uzeniny bez E250? Zednicek a.s.

0
před 5 lety peter

Myslim, ze toto nesmite prehlidnout. Jde to i bez pridane chemie. Skoda ale, ze jde o ojedinely vyrobek na trhu a tudiz ma cenu dcsti vyskou. Snad se pridaji i jini vyrobci. http://www.efree.cz/

0
před 5 lety Jitka

Dají se koupit v obchodě?

0
před 5 lety Dita

Já doporučuji Pandrholu, mají vlastní eshop, a nemyslím si že je to drahé. Vyrábí tak už léta. Mají tam škvarky poctivý a jako domácí, taky se dají koupit ve farmářské prodejně zdravíček i v jeho eshopu.
Mají dětské paštiky a podobně.
Dále doporučuji
http://www.chemievjidle.cz/gurmanske-speciality/kralici-pastika-designfoods výrobky od této firmy.
Nicméně pandrhola plánuje chov prasátek v přirozeném prostředí a nebo už chov možná probíhá.

0
Obrázek uživatele huszarpet@
před 5 lety huszarpet@

Jitko, objevil jsem to nedavno v regalu v Tescu v Praze na Narodni a videl jsem i jinde, takze ano, jde to koupit v obchode.
Dito, dik za tip!

0
před 5 lety Peter

dovolte mi udelat malou reklamu na slovenske vyrobky Mecom-u bez dusitanu (E250)
http://www.mecom.sk/sk/products/category/mecom-natur-parky

0
před 5 lety Renda

Lidé, musíte jíst uzeniny?
Copak nevíte co to dělá s vaším organismem?
Sami se navzájem otravujete. Bohužel.

0
Obrázek uživatele karča
před 5 lety karča

Věřím, že někdo bez nich nemůže být, tak jako např. já bez sladkého. Kvalitní maso jednou za čas neuškodí, si myslím, uzeniny ale nevyhledávám a obejdu se.

0
před 5 lety Jitka

Paštiku si vyrábím doma. To samé škvarky a sádlo, občas šunku. Je to sice ze surovin z obchodu, ale možnost domácího masa bohužel nemám. Uzeniny občas koupím e-free. Častěji ale bohužel s E250, i když vím, že zdravé to není. Kdyby tak bylo víc výrobců zdravějších uzenin.

0
Obrázek uživatele amazonit
před 5 lety amazonit

Jitko,
ale výrobce uzenin nikdo a nic netlačí k tomu, aby vyráběli zdravější produkty..., pokud mají odbyt, nic jiného je nezajímá. Jedině kdyby lidé přestali nakupovat, to by se potom museli ,,zamyslet" a změnit technologie výroby. V dnešní době to není o tom vyrobit kvalitní produkt, ale vyrobit ho co nejlevněji. Vím, že to tak není u všech výrobců, ale u valné většiny ano, naneštěstí:-(

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Amazonit: v tom máte pravdu, ale nelze spoléhat na to, že to lidi přestanou kupovat, protože češi jako národ jsou už prostě národem náhražek a sr**ek. Mám to stejně jako Jitka, co jde se snažím udělat sama, ale ze surovin, které stejně musím koupit běžné. I když podobně jako ona stejně spíše kupuji šunku, snažím se aspoň o tu kvalitnější.

0
před 5 lety Jitka

Já mám dojem, že právě přídavné látky v uzeninách jsou to, na čem jsou lidé skoro až závislí. Výrobci to zřejmě dělají schválně, aby byl odbyt. Je to stejné jako s brambůrky.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Nejenom ty, ale je to jejich klíč k úspěchu, nikdo by si tolik nepochutnal na hnědavé šunce bez barvy, vůně a chutě, proto budou pořád radši upřednostňovat růžovoučké, voňavé, ideálně do dvacky:)

0
Obrázek uživatele amazonit
před 5 lety amazonit

Lucko, máte pravdu. Jsme divný národ, umíme si stěžovat, ale k ničemu se nerozhoupeme. V podstatě je nám jedno, co jíme, ale není nám jedno, jaký máme mobil, jak chodíme oblečení. Smutné.
Také preferuju pokrmy, o nichž vím, co v nich je - tedy udělala jsem si je sama, ale mnohé prostě koupit musíme. Potravinově nezávislý je málokdo.

0
Obrázek uživatele Ivanqa
před 5 lety Ivanqa

Lucka: Vám šunka z obchodu voní?

0
před 5 lety Jitka

Dražší šunky mohou i vonět. Ty se ale pohybují v cenové relaci 30,- Kč/100 g a více.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Ivanqa: to je dost diskutabilní pojem, to co někomu voní může jinému smrdět, mě rozhodně přidaná aromata a "umělá" vůně u levných rádoby šunek nevoní, ale většině ano. Někdo si neumí uzeninu bez pořádného přidaného kouřového (uzeného) aroma ani představit. Jak píše Jitka, i já co si kupuji šunku určitě nemá takové to klasické chemicky umělé aroma, které vás uhodí do nosu většinou u těch nejlevnějších výrobků.
Ale pro mě je jisté, že nejvoňavější bude šunka bez aromat apod.:)

0
před 2 roky Lubosh

A jsou vůbec někde nějaké uzeniny, ve kterých by nebyly nezdravé chemikálie? Kostelecké uzeniny, Chodura, Albert...????

1
před 2 roky Marek

Tak skoro ve všem máte něco... Do všeho se přidává alespoň minimum. Jediné, jak se tomu vyhnout, je kupovat uzeniny té nejvyšší možné kvality. To pak máte alespoň jistotu, že toho hnusu v tom je naprosté minimum. Například v chodurovi je to jejich medová šunka - tak vyrobena skoro jen z masa a ničeho jiného.

0
před 13 měsíci Lubosh

Jasne. ale cenově se zase dostáváme někam jinam... :-/ Člověk si asi ale moc nevybere... :-/ Do chodury to mám ale nejblíž, tak jim asi zůstanu věrný. :-D

0
před 13 měsíci Kuba

Takové byly právě ty E-free od Zedníčka, ale už je to pár let a pak tu firmu koupil Babiš a výroba skončila :-(

Koukal jsem teď na složení uzenin co na webu nabízí Globus a tady u toho salámu žádná E250 není, "jen" je tam Glutaman...https://www.globus.cz/cerny-most/objednavka/produkt/525/paprikovy-palivy-salam-globus.html


0
před 12 měsíci Lenka

Lubosh: Chodura má  skvělou medovou šunku..je vážně boží..a neřekla bych že tam jsou nějaké chemikálie, příjde mi že mají kvalitní uzeniny..ale nikdy jsem to nezkoumala..nejsem odborník 

0
před 12 měsíci Luboš

Lenko: no raději nic nezkoumat, hlavně že chutná :D ono člověk jak se někdy pustí do rozborů potravin tak si říká co má vlastně jít, leda si sám všechno vypěstovat :)

0
před 12 měsíci Lenka

Lubosh: jj jasne. Mě od chodury moc, moc, moc chutná. Takže jasně - neřešit a jenom si vychutnávat! :-D

0
před 12 měsíci Kamila

Taky patřím k "chodurovcům", ale chtěla bych se zeptat - zkoušeli jste od nich už někdy tu jejich medovou šunku? Všude na ni otitž slyším samou chválu a chtěla bych ji vyzkoušet, ale nechci utrácet za něco, co pak třeba nesním a vyhodím.

0
před 11 měsíci Tomáš

Já si ji kupuju pravidelně a je naprosto neuvěřitelná! Mám ji ze všeho nejradši :-) Klidně si jí nakoupím i 50dkg a pak ji jen tak uždibuju u televize. :-D

0
před 11 měsíci Monika L.

Taky si kupujeme pravidelně. Hlavně teda děti si ji moc pochvalují. Za nás taky jednička!

0
před 11 měsíci Simonka

A dá se koupit i nakrájená nebo jen v celku?

0
před 11 měsíci Lucie

chodura má hlavně velký výběr bezlepkových výrobku http://www.chodura.cz/produkty/bezlepkove-vyrobky/ 

0
před 11 měsíci Naty

Jojo, to teda má :-) Jsem ráda, že je mám při cestě z práce v ostravě. :-)

0
před 11 měsíci Simona

A kde v Ostravě prosím Vás přesně jsou?

0
před 11 měsíci Naty

Jak jdeš od Karoliny směrem k tomu jejich parku, tak hned po pravé straně na kraji. :-)

0
před 11 měsíci Simona

Joo, jak tam jsou ty nové bytovky? tam je hned kavárna i lékárna že?

0
před 11 měsíci Naty

Ano, přesně tam. :) Vždycky jak jdu do práce, tak už tam stojí náklaďák a jak jdu z práce tak se tam stavím pro nějakou čerstvou šunčičku :-)

0
před 11 měsíci Simona

Také jsem zastánce toho, že si raději koupím méně a zajdu si pro čerstvou každý den, než toho nakoupit tunu a nechat to smrdět celý týden v ledničce.

0
před 11 měsíci Zdeněk

Tak to je nejlepší. V lednici vám to totiž může načuchnout od ostatního jídla a pak to vypadá, že Chodura neprodává kvalitní uzeniny. Tak to ale není. Stačí mít doma den otevřenou šunku v lednici, už nebude vonět, jako když jste si ji koupili. Čerstvá je prostě nejlepší. Navíc se to celkem rychle kazí (pokud se nejedná o nějaký dlouhotrvanlivý salám), takže i proto je lepší kupovat aktuálně.

0
před 11 měsíci Lenička

Já nikdy nemám nic od chodury doma dlouho v lednici, protože u nás to vždycky někdo spořádá. Takže i kdybych chtěla, tak se to u nás moc neohřeje. :-D To je ale jediné štěstí, protože pak nemusím takové věci vůbec řešit. :-D

0
před 11 měsíci Simona

U nás se též dlouho věci od chodury neohřejou. Buď je sní mlsný manžel nebo je smlsne náš jezevčík Bertík. :-D Ten si je vždycky mimořádně pochvaluje. :-D

0
před 10 měsíci Libor

No jo, jezevčík má ale božský život! :-D Hned bych si to s ním vyměnil a klidně všechny šunčičky a salámky od chodury snědl sám. :-D

0
před 10 měsíci Tonda

Mohu se zeptat, jaké éčka u chodury používají? Nikde na stránkách to totiž nemají uvedené...

0
před 10 měsíci Honza

Zdravím,
pokud to vím dobře, tak u chodury používají jen E 250 dusitan sodný, ale ten je v uzeninách téměř ve všech, protože jinak by nebyly růžové, jiné konzervanty typu benzoan sorban nepoužívají. Jako jsou to mnohem lepší a zdravější uzeniny, než většina těch, které do sebe běžně cpeme.

0
před 10 měsíci Tonda

Tak to je bomba, to jsou teda mnohem lepší, než jsem si vůbec myslel. Tím pádem to je v pohodě. To je budu kupovat asi více.

0
před 10 měsíci Lucinka

Paráda! Taky je začnu pořádně kupovat. To jsou podle uzeniny s velkým U! Konečně pořádná kvalitka. A i ta chuť je božská! CHODURU doporučuju!

0
před 10 měsíci Rebeka

jj chodura jsou nejlepší! Chodím k nim pravidelně už deset let a jsme s nimi moooc spokojeni celá rodina. Já mám nejraději jejich excelentní šunku - ta je fakt excelentní!

0
před 10 měsíci Lucinka

To už chodura tak dlouho funguje? Já jsem si myslela, že je to nějaká nová firma...

0
před 9 měsíci Miluška

nene, chodura je myslím ještě z dob první republiky... Každopádně určitě to není nějaká maldá firma, je to hodně starý podnik se svojí tradicí. Podle mě by třeba o tom měli točit dokumenty a filmy, ne o nějakých mladých firmách, které stejně brzo zkrachují...

0
před 8 měsíci Zdeněk

jj. oni jsou v Ostravě už strašně dlouho. Vím, že jsem ještě jako úplně malý k nim chodil (což už nějaké to desetiletí bude). Vždycky mě ovanula výborná vůně čerstvě ukrojené šunky a salámů a já vždycky okamžitě dostal chuť na rohlík se šunkou. To jsou prostě ty dětské vzpomínky. Taková ta chodurovská nostalgie. :-D

0
před 8 měsíci Miluška

Dobrý den,
a mají u chodury nějaké sezónní věci nebo furt to samé?

0
před 8 měsíci Zdeněk

jj mívají nějaké sezónní věci. Já ale na to nejsem odborník a nikdy jsem takhle choduru nesledoval. se když tak zeptejte přímo prodavaček v chodurovi, ty by vám měly být schopné odpovědět.

0
před 8 měsíci Miluška

jj v pohodě. mě to stačí takto. Takže kdybych třeba teď šla k chodurovi, tak bych tam našla hlavně nějaké klobásky třeba na gril? Můžu to tak brát?

0
před 8 měsíci Zdeněk

Ne, najdete tam u různé jiné věci - párky, šunky, uzené, špekáčky. Všechno možné. Chodura je klasické uzenářství, takže jako obvykle.

0
před 8 měsíci Miluška

Bomba. Tak to jich tam nakoupím hned zásobu, abychom pak mohli grilovat o 106! =)

0
před 7 měsíci Libuška

Zdravím,
nevíte, dá se u CHODURY ještě sehnat ty klobásky FLAMENDR? Sháníte už nějaký ten pátek, protože byly fakt vynikájící a máme na ně zase chutě. :-D

0
před 7 měsíci Mirek

Libuško, bohužel tyhle klobásky už nevyrábí... :-( Mají ale super třeba ty chalupářské klobásky - ty fakt miluju! :-D

0
před 7 měsíci Libuška

To je fakt škoda... Takže říkáte, že chalupářské jsou taky dobré, jo?!

0
před 7 měsíci Martin

Mně osobně ty chalupářské chutnaly více než ty grilovací :-)

0
před 7 měsíci Libuška

Jojo, už jsem je vyzkoušela a jsou taky výborné...ale objevila jsem i nějaké Ostravské, mňam :-)

0
před 7 měsíci Martin

Tož pro chlapa z Ostravy by bylo aby je neochutnal..taky nejsou k zahození. :-)

0
před 7 měsíci Prazanda.

a proč zrovna ostravské, proč ne pražské? :-P

0
před 7 měsíci Martin

Bo pi*o :P :D Ne sranda, protože jsou černé, tak asi proto, od uhlí :D

0
před 7 měsíci Munička

Tak já nerozlišuju  - pro mě jsou od CHODURY všechny výborné. =) Nejlepší klobásky široko daleko. Neznám tady na ostravsku žádné jiné uzenářství, které by dělalo podobně dobré klobásky nebo uzeninky. =)

0
před 6 měsíci Kikina

jj :3 A mohou se grilovat ty jejich ostravské klobásky?

0
před 6 měsíci Munička

jj můžou... =) jsou tak hodně dobré! =) Vyzkoušej třeba hned o víkendu. =)

0
před 6 měsíci Radim

To je otázka, jestl se mohou grilovat klobásy :D :D snad všechno se dá grilovat ne a klobásy obzvlášť ...chodura nechodura

0
před 6 měsíci Michal

A ke grilovanému masíčku se výborně hodí česnekový chléb od Illíka :-)

0
před 5 měsíci Kája

Mňam, v sobotu jsme grilovali vepřovou krkovicu s kostí od chodury :-)

0
před 5 měsíci Lenka

Kájo, panenka je lepší :-P nejlepší masíčko na světě

0
před 5 měsíci Kája

Panenka je taky moc dobrá, ale grilovanou jsem ji nikdy neměl...možná zkusíme tento víkend, díky za tip :-)

0
Obrázek uživatele olivka.m@
před 5 měsíci olivka.m@

Dobrý den, osobně doporučuju bavorské nebo norimberské grilovaci klobasky - nemají E250 ani téměř žádné zbytečné éčka. Jsou ideální k ohni na pánev i gril. Jsou nositeli Chraněného zeměpisneho označení=maji normu na složení. DOPORUČUJI. PS: Lidl,albert..... osobně doporučuju od firmy Ponnath, nebo norimberské z Lidlu :)

0
před 4 měsíci Jenínek

A co takové chodurovy uzeniny? Ty jsou taky podle vás v pohodě a ty byste taky doporučila? Jaké podle vás jsou? Nemyslím, ale žádné standardní. Myslím teď hodně kvalitní té nejvyšší kvality. Ty by přeci měly být všechny hodně kvalitní a  vpořádku.

0
před 4 měsíci olivka.m

jj chodurovy uzeniny jsou jedny z nejlepších. Ty bych určitě za sebe doporučila. Jsou chutově i obsahově velmi kvalitní a velmi dobré. Můžu je i jen tak samotné třeba i bez pečiva. Ty nejvyšší kvality jsou fakt hodně dobré a i obsahově jsou na tom nejlépe.
 Myslím, že dokonce vyhrály nějaké nezávislé testy.

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 4 měsíci alena.prchlikova@

Stačí se podívat na složení výrobků firmy Chodura a uvidíte, že obsahují ty samé nezdravé přísady, jako kterákoli jiná uzenina. Ochutnala jsem zde velmi často vychvalovanou medovou šunku, ale to tedy není nic moc. Kdybych nevěděla, co to je, tak bych nepoznala, že to je šunka. Nepřirozená a nepříjemná chuť. Několik výrobků této firmy je v databázi potravin i se složením, můžete se podívat...

0
před 4 měsíci olivka.m

To není pravda. Kdžy si koupíte uzeniny nejvyšší jakosti, tak v tom nic takového není. Asi jste na to tedy nedívala, když píšete takové věci. CHODUROVY uzeniny jsou nejlepší a nejkvalitnější na českém trhu. Za mě fakt peckovní.

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 4 měsíci alena.prchlikova@

Co není pravda? To, že nemá uzenina dobré složení nebo to, že mi medová šunka nechutnala? Každé uzeniny ty nejvyšší jakosti jsou lepší než obyčejné. Medová šunka, kterou jsem si dovolila kritizovat, protože mně vůbec nechutnala, obsahuje stejně jako jiné šunky trifosforečnany, erythorban sodný i dusitan sodný. Další výrobky této firmy jsou i s košenilou nebo glutamanem sodným. Vše je na těchto stránkách uvedeno. Vám výrobky této značky chutnají, já na nich nic nevidím. Pro mě je lepší šunka od kosti.

0
před 4 měsíci Natálka

A jakto, že vám ta medová šunka od chodury nechutnala? Já jsem ji měla několikrát a vždycky jsem byla maximálně spokojená a vždycky byla naprosto bezchybná. Jako jasně - tisíc lidí, tisíc chutí, takže je možné, že zrovna vám nesedla, ale za mě je medová šunka od chodury naprostá bomba.

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 4 měsíci alena.prchlikova@

Tak to nevím, měla jsem ji balenou, u nás se jiná neprodává. Možná, že krájená z úseku uzeniny by byla lepší...

0
před 4 měsíci Natálka

Aháá, tak to je možná tím. Ty balené jsem totiž ještě nezkoušela. Šunky i klobásky jsem od chodury měla vždycky jenom přímo na váhu z řeznictví a to vždycky byly naprosto dokonalé uzeniny, po kterých jsem se oblizovala ještě měsíc. :-D

0
před 3 měsíci Dana

A neprskají ty chodurovy klobásky na pánvičce? Minule jsme totiž měli od Krahulíka a byla jsem poprskaná až na patě. :-D Fakt hrůza. Plné vody a vůbec to nechtělo zezlatovět. Jen se to tak divně rozblemcalo...

0
před 3 měsíci Petra

Ne vůbec. už několikrát jsem je restovala třeba do guláše a nikdy. Navíc ani i když pak třeba k nim ještě něco přidala. Tak v tom skoro žádná voda (která většinou na pánvičce prská) není, takže ani nemá co prskat nebo se takto chovat...

0
před 3 měsíci Dana

Tak to je pohodka. Jako od toho Krahulíka taky vždycky všichni v obchodě slibovali, ale nakonec skutek utek. Takže vyzkoušíme tedy choduru. Jako vypadá to krásně a zatím si nikde nikdo na ně nestěžoval.

0
před 5 týdny Gabka

My si šunku vaříme doma sami a samozřejmě bez eček. Když ale zrovna nemáme čas, ale chuť ano, tak kupujeme i normální v obchodě. Většinou kupujeme pultovky, ale tu Chodurovu kuřecí nebo medovou taky celkem můžeme.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 9 - 4


Přidat příspěvek