Caro a jeho trvanlivost

0
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

Dobrý den, ráda piji caro s mlékem ke sladkým snídaním, vždy si kupuji to velké balení, ale přeci jen to pomalu ubývá a zjistila jsem, že ho už mám asi 4 měsíce prošlé. Myslíte si, že i takováto kávovinová směs nebo káva obecně se nějak kazí a je lepší ji vyhodit a pořídit novou, jde mi o nějaké zárodky plísní nebo tak. Zatím jsem ho používala a bylo dobré, až včera jsem si všimla datumu spotřeby.Děkuji za poznatky a rady.

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 4 roky alena.prchlikova@

Já se domnívám, že káva i kávoviny vydrží déle než je jejich záruční doba, ale nesmí se otevřít původní obal. Při každém odebrání z obalu se mohou dostávat do obsahu částečky poletující ve vzduchu, tím se obsah trochu mění. U některých potravin je proto i stanovena doba, do které je třeba po otevření výrobek spotřebovat. Určitě se bude měnit chuť, delší přístup vzduchu těmto potravinám nesvědčí. Memyslím si, že by bylo Caro nebezpečné, ale čtyři měsíce se mi zdají dost a proto bych ho vyhodila.

0
před 4 roky Tereza

Prodáváme kávovinu (sice ne Caro, ale to je asi jedno) a tak se mi doma občas vyskytne balení těsně před expirací. Nemám pocit, že by se kazilo, obilnina je upražená a chemicky stabilní. Teď jsem se dívala a zrovna piji kávovinu prošlou už 7 měsíců. Zatím žiju :-).

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 4 roky alena.prchlikova@

Ona prošlá kávovina asi nebude životu nebezpečná, ale přece jenom se v ní mohou vyskytnout látky, které by mohly způsobit nějaký zdravotní problém v budoucnu,možná v kombinaci s nějakým éčkem nebo jinou škodlivinou.Podle mého názoru je to vždycky riziko.

0
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

Děkuji za názory, no, nebyla jsem si jistá, tak jsem to raději vyhodila. Jistota je jistota, ale je pravdou, že kávovina jako taková asi nebude tak rychle podléhat zkáze - no, už se stalo.Ale i tak děkuji za rady, do budoucna se budou hodit. Je pravdou, že u mléčných výrobků, sýrů a tak, bych neváhala, ale u tohoto jsem si nebyla jistá.

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 4 roky alena.prchlikova@

Já bych řekla, že ono je nakonec jedno, jaká potravina to je. Samozřejmě u těch, co mají krátkou životnost,jsou eventuální následky daleko horší, ale co my víme, kde na nás něco číhá. Ono stačí už jen to, co je v potravinách čerstvých, i tak s tím máme plno práce to všechno zpracovat, vyhnout se všemu špatnému je v běžném životě dost těžké.

0
Obrázek uživatele Irča
před 4 roky Irča

Svatá pravda, souhlasím s vámi.

0
Obrázek uživatele d.sporerova
před 3 roky d.sporerova

No, já  bych to zase až tak černě neviděla. Záleží, jak je výrobek uchovávaný a kdy byl otevřený. Při špatném skladování může být životu nebezpečný výrobek třeba s ještě 1 letou lhůtou expirace. Jednou jsem uvařila 2 roky prošlý puding v neporušeném obalu a byl  výborný.
Caro také piji pravidelně a nemám pocit, že časem nějak ztrácelo na chuti. Stejně jako třeba kakao (Granko).

0
Obrázek uživatele jijina
před 3 roky jijina

Také bych raději vyhodila. Kdybych Caro otevřela nějakých pár dnů po datu spotřeby, tak bych ho ale spotřebovala urychleně.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 3 + 12


Přidat příspěvek