečivo a nabídnou mi klasické, něčím sýpnuté. Vadí mi, že prodavačky v pekárnách nemají ani základní vědomosti o tom, co prodávají, co je to celozrnné pečivo....Posledně mi tmavé housky chutnaly ,ale jelikož zůstaly krásně měkké a nadýchané skoro 4 dny, došlo mi, že to asi v pořádku není.

0
Obrázek uživatele MartinSX
před 5 lety MartinSX

No jo, ale ty nejsi normalni Karco. Ty jsi vyjimecna. :D

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Co tooo?????????????:-DDD

0
před 5 lety Majdula

Snažím se vyhýbat pečivu ze světlé mouky nebo alespoň být střídmá.Z tmavého kupuji nejraději žitné z místní pekárničky,musím vyjít ráno,odpoledne už nebývá.fakt skvělé.Něco podobného mají v Bille rozpékané,ale v těch rozpékaných také žádnou zdravost nespatřuji.Spíše věřím tomu,že je pečivo dobarvované.

0
před 2 roky Tereza

Já dávám přednost celozrnnému pečivu, mám ráda nejvíc z pekařství Illík.

0
před 2 roky Jeleníček

S pekařstvím illík taky souhlasím, ti mají dakt nejlepší pečivo. Ale co je pak lepší - celozrnné nebo rustikální? Já se furt v tom tak nějak nevyznám. Jak se říká jsem z toho jelen.

0
před 2 roky Kokino

To je myslím podle vaší chuti. Za mě je od illíka nejlepší rustikální, ale je to samozřejmě na vaší chuti, co preferujete a co vám nejvíce sedí. =)

0
před 2 roky Adam

No a není zdravější právě to celozrnné? To rustikální je sice tmavé pečivo, ale podle mě to nemá nic s celozrnným pečivem společného. I když mě je to často jedno a často si koupím u Illíka i klasicky bílé pečivo a je mi to naprosto jedno. Prostě Illík má nejlepší pečivo, tak proč bych si nedopřál?! Illík 4EVER! :-D

0
před 2 roky Kokino

No nemá to nic společného a asi máte pravdu, že to celozrnné je zdravější, ale zase na druhou stranu, když nedržím zrovna nějakou dietu a když to teda neřeším, tak si přece můžu dát, jaké mi chutná. Což v tomto případě je hlavně to rustikální. To je skvělé. Navíc u Illíka je vždycky takové fajné upečené do křupava, takže je naprosto božské. :-P

0
před 11 měsíci Klára

Mě to přijde téměř stejné:D celozrnné nebo rustikální :D v illíkovi mají výborné máslové croissanty, dieta nedieta, to si vždycky ráda dopřeju.

0
před 11 měsíci Jíťa

Illíkovi máslové croissanty...to je prostě klasaaa!!

0
před 10 měsíci Jana

Pokud můžu doporučit, tak výborný a zdarvý je pohankový chléb. Vyrábí ho třeba Illík. Obecně ty zdravé chleby moc nemám ráda. ale tenthle chutná skvěle.

0
před 7 měsíci ornella mutová

  cituji : Ovesné otruby jsou kupodivu velice chutné i v suchém stavu a lze je s úspěchem vmíchat i do müsli a také do pečiva, kterému dodají více vlákniny.
-------------------------------------------------------------------------
takže  vážení přátele, asi tak.. otruby se dávaly žrát prasatům, aby po nich tloustla a maso bylo prorostlé. Jenže dneska chce každý maso libové a o bůček už stojí jen málo starších lidí ! Tak že ,co s tím?!! Tak s toho uděláme modlu , a narveme to do celozrného pečiva a podobně,a ovce to bez rozmyslu sežerou., protože odborníci se shodli na tom ,  že je to nesmírně zdravé, hlavně ty barvy ! Takže vážení , pokud možno, tak si vyhledejte ,,otruby,, co to vůbec je !! Ten kdo výhradně vyhledává tmavé pečivo , je blb na kvadrát!

0
před 7 měsíci ornella mutová

žitné otruby- josef VágnerOtruby jsou obalove casti zrn. Jsou tedy v primem kontaktu s okolnim prostredim na poli, jsou tedy vice zatizeny chemickymi zemedelskymi latkami (postriky - pesticidni, herbicidni, hnojiva) a napadeni plisnemi. Obecne potravinarske zito (jine se ani nepestuje) je casto napadene namelem, plisne vsak napadaji obalove casti zrna, ktere se mechanicky loupe a vnitrni semeno se pak zpracovava na mouku. Celozrne mouky- tedy mouky s obaly (otruby, plevy) jsou pochipitelne nachilnejsi na obsahy plisni a obecne obsahuji mnohem vice chemickych nezadoucich latek z inte

0
před 5 měsíci Jakub

Já to upřímně neřeším. Kupuju celozrnný chléb od Illíka a jsem spokojený :). Chutná výborně a něco jsem ted i zhubnul, tak možná i to pomohlo. Předtím jsem kupoval bílé pečivo běžně v marketech.

0
před 2 měsíci Mirek

Moc sice celozrnné pečivo nejím, ale když jednou za čas udělám vyjímku tak kupuju od Illíka celozrnnou bulku. Je super že vydrží i pár dní narozdíl počiva ze supermarketů které je často už večer gumové

0
před 2 měsíci Richard

Rustikální pečivo nekupuju (alespoň vědomě), nejčastěji kupuju farmářský nebo lhotský od Illíka, jsou to z nějaké fit kategorie

0
před 2 měsíci Filip

Ten farmářský jsem zkoušel ale nemohl jsem si na něj zvyknout, mám radši klasický celozrnný

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 9 - 9


Přidat příspěvek