A Dost! - Vanilinové a vanilkové cukry

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
1
Obrázek uživatele Jana
před 3 roky Jana

Já používám domácí vanilkový cukr:
Vezmu cukr (dávám hnědý), nasypu do uzavíratelné sklenice cca 250 ml a do cukru píchnu jeden lusk vanilky. Cca po měsíci už je cukr krásně aromatizovaný.
Když odsypávám do pečení, vždy pak dosypu nový cukr zase do vršku sklenice, sklenicí na pár sekund zatřesu (aby se smísil nově nasypaný cukr s tím "starším", už aromatizovaným).
Vanilka se dá normálně koupit v sáčku jako jiné koření.

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

My taky, však v tom videu je i ten návod :-)

0
Obrázek uživatele Jana
před 3 roky Jana

aha, promiňte, já na video čas neměla, byla jsem tu na chvíli... : ))) Jen jsem četla dTest a šokvalo mě, jak test dopadl!

0
Obrázek uživatele sharunka03
před 3 roky sharunka03

Už mám taky zkouknuto, je to teda děs, co se dneska dělá s potravinami. Už letěly všechny do koše kluci. A to jsem přitom někde slyšela, že ten ethylvanilin je prý výtažek ze skořice nebo co, tak  čemu tedy věřit? Taky najedu na domácí výrobu vanilkového cukru, a nebo, když nebudu mít, tak prostě nebude, stejně je to jen pro vůni většinou, takže když bude chybět, tak houby zle :-)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 9 - 5


Přidat příspěvek