Našel jsem E 1422

0
před 9 lety Jozef Trefný

Našel jsem E 1422. Můžete tento emulátor přidat do seznamu ?

0
před 9 lety kotisa

Nejedná se o emulgátor, patří do skupiny stabilizátorů. Vedlejší příznaky ani max. denní dávku sem nikde nenašel, snad proto, že to sou jen kukuřičný/bramborový/kdovíjaký škroby.

0
před 8 lety Daniel Hořínek

Dobrý den, právě to by mne zajímalo jesli je to kukuřičný nebo bramborový škrob nebo pšeničký - mám kamaráda celiatika tak když je uvedeno E1422 jesti to může. Díky za odpověď.

0
před 8 lety Martina Maresova

Bohuzel se neda nijak z cisla poznat, z jakeho zdroje byl škrob izolován. Můze se jednat o kukuricny, bramborovy i psenicny (dokonce i tapiokovy). Toto je dotaz primo na konkretniho vyrobce. Nicmene, pokud vyrobce na obale neuvede, ze se jedna o psenicny skrob nebo nekde jinde, ze obsahuje alergen lepek, pak bych verila, ze ani tento modifikovany skrob nepochazi z psenice. Vyrobce (dodavatel) je podle zakona povinnen uvest na obale pritomnost alergenu lepek, pokud by nektera slozka suroviny ci surovina byla vyrobena z psenice. Doufam, ze Vam me vysvetleni aspon trochu pomohlo.

0
před 6 lety kurkumin

dobrý den .(Možna tenhle dotaz tady nema co delat ,ale nevim kde po nem pátrat,tak to skouším tady.) Nejsem v kuchini uplnej amater ale taky ani profesional a chtel bych zkusit udelat kopii jedný omáčky od uncle bens,a...na zložení píšou že tam jest -modifikovaný kukuričný škrob-který jsem si tady našel jako E1422. A ja bych chtel vedet jak bych ho maohl nahradit nebo co použít abych docílil toho zahustovacího efektu. Budu rád za každý názor a váš čas

0
před 6 lety Hana

Kukuřičný škrob by jste mohl koupit ve zdravé výživě, prodávají tam i kukuřičnou mouku, strouhanku, krupici, a nevím co ještě, jestli bude modifikovaná bych si odvážila říci, že jo, protože dnes se na poli pěstují modifikované plodiny jak mourovaté.
Prosím pak o recept nebo alespoň informaci jak se vám vedlo

0
před 6 lety Gulag

kukuřičný škrob je přece Gustin, který je v každém supermarketu.

0
před 6 lety Jana Jankovičová

Dobrý den. Nedávno mi i 7leté dceři byla zjištěna celiakie.Trochu tápu v éčkách,která můžeme a která ne.Můžete mi,prosím,poradit? Děkuji

0
Obrázek uživatele Markéta
před 6 lety Markéta

Princip výroby modifikovaného škrobu tuším zpočívá v jeho "zmazovatění" (enzymaticky nebo teplotou, to už nevím) - už to pak nemusejí vařit, je instantní. Když normální škrob rozmícháte v tekutině a vmícháte do horkého, bude asi taky "modifikovaný". Určitě je lepší kukuřičný, bramborový hrozně zeslizovatí.

0
před 6 lety Svobodová

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli existuje nějaký seznam všech "éček" nevhodných pro lidi s celiakií.Předem děkuji

0
před 9 měsíci Zuzka

E 1422 je geneticky modifikovaný škrob a je to velký zlo,u nás bohužel není zakázaný.Tady o tom máte článek.http://www.uspesna-lecba.cz/skodlivost-gmo-potravin/

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 9 měsíci Sunriska

Zuzka: E1422 není v žádném případě GENETICKY modifikovaný škrob, ale je pouze chemicky upraven, aby byl více odolný vůči vysokým teplotám. S genetickou modifikací nemá vůbec nic společného - jedná se o - bohužel - zažitý mýtus...
Takže není žádný důvod ho zakazovat.
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E1422

0
Obrázek uživatele Slunew
před 9 měsíci Slunew

naprostý souhlas se Sunriskou. Pokud jsou v potravinách použity GMO - tedy skutečně geneticky modifikované organismy, je to uvedeno na oble a s tím slovem geneticky! bohužel za genetickou modifikaci je běžně označováno i jen pouhé šlechtění :(

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 6 + 11


Přidat příspěvek