přírodní barvivo

0
před 9 lety Iva

Dobrý den, prosím,potřebuji vědět jestli existuje barvivo, které se vyrábí z hmyzu. Zaslechla jsem, že takový je. Jaké je jeho číslo, abych se mu vyhla. Nelíbí se mi pomyšlení, že jím brouky. Děkuji za odpověď. Iva

0
před 9 lety kotisa

Nelíbí se vám pomyšlení? Tak na to nemyslete:)

0
před 8 lety Vít

Víte, jestli jíte třešně, také jste určitě někdy snědli larvu a neměli o tom ani tušení. Larva prožírá chodbičky a nemyslete si, že chodí na záchod ven :) Tak si ani raději nepředstavujte kolik mikroorganismů vdechnete, kolik sníte, kolik je na vaší pokožce, v dutině ústní... Při konzumaci masa si také nevybavujete, co ten kus zvířete za živa žral. Při konzumaci rybího masa, také nemyslíte na tu, že např. pstruh zkonzumoval běhěm svého života tolik spadlých much a mušek na hladinu, nějaké larvy...

0
před 8 lety Vít

Ještě poznámka, pochybuji, že se někdo vyhne přírodním barvivům. Asi by bylo nesmyslné se vyhýbat např. beta-karotenu... :) Syntetickým také nedůvěřuji, avšak o přírodních bych diskuzi vůbec nevedl. To byste nesměli jíst zřejmě nic :) :)

0
před 8 lety martina

Pro Ivu: Tak vaše starosti bych tedy chtěla mít...Já bych spíš měla obavu o ty brouky...

0
před 8 lety Jarka

Můžete mi prosím vysvětlit, co to znamená "přírodně identické", většinou jde o vůni, nebo chuť, či barvu. Význam slov chápu, ale co skutečně znamená toto spojení slov. Je to tedy přírodní, nebo identické? díky

0
před 8 lety Webmaster

Pro Jarku: Označení "přírodně identické" je spojení, kterým se většinou udává fakt, že látka je chemicky identická s látkou přírodní. V praxi je to asi tak, že se namísto použití přírodních zdrojů, použije jejich náhražka. Například místo černého rybízu se v potravině objeví přírodně identické aroma, které bylo získáno třeba chemicky. Jak se k těmto "přírodně" identickým přísadám postavit je na uvážení každého z nás, v každém případě ale platí, že konzumací přírodních potravin určitě dáme svému tělu mnohem víc, než konzumací těch, které sice chutnají přírodně, ale rozhodně nemají takové nutriční hodnoty jako přírodní surovina.

0
před 8 lety

chodila bych nahá, tam je 100% jistota :-) jste li pěkná není co dál řešit

0
před 7 lety Andy

Odovědět bychom snad mohli:
E 120 (košenila, je to červené barvivo získané ze samiček červce nopálového a dodává pokrmům a nápojům lákavou barvu, např. pamlskům a italskému Campari)

0
před 6 lety lemarton

Červená je i Arping Red, ale ta záhadně zmizela po patentování v ČR někam do neznáma...On ten pán stejně nebyl Čech...Barví super červeně, je to nealergenní extrakt z hub jakýmsi laboratorním neznámým postupem;-)Toť zmizelé informace;-)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 4 - 1


Přidat příspěvek