Biozelenina

0
před 4 roky Vlasta

Nevíte někdo, jak je možné, že zelenina označená v supermarketech bio je omytá a i přesto vydrží poměrně dlouho a nehnije? Podle mého ji musí po sklizení a omytí nějak ošetřovat. Když se do bio potravin mohou přidávat různé éčka, mohla by se třeba i nějak upravovat zelenina po sklizni. Nevíte někdo jak to je?

0
Obrázek uživatele Pipoš
před 4 roky Pipoš

Neni treba byt paranoidni, vysvetleni je proste jako bulharska stripterka:

Pri pestovani, zpracovani a distribuci bioproduktu je povolena cela rada syntetickych hnojiv a pesticidu. Detailni informace lze najit v "NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 889/2008". Napr. mednate fungicidy jsou povoleny v relativne vysoke davce 6 kg/hektar. Takze predstava, ze biozelenina se pestuje bez chemickeho osetreni je naivni a nepravdiva. Jinak to ani nejde, protoze i bioproducenti musi sklidit a prodat, aby meli zajistene trzby.

Klicem k dlouhemu "shelf-life" je tedy perfektni zdravotni stav při sklizni diky spravne aplikaci schvalenych fungicidu. A pak rychle zchlazeni a technologicka kazen pri distribuci.

0
Obrázek uživatele 6sense
před 4 roky 6sense

Mno na vlastní kůži mohu říci, že nějaký rozdíl tam bude... protože když snim chemicky ošetřený citron - normální co lze koupit, tak se osypu (kopřivka). Když ale snim bio citron, tak se mi to nestane. - několikrát vyzkoušeno a tím na vlastní kůžiu potvrzeno. Na jiné citrusy ale asi tak silné postřiky nepoužívají. Vyzkoušeny v zimě nebio mandarinky a nyní nebio červené grepy a osypání neproběhlo.
Takže v bio kvalitě doporučuji všem okolo konzumovat hlavně citrony ;).

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 3 - 1


Přidat příspěvek