sukraloza

0
před 4 roky Michaela

víte o tomto sladidlu něco ? chtěla jsem si objednat jisté minerály, které doporučuje bylinar Karel, ale výrobek obsahuje i sukralozu, coz me prilis nenadchlo, dekuju za odpovedi

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 4 roky Sunriska

Sukralóza je synteticky vyrobená sloučenina se třemi atomy chloru a organochlorových sloučenin, které se považují za karcinogenní, i přes to podle průzkumů jde o bezpečné sladidlo. Některé studie varují před jejím používáním (hlavně v těhotenství), jiné zase tyto názory vyvracejí. Osobně, pokud se jedná o přírodní minerály, chemická látka tam nemá co dělat, ať už je sebevíc škodlivá nebo není...

0
před 4 roky Martin Topitsch

Záleží na tom, co myslíte chemickou látkou, protože vše na světě, jakákoli látka v přírodě je chemická látka.Dokonce přírodní sloučeniny jsou v mnoha případech nejen toxické, ale i jedovaté, například mykotoxiny z plísní, nebo hub. Běžně konzumujete aflatoxiny, sice v malých, ale stálých dávkách, které jsou jedovaté. Jsou to produkty různých plísní a hnilobných procesů třeba na ovoci.U sukralózy nic takového zjištěno nebylo, ale je logické, že jakákoli látka v přírodě, i uměle vyrobená, je toxická, pokud je v koncentrované podobě. Kyslík je také toxický ve své čisté podobě. Kyselina L askorbová (vit. C ) je toxická v koncentrované podobě, vit.A (retinol) je také toxický v koncentrované podobě v játrech a tak dále. Sukralózy se tedy nemusíme obávat a moje rada je, pokud máte strach, střídejte sladidla tak, aby jste neužívala jen jeden druh. Steviosid je například také nevhodný pro dlouhodobé užívání, protože má tendenci zdvýhat hladinu inzulínu v krvi a to přesto, že to není energetické sladidlo. Princip je : jakákoli látka v přírodě je toxická, požívá li se ve velkém množství a po dlouhou dobu.
Zdraví Martin Topitsch.

0
před 4 roky Bob

Dobrý deň,
nenašiel som priamy kontakt na tvorcov zoznamu emulgátorov, tak aspoň sem pridám najnovší článok o sukralóze: 

http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/12/splenda-sucralose-harms-vastly.html

0
Obrázek uživatele roztomilymedvidek
před 3 roky roztomilymedvidek

Radeji extrakt ze stevie sladke,to je priroda to vam neublizi :)

0
0
před 3 roky Svietislav

MARTIN  TOPITSCH:

Obraňovať ečka môže len nevedomý, alebo platená prostitutka.
Samozrejme sú ečka aj prírodného charakteru, ale zväčša nie.
Molekulárny rodziel medzi umelým vit.C a prírodným vit.C veru nie je, ale čo sa týka účinku, veru je.
To isté platí o všetkých umelých vitamínoch a mineral.látkach.. Ťažko sa vstrebávajú, ak vôbec, a to čo za nimi ostáva je len spúšť a poškodenie orgánov (pečeň, obličky,..).
Nie je látka ako látka.
Tiež platí, s tým plne súhlasím, že všetkého veľa škodí.....niekedy aj málo.. napr. ovocie, zelenina, bylinky, a pod..

http://www.biospotrebitel.sk/clanok/537-tahak-na-ecka.htm

1
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

sukraloza  byla vyrobena stejně jako mnoho jiných umělých sladidel, protože člověk odmítá zbavit se "sladké" chuti a ta, je-li přírodní je vždy spojena s glukózou nebo fruktózou - což je zdroj energie, potenciální problém s diabetem, obezity..... kdyby jsme byli ochotni pít neslazené nápoje, nepřeslazovat sušenky, cukrářské výrobky....nebudeme potřebovat umělá sladidla, které budou sladká, ale zároveň s minimem energie a ještě na ně nebude reagovat inzulín....to roztomilymedvidek - není extrakt ze stévie jako extrakt - pokud budete používat steviozid  nebo-li steviol glykosidu,  tak je to stejně přírodně identická látka jako "umělý" vit.C, aby to bylo čistě přírodní musela by se použít stévie jako rostlinka...třeba do čaje....(mimo chodem chutí dost připomíná ona umělá sladidla), myslím si, že nejlepší se naučit prostě nesladit, potřebné glukózy máme dost v ovoci, zelenině, obilovinách, luštěninách...prostě ve všem, kde jsou sacharidy (i ty složité....).

0
před 3 roky Jozef

Mozno by bolo lepsie tuto dalsiu chemikaliu nazvat Sakra loza. Otazka je co tieto chemikalie robia ak su konzumovane vo vacsich mnozstvach ak su pridavane do mineralnych vod, sportovej vyzivy ako proteiny alebo iontove napoje. Vytrvalostni sportovci maju naozaj vyssiu spotrebu tekutin najma iontakov ale takisto proteinov. V dnesnej dobe je skoro nemozne najst potraviny bez chemikalii a je az neuveritelne co vsetko sa v potravinach nachadza.

0
před 5 měsíci Miras

Sukraloza je pro naše tělo nestravitelná. Její chemickou strukturu tělo nedokáže rozštěpit. Jak ji přijmeme, tak ji stejně stolicí vyloučíme. Malé množství, které se vstřebá do krve, je z těla vyloučeno močí. To znamená, že nám ani neublíží ani neprospěje a na rozdíl od stevie má mnohem lepší chuť. Toť vše, tečka. :)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 10 + 11


Přidat příspěvek