Stravování hospodářských zvířat

0
Obrázek uživatele Frodik
před 5 lety Frodik

Tak jsem včera nějakou náhodou shlédl díl pořadu Špinavá práce nebo jak se přesně jmenuje. Chlapík byl včera na nějaké farmě v USA s vepříky. Bylo zde pěkně vidět, jak veškeré burgery, hranolky a všechno zkažené a prošlé jídlo zamixovali, udělali z něj jednu pěkně hustou a výživnou polévku a distribuovali ji vepříkům.
Na tom by asi nebylo nic zvláštního, dělalo se to tak vždycky, že nespotřebované jídlo ze školní jídelny si odvážel pán do vepřína, to si jasně vybavuju z dětství ... Ale v dnešní době, kdy jsou jídla (obzvlášť v USA) nadopované Éčky a chemií, tak si říkám, chudáci vepříci, no a pak vlastně i chudáci ty lidi, co budou jíst to vepřové, že ?
S tou strašně sníženou kvalitou potravin a jídel se vlastně strašně snižuje i kvalita toho vepřového masa. Jasně že farmářovi nevadí, že vepříci si pochutnávají na hranolkách, zmrzlině, atd.. protože pro něj je samozřejmě důležitá váha a ne kvalita masa... A ta kvalita masa je určitě diametrálně odlišná od vepříka živeného kvalitní potravou v podobě krmných obilných směsí apod. od vepříka, který je krmený jenom přepálenými tuky, cukry a Éčky ...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Fuj, tam asi fungují na způsob "ty mě a já tobě" a pak možná za odměnu pošle tyhle chuděrky vepříky zpátky do školy už naporcované:-) Tak to tam třeba mají jako takový koloběh:-D

0
Obrázek uživatele Jirka
před 5 lety Jirka

Momentálně je krmení zbytkama z jídelen zakázáno a bylo zakázáno i používání masokostní moučky z kafilerií, tam ale byly velké tlaky na znovupovolení. fůůůj

0
Obrázek uživatele Jirka
před 5 lety Jirka

Frodiku, dobře si pamatuju jak chutná maso dobře vykrmeného domácího pašíka a troufnu si říct, že kdyby mi dali ochutnat dvě stejná jídla, tak tu kvalitu masa lehce rozeznám.

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

A už jste někdy měli možnost ochutnat mléko od alpské kravičky? Když se pase a jí bylinky v horských pastvinách. To si řeknete, co je u nás za mlíko.

0
Obrázek uživatele Frodik
před 5 lety Frodik

Jirka: Já jsem přesvědčen, že ten chuťový a možná i vzhledový rozdíl (rozložení a množství tuku, atd..) bude na první pohled a sousto...

U nás zakázáno, v USA ale seberou jídla z restaurací z Las Vegas a 30km za městem tím nakrmí pašíky, které pak zase naservírují v těch restauracích jako "kvalitní" flákotu. Viz ten včerejší díl pořadu Špinavá práce, dávali to na jedné Primě - nevyznám se v nich, tak nevím na které...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Ty rozdíly jsou markantní, já měla možnost domácího jak pašíka, tak hovězího a je to nesrovnatelné.
Osobně nemám podobné jídelny, kantýny, leč i některé restaurace moc ráda, protože zdroje jejich surovin jsou dost pochybné. Možná, že někde u nás (i přes zákaz) to funguje na podobném principu. Napadá mě k tomu věta, že co nesním, přeci nevyhodím, vždyť za nějaký rok si na tom pochutná někdo další z mnoou vykrmeného pašíka...

0
Obrázek uživatele Petr
před 5 lety Petr

S výkrmem u nás bych si moc starostí nedělal, likvidace chovů vepřevého masa je téměř dokonána. Co se k nám importuje je jistě na "TOP" kvalitě... několik let zamražené ve strategických zásobách, kdoví odkud... osobně bych si raději dal čuníka krmeného zbytkama z jídelny ( nemyslím, že tam zrovna krmí děti hranolkama a hambáčema ), koneckonců co umožním jíst dětem, tím prase určitě nezahubím. Za starých časů dobrého masa byly zbytky součástí krmení ... a jakej byl čuník kvalitní. Mnohem horší je cpát jej kvantem různých přípravků, aby byla krmná dávka nastavená pro nejrychlejší přírůstek. Rychlost přírůstku je na druhou stranu výhodou, prase má za 170 dnů cca. 100 kg. a není čas na akumulaci škodlivých látek, jako u zvířat, která se krmí mnohem déle... hovězí, ale taky třeba kapr ( akumulace těžkých kovů z rybničního sedimemtu ).

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 - 3


Přidat příspěvek